Използването на шведски стил в дизайна на апартаментите

Шведският стил на интериорен дизайн се характеризира с визуална лекота и лекота на образите, преобладаване на бял цвят, както и изискани, изискани детайли. Независимо от това дали избирате посоката на страната, класическия или лаконичен високотехнологичен продукт, уюта, създадена от вашите ръце, трябва да бъде пропусната с атмосфера на свежест и елегантност.

Нека да разгледаме основните правилаАко сте избрали шведски интериорен дизайн, най-добре е да придадете мебели на бял нюанс. Често, за даването на антични мебели се използва техника като патиниране. За да не се разтвори напълно в изобилие от бяло, разредете го малко с много меки зелени, сиви, бежови, сини нюанси. Тези цветни решения трябва да се използват подробно (завеси, столове, столове, малки килимчета, подови вази, рамки за картини, лампи), които трябва да бъдат равномерно разпределени в стаята.

Добавяне на движения към цялостната картина ще помогне на различни мебели завършва. Често за тази цел се използват корнизи - изпъкнали, обемни надземни части. Шведският стил в дизайна на апартаментите традиционно предполага наличието на дървен под. Това може да бъде паркет или обикновена естествена дъска, предназначена за подови настилки. Не покривайте напълно пода. По-добре е да използвате малки килими, килими или гоблени на пода в отделни парчета в областта на тапицираните мебели, холна масичка и т.н.Нека обобщим естествения резултат, подчертавайки характеристиките, които характеризират шведския интериорен дизайн. Това са:

  • Комбинацията от бели и меки сини цветя със забележимо преобладаване на първия вариант.
  • Използването на деликатни, елегантни декоративни елементи, например въздушно покривало над леглото.
  • Наличието в стаята на типични шведски битови предмети, например, извити, боядисани подови часовници.
  • Наличието на ясно изразена връзка с природата (за разлика от традиционните високотехнологични технологии). Това може да е невероятна история в изображения, илюстриращи променящите се сезони, отразяващи ролята на небесното тяло в нашия живот, както и всякакви скици, свързани с темата за природата.

Практичност и удобство на преден план!

Избирайки шведски стил за дизайна на апартаменти, не забравяйте за функционалността и практичността - характеристиките, които са присъщи на него. Особено се отнася до ултрамодерните посоки (хай-тек, минимализъм) в дизайна на стаята. Съгласно концепцията, която е предназначена да съчетае изразителните черти на шведския стил с идеите за тенденции, които проповядват висок комфорт за даден човек, всички елементи на мебелите и интериора трябва да отговарят на тези цели. А именно, създайте усещането, че всичко наоколо е създадено, за да осигури лекота и удобство на живота на собственика.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Американски стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стилАмерикански стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стил
Стилен дизайнерски апартамент в стила на ПровансСтилен дизайнерски апартамент в стила на Прованс
Текстилен интериорен дизайнТекстилен интериорен дизайн
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
Интериорен дизайн в модерен стилИнтериорен дизайн в модерен стил
Цвят на теракота в интериорната комбинация, снимки, примери на произведения - художествен проект в…Цвят на теракота в интериорната комбинация, снимки, примери на произведения - художествен проект в…
Сини стениСини стени
Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?
Дизайн на баня в класически стил 120 снимкиДизайн на баня в класически стил 120 снимки
» » Използването на шведски стил в дизайна на апартаментите