Сив ламинат във вътрешността

Как да използвате сив ламинат в интериора

(16 гласа, средно: 4.94 от 5)

Психологическо влияние на сивите тонове

Грей е доста сложен цвят. Някои хора го наричат ​​скучни и скучни тонове, докато други казват по принцип за огромното си влияние върху психиката. Въпреки това учените отдавна са доказали, че сивият цвят е в състояние да успокоява чувствително човек, като осигурява успокояващи ефекти и възстановяване след стрес. В допълнение проучванията показват, че сивите тонове не могат да се уморяват.

Сив ламинат във вътрешността

Не е правилно да се вярва, че интериорът на сивия цвят е незаинтересован и скучен, всъщност той е съвсем различен. Ето защо, избирайки сива подова настилка, вие сте в самото начало на невероятното пътуване на вашия интериор!

Можете да сравните сивия ламинат с платното на художника, срещу което можете да нарисувате картина на бъдещата стая. Такъв етаж ви позволява да заемете доминиращото влияние на декора на таванните стени, мебелните предмети, лакомо поглъщащи и отразяващи цветовете, приложени в стаята.

В сивия ламинат няма простота на бяло. няма прекомерна тежест на черно. няма излишък в цвета на други дървесни нюанси. От този цвят гама на пода, той показва финес и благородство. Сивият ламинат под своето цветово ограничение крие голям брой възможности за възпроизвеждането на антуража на стаята.

Оптични илюзии или сто сиви нюанси

Тъмният цвят има свойството на визуално стесняване на стаята, което я прави строги и малко камерни характеристики, бели - напротив, разширява пространството, добавяйки към него светлината и размазването на границите. Това са общи истини, известни на всички хора, които са поне малко образовани. И те се използват от дизайнери, които се опитват да възпроизведат някои оптични илюзии, като по този начин добавят необходимите нюанси към интериора с помощта на цветовия спектър на използваните материали.Най-важното е одобрението за пода - за голяма площ на подовата настилка е на ума в сравнение с изкуши да стени и разположени високи тавани, е мястото, където са поставени необходимите акцент на визуалното възприятие на пространството. И тогава цялото разнообразие на ламинат от сив цвят започва да действа:

тъмно сив ламинат, цвета на графита или мокрия асфалт, ще добавят към интериора някакъв вид контраст, така че ще остави стаята на високоговорителя;

Светло сив ламинат или перлени нюанси ще ви помогнат да внесете в стаята студ, строгост и светлина;

Ако за бъдещата ви декорация в стаята предходните цветове са студени, тогава е възможно да изберете ламинат с топли сиви бежови или сиво-кафяви тонове.За всяка от вашите нужди можете да изберете правилния сив нюанс!

Стил на посока за сив ламинат

Грей, както казахме по-рано, цветът е доста универсален. Всяка ситуация може да поеме тази гама покритие и да я подчини на себе си. Тук обаче има и свои собствени характеристики.

Сив ламинат в интериора изглежда най-автентичен, ако се прилага: скандинавски стил. хай-тек. модерни или модернизирани класики. Препоръчва се да се разрежда тази ситуация с активни ярки акценти. смели дизайнерски решения в декорацията, не увреждат чрез измерване на съвкупност от хромирани предмети - всички по-горе ще даде една стая със сива етаж желаната динамика и го правят уникален.

Този етаж се вписва добре и за посоката на кич - такова решение, може да спре дизайнерската лудост на тази посока и да комбинира органично отделните елементи.

Традиционни стилове, подобно на древността, арт деко. изискващи универсална повсеместност, не са достатъчно прости за решаване на проблеми, използвайки сив ламинат. Но тук и родословие видове дърво, скъпи текстил, имитация на благородни метали ще помогне. Компетентно комбиниране на ярки нюанси и сив под, възможно е да се получи в резултат на необходимия баланс на всички детайли. И ако добавите към нашите цветни пастелни и сребристови цветове, можете да получите перфектно изискан интериор, който ще удиви гостите ви с отличен вкус.

Какъв вид декорация на стена е подходяща за сив ламинат?

Не е необичайно хората да правят избор на подови настилки неочаквано и едва след като купуват сив ламинат, те започват да мислят за по-нататъшния ход на ремонта, по-точно - декора на стените, които сега могат да се появят.

На пръв поглед може да изглежда, че проблемът е доста труден, но не е толкова трудно да се вземе решение за материала за боядисване на сивия ламинат или да се изберат тапети за проектиране на стени. Както вече казахме, сивият цвят е достатъчно универсален и може лесно да бъде приспособен към вече изпълнените цветови схеми, в условията на вашия апартамент.

Въпреки това, и тук е по-добре да не се отклоняват от предвижданите цветен ламиниран схема: ако пода е избран в топлия сив тон, и пергола следва да предприемат подходящи и обратно хладни тонове на сиво покритие ще означава студени нюанси на стенни конструкции. Въпреки това, всяко правило има изключения: ако присъства вкус и доверие, можете да опитате внимателно да се съчетаят контрастни студени и топли тонове.

Какво да избягвате при избора на сив ламинат

Да, да, за съжаление, има нещо, което сив ламинат не харесва в интериора. На първо място, това е еднородността на цветните тонове, както и текстурите.

Сив ламиниран паркет на пода, трябва да подкрепим смели шарени гоблени, метален блясък и ярки цветни петна - това не придават на интериора ще се превърне в скучна и безинтересна ситуация, която първоначално разтревожен, че избрахте този сложен и необикновен цвят. Светлите нюанси ще ви помогнат да създадете уникална и интересна атмосфера.

Ако решите, че всички декора на стаята трябва да бъде декорирана в нюанси на сивото, а след това там е изключително важна текстура игра сиво: лъскави и гладки повърхности, мазилка, текстил и разнообразие от модели, поток от тъмни нюанси на светло и обратно. Работете само с сиво - това е трудно, то е много по-лесно да се въвеждат в допълнителен цвят стая. Въпреки това, компетентно изпълнени, монохромни стаи изглежда шик.

Ако се опитвате да създадете своя апартамент, е специален и не е тривиален - тогава изборът на сив ламинат е много успешна стъпка в интериора!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ламинат под кожатаЛаминат под кожата
Ламинат в интериора СъветиЛаминат в интериора Съвети
Тайната на избора на ламиниран цвят е тайната на стилен интериорТайната на избора на ламиниран цвят е тайната на стилен интериор
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?
Кухните в сиво не са мрачни, а елегантностКухните в сиво не са мрачни, а елегантност
Сива баня, в сиви, сиви тонове, дизайн, интериор, плочки, вана, снимкаСива баня, в сиви, сиви тонове, дизайн, интериор, плочки, вана, снимка
Какъв килим трябва да положите върху ламинат?Какъв килим трябва да положите върху ламинат?
Тъмно ламиниран паркет в интериораТъмно ламиниран паркет в интериора
Различни ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимкаРазлични ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимка
» » Сив ламинат във вътрешността