Дизайнът на синята кухня Интериорът на кухнята в сини тонове

Синият цвят и неговите нюанси във вътрешността на кухнята

Синият цвят на кухнята, свързан със спокойствието, с правилно избрани цветове и комбинации от цветове, може да увеличи пространството, да създаде просторна, светла стая. Синият цвят в кухнята като основен е най-подходящ за високотехнологични стилове. минимализъм. други модерни стилове. Използването на синьо за индивидуални детайли на кухненския интериор е приемливо за всеки стил.

Характеристики на прилагането на синьо във вътрешността на кухнята

Синьото за интериора на кухнята трябва да бъде избрано в зависимост от осветлението, избрания стил на помещението, желаните комбинации с други нюанси. За кухня, разположена на слънчевата страна. идеално подходящ за почти всеки нюанс на синьо: тъмно и светло. Докато за кухнята на северната страна е желателно да избирате само леки, меки, топли тонове. В допълнение, тъмните цветове на синьото ще изглеждат добре само в интериора на голяма кухня.

Монохромни смеси от синьо в кухнята

Когато интериорът на кухнята в сини тонове за мебели, могат да бъдат избрани повече наситени тъмни нюанси, а за стените - по-леки. Идеалният избор в случая е комбинация от светлосини тонове на кухненски комплект със сиво-синя гама от стени, под, декоративни елементи. Създаване на по-оживена атмосфера в монохромен интериор ще помогне на лъскавите гланцови стени и подове. Тъй като монохромен интериор може бързо да се отегчи, да стане скучен, се препоръчва да се използват комбинации от синьо с други нюанси.Бяла и синя кухня

Млечният бял цвят се счита за изгодна възможност за комбиниране със синьо в интериора на кухнята. Тази комбинация може да изглежда малко хладна, особено в комбинация с стоманени повърхности на плочи, мивки, домакински уреди. Използвайте бяло и синьо микс в кухнята може да бъде най-различни начини: да се извърши в началото на кухненски шкафове в бяло, а в долната част - в светло синьо, лазурни или бели стени и подове се съчетават с мебели кухня разположен в сини цветове. На фона на пода, "престилка", таван лампа, направена в синьо, ще бъде интересно да гледам белите маса, столове, кухненски шкафове.

Синя и жълта кухня

Кухнята става много уютна, ако синьото нюанс се разрежда със слънчеви тонове: жълт. лимон, златист цвят, пясък, оранжево. В такава комбинация, невероятно красив поглед срещу светло сини стени, таван, жълти шкафове с прозрачни врати. Също така във вътрешността на тази кухня идеално се побере ярко жълта маса с мек ъгъл или столове.Синьо-зелена кухня

Добра комбинация е синьо-зеленият интериор на кухнята. Но, че такава стая не е включен твърде ярко и агресивен, използване светли цветове стойки маслина, блато, тюркоаз в съчетание с естествени нюанси на синьото. Зеленият цвят в този интериор е добре да се използва в малки количества, така че може да донесе усещане за свежест.

Синята кафява кухня

Сините тонове в комбинация с дървото изглеждат много благородни, уютни и стилни. Синята-кафява и синьо-бежова кухня изглежда много удобна. В този случай синьото добавя към интериора усещане за спокойствие, релаксация, кафяво - създава уютна атмосфера. За тази комбинация, кафяви нюанси трябва да бъдат избрани достатъчно леки: цвят на млечен шоколад, канела, кафе с мляко и т.н.

Стените във вътрешността на синята кухня

Светли нюанси на синьо, използвани за украса на стените визуално разширяват пространството. Наситеният, тъмносин тон като основен за стените на кухнята не е много подходящ. Ако е необходимо, се вижда във вътрешността на тъмносин цвят, те могат да бъдат оцветени един от акцентни стени, за да го използват за отделните елементи за стени, например, за кухня "престилка".

Син цвят за кухненски мебели

От правилния избор на цвят и дизайн на синьото кухненско обзавеждане ще зависи от възможността да се създаде максимален комфорт и комфорт в стаята. Трябва да се има предвид, че в атмосферата на кухнята, като правило, комплекти мебели, така контраста на тъмно мебелите трябва да бъдат избрани меки, меки нюанси на стените, за да ярки - ярка. Кухненските мебели могат да бъдат монохромни, като се използват различни нюанси на синьо, както и в различни цветове.

Избор на завеси за синята кухня

Доста често за кухнята изберете къси завеси, до перваза на прозореца. Това решение ви позволява активно да управлявате перваза на прозореца в голяма кухня за саксии за цветя, някои кухненски уреди, чинии, декоративни елементи. Ако кухнята е много просторна, можете да използвате дълги завеси от по-сложен дизайн. Достоен в кухнята, декориран в сини тонове, ще изглежда пердета със сини или бели нюанси. Те ще дадат на помещението лекота, лекота, романтизъм. Ярките завеси, за разлика от синьото и бялото, отвличат вниманието от интериора. Също така, цветовете на завеси за кухнята може да съвпада с цвета на мебелите и да са светли нюанси на жълто, зелено, бежово и т.н .. както и завеси, чинии, кърпи, салфетки, покривки, декоративни елементи, за да изберете за синьо Кухнята е необходимо, така че те не драстично нокаутиран от основната цветова схема на стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Деликатна кухня с праскова цветна снимкаДеликатна кухня с праскова цветна снимка
Как вътрешността на кухнята изглежда синьоКак вътрешността на кухнята изглежда синьо
Модерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнятаМодерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнята
В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Кухните в сиво не са мрачни, а елегантностКухните в сиво не са мрачни, а елегантност
Chic интериор на кухня с светлозелена цветна снимкаChic интериор на кухня с светлозелена цветна снимка
Изберете соларен кухненски интериор в жълт цвятИзберете соларен кухненски интериор в жълт цвят
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
Бежовата кухня 100 снимки и 9 най-добри комбинации от цветяБежовата кухня 100 снимки и 9 най-добри комбинации от цветя
» » Дизайнът на синята кухня Интериорът на кухнята в сини тонове