Красив дизайн на коридора за снимка на малък апартамент

Дизайн коридор във вътрешността на малък апартамент

За да перифразирате класиката, всичко трябва да е наред в апартамента: хол, спалня, кухня и коридори. Последният ще стане днешната тема на блога Home-ideas.ru.

В много семейства, започна ремонт в апартамента, това се случва, че след приключване на основните помещения на внимателен дизайн на коридора вече не е достатъчна здравина и търпение, и желанието да направим тук с нещо оригинално се губи. Стандартен аргумент за бързо приключване на всичко: добре, какво да измислим с него, защото това е просто тесен провлак, свързващ помещенията. За някой може да е така, но ще бъдете изненадани колко полезно цялостният дизайн на апартамента може да донесе творчески подход към дизайна на коридора! Можете да го видите сами от снимките на интериора, придружаващи този материал, надявам се, че те ще ви таксуват с творческо вдъхновение и ще ви помогнат да намерите точната идея.

Коридора и коридора - това е първото нещо, което гостите виждат в къщата ви и ще бъде прекрасно, ако веднага от прага ще бъдат посрещнати от добре обмислен интериор. За да се гарантира, че всички стаи в къщата не се възприемат изолирано, но по сложен начин, е необходимо да се установят хармонични връзки помежду им, за да се запази хармонията на цветовете и единния стил. Пътя между тях прави интересен тапет с голям шаблон, оригинален дизайн на стените, малки мебели и изкуство.

За да се свърже помещението с коридора, последният често въвежда светъл декоративен елемент, който в цвета си ще бъде същият като основните акценти на стаята. Добър пример за тази снимка:

Цвят на стените в коридора

Цветното решение на коридора играе важна роля за създаването на един хармоничен интериор. В един малък апартамент, на първо място ще трябва да се съобразяват с факта, че има коридор на прозорците си и затова основният източник на светлина ще лампи и тела. В такива случаи, дизайнери, се препоръчва да се съсредоточи върху по-леките нюанси на бяло с голяма част от светло сиво и светло кафяво, пясъчно жълто, сметана, какао, и т.н. Тези цветове са близки до неутрална и, следователно, сами по себе си, уви, malovyrazitelnoe .. Ако сте избрали тази опция - основното усилие трябва да бъде насочено към украсата на стените.

Ако искате ярки цветове, тогава според мен най-подходящата ще бъде зелена - с нея можете да създадете най-голям брой цветови комбинации, така че е толкова добра, колкото връзката между помещенията за различни цели. Разбира се, имам предвид зелено, в което пропорцията на жълтото надделява над синия - не твърде тъмен и в същото време много оптимистичен цвят, повишавайки настроението. За да направите коридора да изглежда по-просторен, използвайте го в комбинация с бяло или вземете салата.

Основното правило, което трябва да се спазва при избора на цвят за завършване на коридора - колкото по-тъмна е сянката, толкова повече осветление ще му струва, за да не изглежда стръмният и мрачен.

Тапет за коридораТапетите с голям шаблон, които мнозина биха се страхували да използват в декорацията на стаите, изглеждат много добре в коридора. Единственият нюанс е да не се залепят напълно стените, в противен случай те ще доминират прекалено много и ще започнат да скриват района - ще се появи ефектът на малка кутия за затваряне. Добра идея е да ги покриете само с една част от височината или една стена от две противоположни.

Имайте предвид, че лентата с тапети има следните функции: хоризонталните ивици визуално опъват коридора, но завършването им до тавана може да доведе до илюзията за понижаването му. Много нежелан ефект. Вертикалните ивици визуално стесняват стаята и я издърпват, от краткия тесен коридор ще има подобие на кладенеца, което също е лошо. Но това не означава, че лентите не са подходящи за довършване на малки пасажи! Напротив, това е една от най-популярните рисунки за такива помещения, те просто трябва да се използват не за цялата височина на стените, а само за една или две трети. Така че таванът няма да отиде никъде и с ширината, която можете да играете: някъде да се стеснява, някъде да се простира.

Ако в декорацията на стените на коридора да се спази класическия дял от 1/3, където долната част, както е на снимката по-горе, се откроява значително, тогава втората, по-тиха зона няма да попречи на допълнителния декоративен дизайн. Това може да са снимки и снимки, както и тесни рафтове, за ползите от които в дизайна на тесни стаи, аз писах подробно тук.

Стил на интериора на коридораХармонията на един стил на интериор се предава не само на цвят, но и чрез подходящ декоративен дизайн. Предлагам няколко варианта на дизайн на коридора, които спомагат да се подчертае общата атмосфера на апартамента.

За класиците, например, дизайнът е подходящ, когато долната част на стените е облицована с дървени панели, а горната част - украсена с картини. Можете да използвате тесен вертикален дървен под и таван облицовки, между които ще се поставят снимки в рамки, сякаш всеки в неговата секция.

Интелигентни класики (така да се каже), присъщи на домовете на интелектуалци, писатели, и тези, които са посветили живота си на науката, позволява поставянето на рафтовете в коридора и стелажи.

В бохемските апартаменти на хора от творчески професии коридорът може да се превърне в истинска художествена галерия с много произведения на изкуството в рамки с подходящо осветление.

В коридорите на апартамента, чийто интериор е направен в модерен стил на хай-тек или минимализъм, страхотни снимки и плакати ще изглеждат добре в лаконичен черно-бял цвят.

Отделно искам да спомена популярния елемент на декорация на стените в коридора - винил стикери. Сега на пазара има много интересни теми, сред които можете да изберете дизайн за всеки интериор.

Ако приближите творчески стикерите и ги комбинирате с други декоративни елементи (рафтове или огледала), резултатът може да бъде доста любопитен. Добър пример за творчески подход в тази снимка. На синята част на стената стикерът играеше ролята на шаблон и след изсушаването той беше премахнат.

Мебелите в коридора

В допълнение към рафтовете, които споменах по-горе, тесни маси и скринчета могат успешно да се използват в коридора. Назначаването им е по-декоративно от функционалното. Те запълват празнотата и се превръщат в добър делител по пътя на прекалено дългите стени. Ваза с цветя, лампа, декоративно растение в саксия и няколко снимки в рамки, намиращи се в тази зона, ще озаряват интериора.

Е, накрая, друга идея за дизайна на коридора - тесен шкаф. Тя може да бъде частично декоративна и в същото време функционална.

Надявам се, че харесахте моята тема днес и открихте правилната опция за декориране на коридора във вашия малък апартамент!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цвят на пода в коридораЦвят на пода в коридора
Декор за коридораДекор за коридора
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Интериорът на коридора в малък апартаментИнтериорът на коридора в малък апартамент
Дизайн на тавана в коридора на фантазията и творчествотоДизайн на тавана в коридора на фантазията и творчеството
Варианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, ценаВарианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, цена
Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?Цвят във вътрешността на коридора - кой да избере?
Компютърно бюро във вътрешността на снимка на малък апартаментКомпютърно бюро във вътрешността на снимка на малък апартамент
» » Красив дизайн на коридора за снимка на малък апартамент