Коридор Фън Шуй - Слънце от Фън Шуй

Главно меню

Коридор Фън Шуй

Залата е в повечето модерни апартаменти и къщи. Това е първата стая, която получава енергията на Чи и антрето е един вид "отправна точка" за Чи, защото за това как в рамка зала зависи от разпространението на полезно енергия в къщата.

Основната функция на коридора е натрупването и разпределението на енергия от Ци в целия апартамент или в дома. Ето защо всеки коридор трябва да се поддържа чист и подреден. Избягвайте блокиране и ненужни боклуци в коридора. В допълнение, доброто осветление е много важно. Неспазването на тези правила рискува да доведе до стагнация на енергията и натрупване на пасивна обсада или до формирането на агресивен хай-чи.

Фън Шуй цвят на коридора

От входното антре има поддържаща роля и не е помещение, в което членовете на семейството и посетителите прекарват много време, така че не е нужно да се поддържа баланса на Ин и Ян, и се стремят да било ин или ян не е доминиран от една върху друга.

Ако коридорът е много светъл, украсете го в пастелни цветове, намалете яркостта на светлината, добавете елементи от тъмно, когато декорирате интериора.

Ако на коридора, напротив, е твърде тъмно, добавете светли цветове, наситени цветове, направете добро осветление.Някои майстори на фън шуй се препоръчва да украсят коридора в цвета на сектора. Например, ако коридора е в сектора на кариерата, съсредоточете се върху синия цвят. Или ако коридорът съвпада с зоната на богатство, украсете го в зелено.

Ако това решение е твърде радикално за вас, просто добавете цветните елементи в сектора. Например, ярка мат. За зоната на славата - червено, за зоната на семейството - зелено. Можете също така да използвате допълнителен елемент, т.е. Използвайте синьо в югоизточната (богата зона) или кафяво на запад (зона на децата и креативност).

За да привлечете пари и късмет под килима на вратата, можете да поставите три китайски монети, вързани с червена панделка. Важно правило: трябва да поставите монетите по такъв начин, че четирите йероглифи да са на върха, а двете - на дъното.

Огледало в коридора от Фън Шуй

Огледало - неразделна част от интериора на коридора. Най-добре е да вися голямо огледало в коридора, така че всеки, който гледа в огледалото, да се види от главата до петите.Огледалото може да увеличи визуално малкия коридор и да го направи по-лек. Едно от свойствата на огледалата е удвояването на тези обекти и техните качества, които отразяват. Затова нека огледалото ви отразява нещо красиво, например картина.

С помощта на огледало е възможно да се неутрализира вредното шах. Ако сте в един апартамент или къща има дълга, тесен коридор, а след това с помощта на огледала може да се разшири пространството, както и енергията на Чи няма да причини вреда, ускорение и профучават в края на коридора.

Между другото, огледалото не трябва да отразява входната врата. В противен случай, енергията на Чи, удряйки апартамента или къщата, ще бъде отразена от огледалото обратно към изхода и няма да донесе никакви положителни резултати.

Неблагоприятни аспекти на коридора на фън шуй

Неблагоприятно, ако влезете в коридора, можете да видите банята, кухнята или спалнята. Човек трябва да вижда от коридора хол, трапезария или обща стая. В случай, че банята, спалнята или кухнята се виждат от коридора, вниманието от тези стаи може да бъде разсейвано от къща растение, всеки забележим и интересен обект, като се използват ярки цветове в интериорен дизайн или осветление. Желателно е също така вратите да бъдат затворени в такива помещения.

Неблагоприятно е, че ако вратата на къщата, което виждате на стената, разположена на два метра от себе си, или по-близо - енергията на Чи ще бъде като се опира на стената и да се спре по средата. В този случай можете да окачите огледало на стената срещу вратата. Основното нещо е, че в същото време входната врата не се отразява в огледалото. Вместо огледало можете да използвате снимки, домашни растения, вази на открито или статуетки.

Неблагоприятно е, ако два вида се отварят от коридора: например на стена и коридор или стая - това може да доведе до раздразнителност и нервност. В този случай трябва да отвлечете вниманието на окото и да го задържите върху всеки предмет. Можете да закачите вятърната музика в коридора, да засадите растение или да закачите снимка с картина на дивата природа.

Неблагоприятно е, ако така наречената "помощна зона" не е оградена в коридора. Смята се, че се намира отдясно на входната врата. Не е необходимо да проектирате тази зона като нещо специално, достатъчно е да поставите рафт, на който да поставите предмети или да окачите лампа.

По този начин, за да се организира правилно залата на Фън Шуй е достатъчно лесно, но това е много важно, защото това е през прохода на енергията Ци влиза в къщата и се разпространява във всички стаи, с което жизненост и положителни промени.

Добре за вас фън шуй.

Допълнителна информация

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Интериорът на коридора в малък апартаментИнтериорът на коридора в малък апартамент
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
Интериорът на коридора в частна къща - руски стил на снимкатаИнтериорът на коридора в частна къща - руски стил на снимката
Какво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридораКакво трябва да знаете, когато започвате малък ремонт на коридора
Украсяване на коридора с изкуствен камък, как да украсяваме антрето с изкуствен камък?Украсяване на коридора с изкуствен камък, как да украсяваме антрето с изкуствен камък?
Тесен коридор Дизайн СнимкаТесен коридор Дизайн Снимка
» » Коридор Фън Шуй - Слънце от Фън Шуй