Зелена кухня, фото и интериорен дизайн на кухнята в зелени тонове

Кухненският дизайн е зелен

Преди да започнете ремонтите, трябва да изберете цветовата схема на бъдещия интериор. Ако искате да създадете вътрешно пространство за отдих, изберете интериор, в който ще преобладават зелените тонове. Според психолозите, този цвят влияе благоприятно на нервната система, т.е. релаксира и успокоява. За зелената кухня сте донесли радост, трябва да помислите върху всички подробности.

Този естествен и естествен цвят има огромно количество полутонове и нюанси, всяка от които има своите предимства. Например, смарагдът помага да се повиши вниманието, жълто-зеленото повишава настроението и угодно на душата, сянката на зеления чай успокоява нервната система, маслината ще даде комфорт и уют. Както можете да видите, изборът на водеща сянка за зелена кухня е доста труден.

Ако не можете да спрете на който и да е цвят, можете да композирате няколко тона. В този случай е добре да си припомните, че трябва да съчетаете онези цветове, които се отнасят за студен или топъл полутон. Ако комбинирате зелено с други цветове, следвайте същите правила. След като сте решили цвета, трябва да изберете правилните цветове на комплекта. Само по този начин ще можете да създадете хармоничен дизайн на кухнята със зелен цвят.

Топлите зелени нюанси, като билкова, маслинова и светло зелена кухня, ще изглеждат добре с кафяво, бежово и жълто. Към студените нюанси на този цвят се носят смарагд, нефрит, мента и иглолистни. Тези нюанси хармонизират добре със сивите, черно-бели цветове.

Комбинация с други цветове

Зеленото се вписва добре в различни цветове, но има едно правило, което трябва да се спазва. Комбинирайте цветовете, така че да се поберат един друг в тон, тоест топлите нюанси на зеленото трябва да бъдат комбинирани с топли нюанси с различен цвят, например бежово, оранжево или жълто. И студените нюанси, като мента, синкавозелени, смарагдови, иглолистни и т.н., ще изглеждат добре със студена цветна палитра.

Бяла и зелена кухняТози наистина великолепен и естествен цвят на природата се слива добре с белия цвят. Кухня с бял и зелен цвят изглежда жива, празнична и светла. Съчетаването му с бяло трябва да се придържа към следното правило: колкото по-светъл е зеленият цвят, толкова по-бял трябва да бъде. Бял цвят може да се използва за стени, аксесоари, мебелни елементи.

Допълнете бялата и зелена кухня може да бъде кафяво. нюанси на синьо, червено. розово и жълто. Бял цвят омекотява нюансите на други цветове. Благодарение на това стаята се оказва благородна и възвишена и ярки акценти ще направят интериора наситено.

Черна и зелена кухня

Интериорът в черно-зелен цвят представлява контраст на мрачно и положително. Зеленият цвят дава на стаята веселост, а черното я прави малко стриктна. За да направите стаята по-луксозна, добавете сиво или златно към интериора. Ако черният цвят ще бъде направен с елементи от мебели, под и аксесоари, тогава кухнята ще изглежда уважавана. Зеленият цвят се използва за мебели, стени, завеси и малки части. До кухнята беше уютен, сложил на прозореца первази.На снимката, по-консервативен модернистичен стил.

Жълто-зелена кухня

Ясно, нежно и весело ще изглежда една стая, изпълнена в жълто-зелен цвят. За мнозина такава комбинация от цветове ще изглежда натрапчива, тъй като тези два цвята изглежда се разтварят един в друг. Можете да допълвате интериора с малинов или златист цвят. Това могат да бъдат завеси или други интериорни елементи.

Завеси за кухня

Завесите за зелена кухня трябва да бъдат избрани така, че да се комбинират със стила на помещението и цветовете, използвани за декорация. Е, в такава стая ще изглежда като ролетна щора, която затваря принципа на щорите. Цветът трябва да бъде избран в тона на кухненския комплект. Светлината и красотата на стаята ще бъдат подчертани от прозрачна завеса.

Стенна декорация в зелени тонове

Ако искате да нарисувате стените на стаята с този цвят, мебелите, подовете и таваните трябва да бъдат направени в заглушен и по-задържан цветови режим. Ако като господстващ цвят се използва ярък нюанс на зелено, тогава мебелите, аксесоарите, подът и таванът трябва да го балансират.

Хармонично и уютно ще се почувствате в кухнята с яркозелена престилка и тапети и със светло бежово обзавеждане. Ако за стените сте избрали лек нюанс на зелено, тогава кухненското обзавеждане може да бъде сиво-синьо, шоколадово-кафяво и червеникаво-оранжево.

На снимката има по-заглушен гама.

Мебелите зелени във вътрешността на кухнята

Красива и оригинална изглежда зелени мебели във вътрешността на всяка стая. Оцветяването на кухненските мебели може да бъде монофонизирано и може да се комбинира с други цветове, например с бяло или черно, кафяво, жълто и бежово.

Ярките мебели трябва да бъдат поставени на неутрален фон на стени, под и таван. Можете да останете на бял, сив, кремав или лимонено жълт цвят.

Зелената кухня в заглушени тонове ще съвпадне перфектно с ярките аксесоари. Като ярки елементи можете да използвате столове, завеси, нюанси, вази, ястия, саксии за цветя и т.н. А за стая в ярка цветова схема е по-добре да използвате заглушени цветове на аксесоарите.

По-долу има малка фото галерия, кликнете върху снимката за увеличение:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Деликатна кухня с праскова цветна снимкаДеликатна кухня с праскова цветна снимка
Как вътрешността на кухнята изглежда синьоКак вътрешността на кухнята изглежда синьо
Връх на популярност - бяла кухня снимкаВръх на популярност - бяла кухня снимка
Модерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнятаМодерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнята
Кухня в червен цвят - снимка на интериорния дизайнКухня в червен цвят - снимка на интериорния дизайн
Кухните в сиво не са мрачни, а елегантностКухните в сиво не са мрачни, а елегантност
Chic интериор на кухня с светлозелена цветна снимкаChic интериор на кухня с светлозелена цветна снимка
Изберете соларен кухненски интериор в жълт цвятИзберете соларен кухненски интериор в жълт цвят
Положителните и отрицателните страни на кухненския интериор са червениПоложителните и отрицателните страни на кухненския интериор са червени
Как да изберем боя за стаи - интериорен дизайн - стил и цветовеКак да изберем боя за стаи - интериорен дизайн - стил и цветове
» » Зелена кухня, фото и интериорен дизайн на кухнята в зелени тонове