Как да изберем стил на интериорен дизайн?

За да създадете проект за всеки обект, трябва да следвате определени правила за дизайн, които диктуват избрания стил. Понастоящем има доста голям брой от тях и всички те имат значителни различия една от друга, въпреки че има някои прилики между тях. Всеки от тях има своя собствена жарка и затова всеки от тях е оригинален по свой начин и е в състояние да създаде атмосфера в помещенията в духа на епохата, през която е била формирана и разделена на отделна единица. Следователно при създаването на дизайна на помещенията е необходимо да се направи правилен дизайн, който напълно отговаря на всички изисквания на наемателите и приложението му може да бъде изпълнено технически въз основа на характеристиките на оформлението.

Основните посоки на стила на дизайна на интериора

Всички съществуващи стилове на интериорен дизайн са разделени на няколко области, всяка от които съчетава наличието на някои характеристики, които имат определени съвпадения в дизайна на интериора, подбора на мебели и осветителни методи. Естествено, те са само частично сходни, поради което са разделени на три основни направления на развитие: класически, модерен и етнически.

Всеки от клоновете е създаден в продължение на много векове и е усвоил всички най-добри идеи за дизайн и е разработен под формата на независими течения. Те съчетават стилове от най-луксозните до обикновените, от затворените и функционалните до лаконичните, от изключително детайлни до монотонни, от строги до свободни за творческа дейност. Това означава, че всеки, който желае да може да избира стила си в пълно съответствие с техните желания, предпочитания и начин на живот.

Класическа посока в дизайнаКласиката започва да се развива от древността на Гърция, но въпреки това тя не е загубила значението си до днес и все още се радва на своя обхват и лукс. Стилове на интериора на апартаментите в класическата версия са създаването на луксозни апартаменти, пълни със скъпи довършителни работи, естествени материали и невероятен комфорт и уют. Цялата ситуация говори за високия статут на собственика на жилището във всеки използван интериор или дори под формата на малки статуетки.

Днес тази посока е претърпяла някои промени, свързани с използването на значително по-малки стаи, използването на естествени материали като мрамор и позлата и замяната на тези благородни метали с имитацията им. Въпреки това тази тенденция в дизайна запазва основните си характеристики: колони, масивни мебели с елегантни линии и форми, много скъпи естествени текстилни изделия с обемни модели и големи полилеи. Разбира се, новата класика не създава същата атмосфера на власт и власт на собствениците на къщата, но все пак се свързва с комфортен и богат живот и отличава този стил от сивата маса.Най-често срещаните стилове на класическата посока са правилно разгледани: Прованс, реколта и английски. Всички те, въпреки че са създадени в различно време, но учудват с техния обхват в дизайна на интериора и високата цена на декорацията, както и тяхната оригиналност. Прованс изненадващо комбинация от рафинирани линии с плавни преходи и къдрици, лекота на интериора, но луксозна и уютна атмосфера и невероятна романтика и фантазия, за да се създаде атмосфера. Vintage се отклони от строгостта на декорацията и започна да използва светли и богати цветя, както и съвременни материали, но в същото време не е по-нисък от външния вид на останалите дизайнерски направления. Английският стил е най-консервативен и строг в класическата посока, но въпреки това е елегантен, уважаван, уютен и изобилстващ с естествени елементи от декор и мебели.

Съвременна посока в интериорния дизайн

Модерни стилове в интериора на апартамента е наскоро образувани, по-малко от преди един век и съвременно решение изобилстват и футуристичен интериор. В зависимост от избраната посока отразяват различните модни тенденции в дизайна на помещенията, в зависимост от конкретната ера на тяхното създаване. Тяхното развитие не е спряло до днес, но е в постоянно творческо търсене на идеологически и конструктивни предложения и нововъведения. Разбира се, тази тенденция, в сравнение с класиката, достатъчно млади, но, въпреки това, бързо развиващи се и се актуализира, така че е в състояние да задоволи и най-младите и амбициозни собственици на апартаменти, в която неясни или прогресивни възгледи за живота.

В общи линии, модерни стилове, обединени от желанието за краткост дизайн, оптимизиране космически обект, но не за сметка на функционалността, простота на формите и линиите, липсата на сложни модели и футуристичен в акценти и интериор. Ако вземем, например, хай-тек, тя дава възможност за най-невероятните форми в интериора стени, тавани и мебели, както и комбинирани в един състав, най-нелепи цветове и да получите в края на хармонията в цялата сграда. Минимализъм, напротив, не приема тъмните нюанси и ярки контрастните цветове, но чрез използването на функционален и компактен мебели е в състояние да създаде уют, комфорт, пространство и динамика дори и в малки пространства.

Етническите тенденции в дизайна на интериора

Етническите стилове на интериорен дизайн представляват определена посока в дизайна, който възниква на основата на основите, начина на живот и моралните принципи на различните народи с техните присъщи културни особености. Когато декорирате стаи в един от тези стилове, можете лесно да се потопите в атмосферата на живота на всеки един човек и да се доближите до познаването на неговия живот и начин на живот. Те могат да бъдат лаконични, стриктни, прости и свободни за творчески идеи. Но основната цел на използването на този дизайн е да се създаде уютен дом и позната обстановка, която ни позволява да си припомним нашата родина.

Един от най-често срещаните етнически стилове са: японски, скандинавски и индийски. Те се отличават с използването на естествени материали при декорирането и създаването на интериорни елементи, използвайки светли цветове, които увеличават пространственото възприятие на помещението, минимално количество декор и идентичност. В съвременния живот има желание да посетиш родната си страна, но често няма такава възможност, така че този стил ще й донесе парче от апартамента си. Все повече обаче все повече хора започнаха да прилагат този дизайн, за да се запознаят с други култури и да проявяват своите интереси в начина на живот на приятелските народи, както и да подчертаят своите разнообразни интереси.

заключение

Стилове на интериорен дизайн на апартаментите позволяват да се получат уникални условия в стаите: да се добави уют, да се увеличи пространството и да се донесе комфорт. Въпреки това, за това е необходимо да изберете правилната посока за декориране на помещенията, които са подходящи по дух, стил и начин на живот. Само по този начин е възможно да се избегне вътрешен психологически конфликт със стилове, да се постигне хармония и да се създаде необходимата атмосфера във всяка стая, където е приятно да бъде и няма да се умори след кратък период от време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Творчески идеи за апартаменти за интериорен дизайнТворчески идеи за апартаменти за интериорен дизайн
Американски стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стилАмерикански стил в интериорния дизайн интериорен дизайн на хол в американски стил
Модерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериорМодерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериор
Интериорен дизайн на модерни дневни стаиИнтериорен дизайн на модерни дневни стаи
Интериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съветиИнтериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съвети
Как да направите апартамент дизайн интериор със собствените си ръце?Как да направите апартамент дизайн интериор със собствените си ръце?
Черно-бял дизайн на помещенияЧерно-бял дизайн на помещения
Текстилен интериорен дизайнТекстилен интериорен дизайн
Апартамент в синтезиран средиземноморски стилАпартамент в синтезиран средиземноморски стил
» » Как да изберем стил на интериорен дизайн?