Сив диван във вътрешността на хола

Диван-сиво за хола - интериорен дизайн

Някои хора вярват, че ако приложите сив цвят, това ще създаде скучна атмосфера. Други, напротив, предпочитат неутрални нюанси и цветове.

Всъщност сивото, което има маса от различни нюанси, ви позволява да създадете напълно различни дневни. Можете да постигнете наистина елегантен и изискан дизайн. Сивият диван в хола ще звучи невероятно. Особено, ако знаете основните характеристики на цвета. А също и особеностите на комбинацията му с други цветове. Това е точно това, което ще бъде обсъдено в статията.

Малко за сивия цвят

За хората, живеещи в ужасен градски ритъм, подложен на чести стрес, сивият цвят перфектно се вписва в интериора на хола със спокойствие и монотонност. Той създава усещане за стабилност. Това е цветът на антистрес. Още повече, че подобно свойство на сивото е показано в комбинация с бял цвят и меки неутрални цветове.

И ако мислите, че сивото е твърде скучно, то някои от цветовете му могат да бъдат разредени в червено. В крайна сметка, те са съвършено комбинирани. Грей не бива да бъде прекалено много, в противен случай можете да постигнете противоположния ефект и да попаднете на депресия и депресия. За това как правилно да я "разрежда" с други цветове, нека поговорим по-нататък.

Сив диван в комбинация с бял цвят

От гледна точка на дизайнерите, най-оптималната и интересна комбинация от сив диван с бял и черен цвят в интериора. Но в такива нюанси изработване на салона, е необходимо да се спазват някои правила.

  • Много е важно да наблюдавате баланса на цветовете, да не ги правите в същата пропорция, да давате предимство на един от цветовете. Нека сивата канапе стане свързваща балансираща връзка в черно-белия хол.
  • Друг нюанс - за разреждане на сивия цвят на дивана, можете да го облечете с повече бели възглавници, отколкото тъмните. Практикувайте и ще намерите точното съотношение бяло и черно.
  • Интериорен дизайн на хола в минималистичен стил е отлично решение за добавяне на сив диван към бяла светла стая. Хармонично с такъв диван ще комбинира мебелни цветове от избелен дъб.
  • Представяйки стил на интериора, помислете какви аксесоари ще запълнят хола. Можете да използвате възглавници от различни цветове, на които в цвета да вземете ваза или завеси на прозореца. Това със сигурност ще привлече вниманието.

Сив диван в светъл хол

Сив диван може да се постави и в хола, декориран в ярки цветове. Но в същото време е важно да изберете диван не само на сиво, но и на тъмно, богат цвят. Най-добрият вариант за тапицерия за този диван ще бъде велур или еко кожа.В този цвят диванът ще се съчетае хармонично с яркожълтата или синята стена. Ако стените са червени, което е достатъчно рядко. В края на краищата, червеното може да бъде свързано с агресия. Това причинява умора на очите. И в нашия случай, по-добре използвайте аксесоари само заглушен цветове. След това сивата диван ще изглежда повече или по-малко успешна.

Ярки акценти на фона на сив диван

Декорирайки интериора на хола в пастелни, дискретни тонове, докато избирате сив диван, можете да донесете малко блясък благодарение на аксесоарите. Нека видим кои цветове са напълно подчертани и украсяват това мебелно обзавеждане.

  • Пурпурни и розови възглавници. Такива светли възглавници елегантно подчертаха сив диван с лека сянка, който няма да изглежда съвсем прост и незабележим. Розовият цвят дава лекота и лекота, ще донесе романтика в атмосферата в хола.
  • Малки по-светли лилави възглавнички върху сивия диван ще подчертаят благородството и лукса. И пълнотата на дизайна на хола ще добави няколко зелени растения, които ще донесат известна свежест в интериора. Освен това ще има усещане за светлина и уют.
  • Съчетано перфектно с възглавнички от сив диван от мента или шам фъстък, тази комбинация е на върха на популярността. Нежният цвят на мента води до прохлада и отлично подчертава светлосив и сребърен нюанс. И ако тапицерията на дивана и самите възглавници са изработени от кожа и коприна, това допълнение ще стане просто луксозно и модерно. Цвят на шам-фъстъкът е по-светъл, придава на дневната естествена енергия. В допълнение към шампоаните за шам фъстък, можете да закачите завеси с тон, изглежда, че тази комбинация е невероятно привлекателна.
  • За хол в стила на прованс, незаменимите възглавници са тюркоазени на сив диван. Те запълват помещението с естествени мотиви за страната.

Най-важното нещо! За да създадете спокоен цвят, съчетайте го само с онези цветове, които са най-психологически удобни за вас.

Тези цветове могат да бъдат нюанси на зелено, например вар. Но ако сте силно раздразнени от зелени или розови, а червеното причинява буря от положителни емоции, разчитайте на собствените си чувства. Това ще бъде най-правилният подход.

Сив диван в хай-тек стилОсобено искам да отбележа такъв популярен и модерен стил в дизайна на хола като високотехнологичен. В този стил се смята, че сив диван е предпочитан в интериора. Диван в този стил е ултрамодерна част от мебелите.

Тя е функционална, практична, няма излишък, има проста форма. Сивият диван с минимално количество мебели и срещу белите стени изглежда величествен, а кожата също е луксозна.

В заключение искам да отбележа, че сив диван във вътрешността на стаята е практично и модерно решение в дизайна. Да се ​​грижи за такъв диван и най-важното е да го почистите много по-лесно, отколкото зад диван с бял цвят. Срещу сивия диван няма прах, не се виждат петна.

Ако все още се страхувате да експериментирате със сив диван, опитайте се да купите на дивана си просто сиви корици. Вижте как ще изглежда тази трансформация. Повярвайте ми, сивото ще направи вашия хол благородно и ще съживи вътрешността на стаята. Помислете дали да изберете отново отегчените бежови нюанси, или мрачно черно, може да сиво - това е, което ви трябва!

Снимка на сив диван в хола

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Сив ламинат във вътрешносттаСив ламинат във вътрешността
Използване на тюркоазен цвят в дизайна на всекидневнатаИзползване на тюркоазен цвят в дизайна на всекидневната
Кухните в сиво не са мрачни, а елегантностКухните в сиво не са мрачни, а елегантност
Стилни тапети за стениСтилни тапети за стени
Интериорен дизайн на кухниИнтериорен дизайн на кухни
Сива баня, в сиви, сиви тонове, дизайн, интериор, плочки, вана, снимкаСива баня, в сиви, сиви тонове, дизайн, интериор, плочки, вана, снимка
10 Съвета за избор на цветове за стените - ден на жената10 Съвета за избор на цветове за стените - ден на жената
Сиви завеси за тези, които се нуждаят от спокойствие - 50 снимки - прозорец декорСиви завеси за тези, които се нуждаят от спокойствие - 50 снимки - прозорец декор
Кафяв диван в интериора - мебели в интериораКафяв диван в интериора - мебели в интериора
Горчив цвят в интериора, комбинации, снимкаГорчив цвят в интериора, комбинации, снимка
» » Сив диван във вътрешността на хола