Американски стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стил

При създаването на дизайна на стаите в апартаментите, много собственици са решени да получат не само просторна и функционална среда, но и практична. Затова те се опитват да прибягват до използването на различни модерни и класически стилове, както и различни дизайнерски техники, които са само частично способни да отговорят на всички тези изисквания. Но те забравят в същото време за съществуването на американския стил, който има известна свобода в стил, избор на цветове и интериорен дизайн. Тя не изисква използването на различни декоративни елементи, които биха могли да подчертаят неговите черти, напротив, че е достатъчно лоялна към избора на дизайнерски идеи и позволява да се покаже творческа свобода в рамките на основната концепция.

Отличителни черти на американския стил

Американският интериорен дизайн е въплъщение на рационалното използване на достъпно жилищно пространство за комфортен престой на цялото семейство. Следователно, той се основава на отказа да се инсталират прегради или екрани, за да се получи достатъчно просторно помещение. Правенето на правилно зониране на стаите ви позволява да постигнете невероятни резултати дори и в случай на липса на място. Всеки елемент на декорация или интериор е на замислено място и затова няма съмнение, че дизайнерът е поставил сърцето си в създаването на проект.

Цветовата гама може да бъде избрана абсолютно всяка, но трябва да бъде добре обмислена да постигне хармония във всичко. Като преобладаващи нюанси светлинните тонове обикновено се използват за визуално увеличаване на наличното физическо пространство. Най-ценни в финала на цвят не е лукс и създаването на контрастни преходи или да използвате пъстри цветове и простота, практичност и обитаема. Въпреки това, очевидно, лекота и краткостта не означава, че в стаята е скучно и тъжно, но напротив, благодарение на създаването на специална атмосфера и дух на истинските американци всеки човек ще може да се чувствате комфортно и уютно.

Ако апартаментът е просторен, тогава в този случай можете да се насладите на всички предимства на американския стил:  1. Наред със светлите цветове, използвайте ярки, богати и топли цветове.

  2. Създайте контрастиращи комбинации от цветове, за да се фокусирате върху интериора или интериора.

  3. Използвайте необичайни преходи между зони, например тъмни наситни линии.При избора на мебели за интериора трябва да се вземе предвид факта, че тя не се поставя в непосредствена близост до стените и разположени на известно разстояние от тях, като се набляга на свободата на пространството. Ето защо трябва внимателно да разгледате дизайна на апартамент в американски стил, който ще ви позволи да получите необходимата функционалност, но не създава претрупване или стягане. Външният вид на мебели не трябва да бъде ярък или разлика от тях, тъй като това е в противоречие с основната концепция за стил: той е избран в цвят монотонно малко по-тъмни от основния цвят, но изработени от естествени материали и е с проста форма. Въпреки че грапавостта на мебели тя не прави интериора "тромава", но само подчертава свободата на собственика, че в апартамента и американския начин на живот.

Дизайн на хол в американски стил

Интериорът е оформен по такъв начин, че да получи удобна стая, напълно отговаряща на начина на живот на типичния американец. Основната част от мебелите е широко удобен диван, на който цялото семейство може да бъде настанено за съвместна игра. Той е инсталиран в хола или в зоната за отдих за удобно гледане на голям телевизор или близо до камина, за да се затопли през студените зимни вечери. Понякога отстрани поставете няколко места, а в центъра на оформеното пространство поставете малка дървена маса. Интериорът на хола в американски стил ви позволява да замените мека мебел с ракита, без да губите комфорта и топлината на дома.

По стените поставени масивни палци или дълги рафтове. Те могат да служат не само като отлично място за съхранение на нещата, но и за инсталиране на елементи от гордостта на семейството: фотографии, награди, фигурки и др.

При обзавеждането е необходимо да се използват ярки наситени тонове, които логично се комбинират помежду си и хармонично се вписват в общата картина, без да се създава дисхармония. За да направите това, използвайте естествени материали, както и естествени нюанси.

Дизайнът на американските апартаменти изисква създаването на максимална светлина, но трябва да бъдат необичайни лампи, а по-скоро масивни полилеи, които могат да дадат на хола празнична атмосфера. Настолни лампи, свещи, подови лампи позволяват да допълнят интериора и да дадат на стаята романтична и уютна атмосфера. Също така с тяхна помощ можете успешно да извършите разделянето на пространството на зони. Но трябва да се помни, че това не трябва да се прави с таванно осветление, тъй като ще има конфликт на дизайна с принципа на стил.

Американски кухненски дизайн

Когато създавате цветова схема за кухнята, трябва да сте готови да създадете проста, но стилна среда. Това се отнася главно за мебели, които трябва да бъдат изработени в естествени дървени структури, лакирани или боядисани в бяло. Общият стил на проектиране почти съвпада с хола, защото в американския стил е обичайно кухнята и всекидневната да се обединяват в едно пространство. Ето защо е необходимо да се изпълни условието за единство на дизайна и хармонична комбинация.

Масивните мебели се поставят по стените назад, за да се запази полезността и няма значение по една или няколко стени, тъй като основната цел е да се създадат удобни условия за приготвяне на вкусна и здравословна храна. В центъра на кухнята поставете маса за хранене със столове. Цялостната технология е вградена в мебелите и по-голямата част от времето е скрита от очите, така че да не създава ненужни контрасти или да детайлизира стаята.

заключение

Американският стил в интериора ви позволява да получите просторни стаи, които не са претоварени с ненужни детайли или декоративни елементи. Всичко е направено просто, практично и функционално без излишъци и лукс. Липса на строги изисквания за довършване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиран проект на двустаен апартаментПроектиран проект на двустаен апартамент
Творчески идеи за апартаменти за интериорен дизайнТворчески идеи за апартаменти за интериорен дизайн
Интериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценителиИнтериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценители
Модерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериорМодерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериор
Интериорен дизайн на модерни дневни стаиИнтериорен дизайн на модерни дневни стаи
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Интериорен дизайн на студио апартаментИнтериорен дизайн на студио апартамент
Интериорен дизайн на минимализма на апартаментитеИнтериорен дизайн на минимализма на апартаментите
Текстилен интериорен дизайнТекстилен интериорен дизайн
Апартамент в синтезиран средиземноморски стилАпартамент в синтезиран средиземноморски стил
» » Американски стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стил