Тесен коридор Дизайн Снимка

Красива конструкция на тесен коридор

В днешната публикация на блога Home-ideas.ru ще продължим темата за дизайна на коридора в малък апартамент. Този път искам да ви кажа колко красиво е да украсите тесен коридор, така че да изглежда стилно и изглеждат по-просторни.

Дългите и тесни коридори в много домове изглеждат непривлекателни и, в повечето случаи, виновникът е липсата на осветление, както и тъмните стени, които скриват пространството. Решаването на тези два проблема значително ще повлияе на външния вид на вашия коридор.

Цвят на стените в коридора

Когато избирате боя или тапет, обърнете внимание на най-светлите нюанси. За малка стая без външно осветление бялото би било най-добрият вариант, тъй като има способността да отразява светлината, като визуално разширява пространството. Въпреки това, за тесен коридор, бял не се вписва - такива стени бързо се замърсяват, особено ако в апартамента има домашни любимци. Така че, когато избирате основния тон, фокусирайте се върху леко наситени цветове с високо съдържание на бяло съдържание. Успешно решение за проектирането на тесен коридор: синьо, кафе с мляко, светло зелено, бледо люляк.

Светлина в коридора

Следващата важна стъпка е да направите добро осветление. Една или две електрически крушки, които поставят коридорите на стандартни апартаменти в съветско време, очевидно не са достатъчни. Ако искате тесен коридор да изглежда по-просторен, инсталирайте няколко таванни светлини. Какво ще бъде: полилеи, лампи или петна - зависи от избрания дизайн. Можете да използвате перото, но в този случай внимавайте, че лъчите, идващи от тях, се разпределят равномерно. Не спестете силата на електрическите крушки. За да се постигне желаният резултат, понякога е достатъчно просто да се удвои светлината.Етаж в коридора

надлъжни ивици трябва да се избягват в дизайна на някои от дълъг и тесен пространство, тъй като те не само се подчертае грешен формата на стаята, но и визуално да нарушат ги прави още по свива и дърпа. В ролята на такъв контраст водачът може да бъде твърде тъмен под, или килим с паралелен образец по краищата.

Тесен коридор ще изглежда по-просторна, ако използвате етаж светлината, неутрални нюанси и вместо да следите да постави две или три изтривалки с широки ивици и прозрачно графичен модел. Подходящи и ярки монохромни килими, особено ако искате да придадете на интериора си модерен свеж вид.Ако ви харесва дървени подови настилки, поставете паркета или дъските в напречна посока (както е на снимката), така че тесният коридор ще изглежда по-широк.

Дизайн на коридора на коридора

Когато дизайнерите са задължени да увеличат или разширят визуално една тясна стая, огледалата са на помощ. Тази помощна ръкавица ще помогне в нашия случай. По-добре е да вземете няколко огледала с различни форми и да ги поставите на противоположни стени. Резултатът ще надмине очакванията ви.

Най-популярният инструмент за декориране на стени в коридора са снимки, картини и плакати. Ако обаче коридорът е твърде тесен, струва си да прецените дали членовете на семейството няма да се докоснат до високоговорителите.

Има няколко решения на този проблем. Например, малко "удави" рамката в стената, както е на снимката по-долу. Тази идея изглежда доста оригинална, но нейното прилагане ще изисква прилагането на определени усилия. Можете да направите това по-лесно - да закачите снимки на нивото на главата или малко по-високо, така че те няма да бъдат докосвани от рамото или ръцете. Истината в този случай ще бъде ограничена до изображения с малък и среден размер.

Модерен и практичен инструмент за проектиране на тесни коридори - стикери за винилови стени. Те не възпрепятстват преминаването, покупката и инсталирането не изисква големи финансови разходи, плюс голям избор от модели и мотиви за всеки вкус. Алтернатива на тях може да служи само като ръчно рисувана.

Това е всичко за днес. Тези, които не са прочели предишната ми публикация по тази тема, ви съветвам да разгледате статията: "Дизайн на коридор в малък апартамент". В нея ще откриете още снимки и редица практически съвети за интериорен дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
Двустаен апартамент в тъмни цветовеДвустаен апартамент в тъмни цветове
Идеи за малък коридорИдеи за малък коридор
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Тапети за малък коридорТапети за малък коридор
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Шкаф за шкафове в тесен коридор Интериор на тесен коридорШкаф за шкафове в тесен коридор Интериор на тесен коридор
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
» » Тесен коридор Дизайн Снимка