Зелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериора

Цветът в кухнята е не само част от интериорния дизайн, но също така играе важна роля за създаването на благоприятен вътрешен микроклимат.

зелен цвят във вътрешността на кухнятазелен цвят във вътрешността на кухнята
зелена кухня в интериора

 1. Зелената кухня е източник на добро настроение. Този цвят не стимулира апетита и насърчава настроението за правилно хранене. В крайна сметка, зелените нюанси са символ на живата природа. При декорирането на кухнята е по-добре да се използват топло зелени тонове.

 2. Наличието на зелен цвят във вътрешността на кухнята ще напомня цялата лято. Зеленото е един от най-положителните цветове в интериора - смятат лекарите. Използва се в цветна терапия за лечение на различни заболявания. Зеленият цвят има антистресов ефект, предизвиква положителни и приятни емоции.

 3. Зелените нюанси се успокояват и освежават. На изток зеленото се смята за символ на благосъстояние, единство. В християнството зеленият е символ на възкресението, пробуждането на природата.

 4. Зеленият цвят във вътрешността на кухнята изглежда хармонично. Той създава атмосфера, в която няма негативни, допринася за почивка и релаксация.

 5. За да се изработи кухня поберат различни нюанси на зеленото - тревиста, лайм зелено, ярък цвят май зелени, цветът на мъх, зехтин, лимон ... по-малко наситени нюанси на зелено могат да бъдат използвани в интериора на стените на кухнята за рисуване, като фон за кухненски мебели. И по-сочни, дълбоки и ярки оттенъци могат да се използват като привлекателни детайли.

 6. Зеленото се вписва перфектно с жълто и богато бежово. Комбинацията от зелено и жълто в кухнята ще предизвика чувство на веселие.

 7. Комбинацията от синьо и зелено е по-тежка. Сред сортовете зелени в кухнята са популярната салата и шам-фъстък.

 8. Студената палитра се състои от смеси от зелено със сиво и синьо - ментово, зелено-синьо, тюркоазено, наситено изумрудено, иглолистно.

 9. Уютната атмосфера в кухнята в стила на провинцията или прованс ще създаде маслинови и акварелни зелени тонове. За съвременните кухни в стила на високотехнологичните светли, ще прилягат почти киселинни нюанси на зелено в комбинация с блясъка на метала.

 10. Зеленият цвят във вътрешността на кухнята може безопасно да се комбинира с пастелни тонове - крем, бежово, оттенъци на кафяво. Атмосферата на контраста ще създаде комбинация от зелено и бяло. Такава кухня ще се окаже необичайна, светла и празнична.

 11. С помощта на зелен цвят могат да се добавят и балансират ярки цветове, като червен, розов, жълт, оранжев.

зелена кухня снимка
кухня в зелена снимка
зелени снимки на кухнятазелени снимки на кухнята


Прозорецът със зелен цвят може да освежи вътрешността на стаята, да я направи по-изразителен и по-ярък. Можете да украсите кухнята с текстил в зелени цветове - покривка за маса, завеси или да използвате лампа на тази сянка - комплект от ястия. Оръжейното семейство ще дойде още един добър трик - zadekorirovat една от стените с тапети или мазилка със зелен цвят. Това ще ви позволи да разпределите функционалните области в акцентите на стаята или мястото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Деликатна цветна лилава цветна снимкаДеликатна цветна лилава цветна снимка
Деликатна кухня с праскова цветна снимкаДеликатна кухня с праскова цветна снимка
Как вътрешността на кухнята изглежда синьоКак вътрешността на кухнята изглежда синьо
Модерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнятаМодерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнята
Впечатляващ кухненски интериор с шоколадов бял цвятВпечатляващ кухненски интериор с шоколадов бял цвят
Кухните в сиво не са мрачни, а елегантностКухните в сиво не са мрачни, а елегантност
Chic интериор на кухня с светлозелена цветна снимкаChic интериор на кухня с светлозелена цветна снимка
Комбинацията от бургундски цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от бургундски цветове във вътрешността на кухнята
Изберете соларен кухненски интериор в жълт цвятИзберете соларен кухненски интериор в жълт цвят
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
» » Зелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериора