Избираме цвят в интериора на кухнята

Цветът във вътрешността на кухнята играе основна роля. Топлите тонове създават приятна атмосфера, без да можете да ги направите, ако кухнята е на сенчестата страна. Студени цветове, подходящи за кухнята, която е на слънчева страна. За да изберете цветова схема за кухненска стая, трябва да отидете много внимателно, за да не прекалявате с нея. Цветът на кухнята засяга дори апетита. Асистентите в намаляването на теглото могат да станат виолетови, богати на сини, а също и розови и сиви цветове. И оранжевите и жълти тонове, напротив, стимулират повишаване на апетита. Цветната схема на кухнята може да разкаже много за собствениците на къщата.


Червен цвят във вътрешността на кухнята


Червеният цвят се избира от общите, динамични, активни хора, които знаят как да постигнат целите си. Те често събуждат желание за приключения, като научават нещо ново. Червеният цвят прави кухнята грандиозна. Но това не е подходящо за тези, които са решили да отслабнат, защото увеличават чувството за глад. Червен цвят на високоговорителя и скорост. Предпочита се за екстроверти, които искат да вземат спонтанни решения.

Червен цвят в интериора на кухнята
Червена цветна снимка на кухнятаЧервена цветна снимка на кухнята

Розов цвят на кухнята


Пинк е комбинация от червено и бяло. Той действа успокояващо, стимулиращо, възстановяващо духовната хармония.

Розов цвят в интериора на кухнятаРозов цвят в интериора на кухнята
Розов цвят кухня снимкаРозов цвят кухня снимка

Оранжев цвят във вътрешността на кухнята


Оранжевата кухня допринася за лесна комуникация, стимулира, подобрява апетита и подхранва енергията. Това е цветът на живота, на движението. Той е идеален за тези, които не седят неподвижни, които непрекъснато научават нещо ново.

Оранжева кухня
Оранжева кухня снимка

Жълта цветна кухня


Жълтите нюанси са свързани със слънцето и лекотата. Те дават на кухнята специална светлина. Да останеш в жълтата кухня е истинска положителна такса. Жълтият цвят е подходящ за творчески активни хора. Работата в жълта кухня е лесна и проста. Но някои хора, след дълъг престой в жълтата кухня, могат да изпитват усещане за дразнене и умора.

Жълт цвят в интериора на кухнятаЖълт цвят в интериора на кухнята
Кухнята е жълта

Зелен цвят в кухнята
Това е цветът на живота (листа, дървета, трева). Тя е свързана с природата, естествеността и простотата. Да останеш в кухнята в зелено помага да облекчиш напрежението, да се отпуснеш, да помагаш на храната и да общуваш с близките си. Зеленото е известно и със способността си да намалява чувствителността към болката. Подходящ е за хора, които често изпитват нервен и физически стрес.

Зелена кухня снимкаЗелена кухня снимка
Кухня в зелен цвятКухня в зелен цвят

Сини нюанси в дизайна на кухнята


Синият цвят е подходящ за балансирани хора, които предпочитат стабилност и увереност в бъдещето. Синият цвят помага за облекчаване на напрежението, а синьото помага за отпускане и почивка. Мебелите и ястията от сини нюанси намаляват усещането за глад, така че е подходящ за тези, които са на диета. Друг нюанс на синьо индиго. Той е предпочитан от творчески млади хора. Но напълно дизайн кухня в този цвят не си заслужава, само няколко ярки акценти в интериора.

Синя кухня кухняСиня кухня кухня
Кухня в синьоКухня в синьо

Кафяв цвят на кухнята


Това е цветът на солидните и консервативни хора. Много хора избират кафява кухня, заради практичността си. Провеждането на разговори в кафяв интериор е лесно и спокойно. Тъмно кафявите тонове придават на кухнята определена гравитация, а светлокафявото я прави по-топъл. Комбинацията от кафяво и бяло е вид ретро опция, съвсем оригинална и изискана.

Кафява кухня снимка
Кафяв цвят във вътрешността на кухнята

Черният цвят във вътрешността на кухнята


Черният цвят в кухнята трябва да се използва много компетентно, за да не се нарушава цялостната хармония и да не се създава депресираща атмосфера. Най-добрият вариант е черно-бялата кухня. Комбинацията от черно с червено е нежелана, тъй като това има много силен ефект върху човешката психика. Черният цвят може да се използва само като допълнение към другия цвят, довършителното докосване.

Черна кухня в интериораЧерна кухня в интериора
Черна кухня снимкаЧерна кухня снимка

Бял цвят на кухнята
Кухненският ъгъл с бял или сребърен цвят е типичен вариант на кухненския интериор. Тъй като кухнята в този цвят не е съвсем практична в грижата, бялото е по-добре да се комбинира с друг цвят черно, кафяво, синьо.Бяла кухня снимка
Бяла кухня в интериора снимкаБяла кухня в интериора снимка

Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнята


Цветът на стаята определя естеството на целия интериор. В крайна сметка, определена комбинация от цветове влияе върху общата атмосфера в кухнята, създавайки комфорт и уют. Какви цветове и нюанси са подходящи за боядисване на кухненски стени, какво за мебелни фасади?


Как да комбинирате комфортно цветовете във вътрешността на кухнята?


  1. Цветът на кухненския комплект е избран, като се започне от общия интериор на кухнята и нейната функционална цел.

  2. Ако кухнята се използва изключително за готвене, дизайнът трябва да вземе предвид личните предпочитания на домакинята.

  3. Ако кухнята се използва и като трапезария, неутрални цветове се избират, за да украсят помещението, което е приятно за очите и подпомага храносмилането.

  4. Не използвайте твърде наситени и ярки цветове в интериора на кухнята, те бързо се уморяват.

  5. Сложните изображения и сложните рисунки също няма да са от значение в залата за хранене. Като се има предвид, че температурата в кухнята е достатъчно висока, можете да изберете студени цветове за боядисване на стените.


Червеният цвят в комбинация с оранжево или ярко жълто се свързва с радост и щастие. Червеното е елемент от японски дизайн. Често се използва в интериора на заведенията за обществено хранене за привличане на клиенти. Съчетанието на червено с бяло, сиво, черно или пастел изглежда стилно и богато. И червеното не трябва да бъде много, достатъчно е да се съсредоточи вниманието върху няколко декора. Правилната комбинация от цветове във вътрешността на кухнята трябва да включва комбинация от пастелни и ярки цветове.

Червена черна кухня снимкаЧервена черна кухня снимка
Оранжева кухня със сив тапетОранжева кухня със сив тапет

За да получите хармонична вътрешна кухня трябва да комбинирате зелено и жълто. Тази комбинация изглежда красива и весела. Комбинацията от синьо и зелено има релаксиращ ефект, той е склонен да спи. Следователно, тази комбинация е по-подходяща в спалнята, отколкото на мястото на хранене.

Жълтата зелена кухня Фотография

Декорацията на кухнята в морски цветове, от наситените тъмно-виолетови нюанси до сянката на аквамарина, предизвиква смесени чувства в човека. Аксесоарите на сини и ярки сини нюанси изглеждат чудесно в интериора на кухнята. Те могат да бъдат допълнени с импрегнации на червено, бяло, зелено.

Виолетова кухня снимкаВиолетова кухня снимка
Лилава кухня в интериораЛилава кухня в интериора

Комбинацията от бели и лилави цветя в интериора на кухнята ще създаде уютна и приятна атмосфера, която ще зарадва собствениците на къщата и техните гости.

Тъмните, богати тонове на виолетово и синьо изглеждат красиви, но те могат да бъдат доста тежки за възприемане на децата.

Светлите нюанси ви позволяват визуално да увеличите кухнята, а пастелните цветове добавят светлина към стаята.

Бял цвят в дизайна на кухнята балансира червено, омекотява прохладата на синьото, създава хармонична картина с лилаво, контрастира перфектно с черно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Есенни идеи за кухненски дизайнЕсенни идеи за кухненски дизайн
Деликатна кухня с праскова цветна снимкаДеликатна кухня с праскова цветна снимка
Как вътрешността на кухнята изглежда синьоКак вътрешността на кухнята изглежда синьо
Модерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнятаМодерен, светъл, богат лилав във вътрешността на кухнята
В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?В какъв цвят трябва да рисувам стените в кухнята?
Кухня в червен цвят - снимка на интериорния дизайнКухня в червен цвят - снимка на интериорния дизайн
Комбинацията от бургундски цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от бургундски цветове във вътрешността на кухнята
Ясен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнятаЯсен, модерен цвят на маслините във вътрешността на кухнята
Бежовата кухня 100 снимки и 9 най-добри комбинации от цветяБежовата кухня 100 снимки и 9 най-добри комбинации от цветя
Положителните и отрицателните страни на кухненския интериор са червениПоложителните и отрицателните страни на кухненския интериор са червени
» » Избираме цвят в интериора на кухнята