Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж

За да осигурите удобен и удобен достъп до горния етаж в двуетажните къщи и апартаментите на две нива, стълбището е просто жизненоважно. Когато създавате собственост на проекта за дизайн на първо място трябва да вземе предвид факта, че по стълбата може да се постави във всяка стая, тъй като, от една страна, това е като цяло, и от друга страна, се изисква достъп до втория етаж, за всички членове на семейството и гостите по всяко време. Следователно, такава стая не може да изпълнява функциите на личното пространство, работното място или детската игра. Поради това е подходящо оборудването на стълбата в хола, където той ще се използва не само по предназначение, но също така играе важна роля в интериора на помещението.

Как да планирате интериор и да изберете правилния дизайн?

Тъй като по стълбите отнема много пространство и независимо от конфигурацията ще бъде първото парче на мебели, което е очевидно, от неговия разположение и избор на дизайн трябва да се подхожда с голяма отговорност. Най-важното нещо - да се използва наличната площ на помещението най-ефективно да се вътрешно стълбище към втория етаж, не се претрупва пространството и да не се създава повече сянка през деня на интериора, зад него. Поради това, че е желателно да има по една на задната стена в близост до входа на къщата, така че тя няма да окаже отрицателно на външния вид на помещенията, както и е имал възможност да се издигне непосредствено до втория етаж, преминавайки в хола.

Вътрешността на хола със стълбище към втория етаж трябва да се мисли до най-малките подробности. При наличието на достатъчно пространство, можете да изберете почти всеки дизайн на стълбите, което би било възможно най-хармонично в цялостния дизайн. Най-често срещаният вариант е да използвате структурата на поход, която ви позволява да получите удобен достъп до втория етаж, поради загубата на значително жилищно пространство. Като малка компенсация за пространството под стълбите можете да оборудвате складово помещение за съхранение на неща или техническо помещение под отоплителен котел или за други цели. Разбира се, от гледна точка на дизайна, тя не може да изненада с формите си или оригиналност на архитектурните техники, поради което ще е необходимо да се реализират различни идеи за създаване на декоративни орнаменти за перилата и стъпалата.Ако областта не ви позволява да поставите обемисти стълби, трябва да обърнете внимание на следните опции:

  1. Инсталирайте спирално стълбище, което "изяжда" малко пространство и ще бъде не по-малко удобно, отколкото походно стълбище. Благодарение на гладкостта на линиите, оригиналните форми на стъпала и перилата, той може хармонично да се вписва не само в класическия дизайн, но и в модерните, благодарение на използването на подходящи цветови нюанси и използването на декоративни елементи.

  2. Монтирайте прибиращата се стълба, която ще бъде толкова компактна, че дори в малки помещения тя ще бъде подходяща. При проектирането на хола със стълбище до втория етаж няма да има значително въздействие, така че наличното пространство може да се използва за други цели. Въпреки това, катеренето ще бъде изключително неудобно, особено за по-възрастните хора. Следователно, такива проекти не са популярни и те са инсталирани доста рядко.  3. Направете стълбите скрити зад декоративна или непрозрачна стена, така че да не се отразява на интериора на хола. Това ще позволи на всеки дизайн стая, без страх от появата на претоварен визуалното възприятие на излишните контрастни преходи се дължи на големия брой стъпки, както и да се създадат някакви акценти и да бъдат сигурни, че това е, че ще бъде обърнато внимание. Повърхността на преградата може да бъде завършен с бляскав завършек, огледално зададете или полупрозрачни стъклени панели, като по този начин да се увеличи обемна представа за сядане.

Декориране на стълби в различни стилове

Интериорът на хола със стълбище трябва да изглежда естествен и хармоничен. Ето защо е важно да се побере обемисти стълбище в дизайна на апартамента. Правилното решение ще бъде изборът в полза на дизайна му в същите тонове, близки до основния цвят на избрания стил, както и създаването на допълнителни декорации, специална форма за стъпалата и перилата. Това ще й даде обрат и малко подчертаване на общата среда.

Когато декорирате хол в класически стил, стълбището се изпълнява в строги цветове с монотонно оцветяване без декоративни екстази. Обикновено избирайте постройка от март и го направете от висококачествени скъпи дървесни видове. Основните цветове могат да бъдат направени в пастелни цветове или под формата на естествена текстура.

При избора на ренесансов стил стълбището трябва да се превърне в основен луксозен елемент, независимо от избрания дизайн. Основният акцент се поставя върху използването на естествени материали. Регистрацията в този случай е преди всичко и затова не е нужно да скъсявате декорациите и скъпите завършвания с лъскави вложки. Повърхностите на стелажите и релсите са украсени с дърворезби и триизмерни фигури. Кованите части с бронзови вложки ще позволят завършването на дизайна и ще направят стълбището напълно дело на интериора.

Съвременните стилове приветстват кратката и простота, както и гладкостта на линиите. Ето защо елементите на луксозния живот в тях напълно липсват и вместо тях се използват съвременни материали за довършителни работи, боядисани в един или няколко основни полутона. Това ще създаде атмосфера на свобода и пространство и ще подчертае начина на живот на собственика на жилища.

заключение

За създаване на модерен или класически дизайн дневна със стълби доста трудно, тъй като изисква хармонично годни масивна конструкция без влошаване на възприятие и да го даде подходяща форма за избрания стил. С правилния подход към създаването на проект, двустаен апартамент ще стане уютен и просторен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дизайн на две ниваДизайн на две нива
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Как да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръцеКак да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Проектът на дървена дограма 9x15 м 201 кв. М., С 4 спални, красив многокрилен покрив и втора…Проектът на дървена дограма 9x15 м 201 кв. М., С 4 спални, красив многокрилен покрив и втора…
Едноетажна къща с таванско помещение и гаражЕдноетажна къща с таванско помещение и гараж
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Проект за двама собственициПроект за двама собственици
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
» » Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж