Ремонт на входно антре в малък апартамент Хрушчов, снимка

Два вида малки коридори: функции по време на ремонта

Наличието на тесен, малък коридор и дори с комплексна конфигурация - бич от много стандартни апартаменти, построени през миналия век. Ето защо, ако имате нужда от основен ремонт в Хрушчов, трябва внимателно да премислите всички стъпки и да включите в бъдещите идеи за проекти, които ще ви помогнат да използвате всеки сантиметър от наличното пространство в тази стая. Дори най-малкият коридор може да бъде оборудван с красиви и стилни мебели

В този случай не разчитайте само на собственото си въображение и "преосмислете колелото". След като сте изучавали многобройни снимки на дизайнерски проекти за малки коридори в специализирани списания, без съмнение ще можете да извлечете някои интересни идеи за вашите собствени "апартаменти".

Входно антре-вестибюлЧесто, вместо в коридора в Хрушчов, има само малък междинен барабан, както е на снимката. Ако планирате да ремонтирате апартамента, за да разширите пространството на малък коридор, нямате желание, можете да направите само чрез увеличаване на вратите, водещи към съседни стаи. Трябва да се отбележи, че входната врата в вестибула на вестибуларния тип трябва непременно да се отваря отвън, защото това също ще придаде малка площ с малък обем. Започването на ремонта задължително изолира вестибюла, защото ще поддържа удобна температура в Хрушчов, като го предпазва от течения. Но не правете вратата двойна, масивна, но предпочитайте метално крило на вратата с качествен нагревател от полиуретанова пяна.

В системата за съхранение трябва да се обърне специално внимание в малкия коридор. Най-добрият вариант е вграден гардероб, създаден според индивидуалните ви размери. И, разбира се, вратите му трябва да се плъзгат. Направете ги огледала и окачете друго огледало. Това е толкова прост трик, който визуално ще направи размерите на коридора поне малко по-просторни.Визуално "се движат на разстояние" стената позволява и модерен тапет снимка, с ефекта на 3D. За тази цел дизайнерите използват специални изображения, които са перспективни, гледащи отдалеч. В допълнение, добре проектирана система за осветление на няколко нива ще спомогне за укрепването на този ефект.

Тесен и дълъг вход

Ремонт на тесен и дълъг коридор в Хрушчов има свои собствени характеристики. Когато се приближавате, трябва да се опитате да оптимизирате визуално пространството, като го разделите на поне две зони: входния коридор и залата. За да направите това ще ви помогне и на много нива таван, както и различно покритие на стените и пода във всяка зона.

Изключително решение ще бъде монтажът на керамични плочки във входната зона, която изпитва най-интензивна употреба. Използвайки този материал, вие ще бъдете сигурни, че няма да имате нужда да ремонтирате подовата настилка в коридора в продължение на много години. Когато избирате шаблон за плочки, изхвърлете тъмния цвят или паралелните ивици на шаблона, като предпочитате светлинните тонове. Интересно решение ще бъде използването на картина с фото-имитация на естествени материали: коркова дървесина, естествен камък или плесен от дървесни влакна. Допълнителният комфорт ще даде на стаята гранит, който повтаря модела на килима.

В останалата част от коридора можете да приложите по-изискано покритие - висококачествен ламинат или паркет. За да се образуват ставите на два материала, когато се комбинират, ще се съдейства за разнообразие от корнизи.

Не избирайте за завършване на стените на тесен коридор, големи пластмасови или дървени панели или текстурна мазилка, защото те допълнително прикриват обема на малките стаи. От цветовите решения е необходимо да се изключи бял цвят, тъй като в ограничено пространство стените могат бързо да се разтрият, особено ако сред вашето домакинство - малки деца. Добро решение в този случай ще бъде винил тапет, особено ако ролката му е маркирана с гребен, защото това означава, че стените във вашия Хрушчов могат да бъдат измити дори с прахосмукачка.

Ако планирате да украсите стените на тесен коридор с плакати или снимки, изхвърлете масивните рамки. Още по-добре, извършването на ремонтни работи, осигуряват картини с ниша, които не само изглеждат оригинални, но и визуално разбиват монотонността на дългата повърхност на стената.

Ето един пример за втори вид ремонт на малък коридор - тесен коридор:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн 1 стая Хрушчов 7 снимкиИнтериорен дизайн 1 стая Хрушчов 7 снимки
Идеи за малък коридорИдеи за малък коридор
Дизайн на коридора в малък апартаментДизайн на коридора в малък апартамент
Проектиране на коридор в малък апартаментПроектиране на коридор в малък апартамент
Шкаф за шкафове в тесен коридор Интериор на тесен коридорШкаф за шкафове в тесен коридор Интериор на тесен коридор
Интериорът на коридора в малък апартаментИнтериорът на коридора в малък апартамент
Варианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, ценаВарианти на декорация и ремонт на стени в коридора Описание на работата, цена
Простри тавани в коридора, осветление, снимкаПростри тавани в коридора, осветление, снимка
Характеристики на опънати тавани в Хрушчов фото идеиХарактеристики на опънати тавани в Хрушчов фото идеи
Тесен коридор Дизайн СнимкаТесен коридор Дизайн Снимка
» » Ремонт на входно антре в малък апартамент Хрушчов, снимка