Дървени стълби със собствени ръце

Съвременните крайградски или страни къщи рядко едноетажна постройка, като правило, двуетажна, триетажна и едноетажна сграда с тавански етаж. В този случай е необходимо да се осигури качествено движение между етажите. Може би най-доброто решение ще бъде изграждането на дървено стълбище, което може да осигури удобен подход и пренасяне на тежки мебели или машини. Въпросът обаче е доста сложен. Но ако имате дърводелски умения и свободно време, можете сами да направите дървена стълба.

Изграждане на дървени стълби

Дизайнът на дървеното стълбище трябва да бъде избран от изчисляването на пространството, което може да се използва, конфигурацията и височината, удобството на местоположението, както и естетическите причини. В момента има винт и маршируване на дървени стълби.

Стълби винтове, като правило, се използват в условия на изключително ограничено пространство, добре, или по искане на собственика - от естетически причини. Този тип стълби не е много функционален, ще бъде доста трудно да се вземат тежки мебели по него. С други думи, той служи само за слизането и изкачването на един човек. Когато правите този дизайн, трябва да извършите сложни изчисления, тъй като той ще почива на един полюс. Не забравяйте, че най-малката грешка при изчисляването на силата ще доведе непременно до негативни последици.

Най-често срещаните са стълбите. Те се състоят от шествия ("стълби от стълби"), т.е. от стъпалата и платформите, които отделят маршове. Такива стълби могат да имат различен дизайн. Има директни походни стъпала, а те, от своя страна, могат да бъдат едночасово и двучасово, разделени за лесно движение на платформата. Основната характеристика на тези конструкции е, че те не заемат много място. Двупосочните въртеливи стълби се използват най-често за спестяване на пространство. Завоят може да бъде под прав ъгъл или под друг ъгъл. В някои случаи походът има извит дизайн с удобен ъгъл за влизане в стълбата, в този случай всички стъпки могат да се въртят. Трябва да се отбележи, че стълбите с две порти и три похода не могат да имат сайтове, а само ротационни стъпки.За да изберете правилния дизайн на стълбата, ще трябва да направите измервания на свободното пространство, което може да се използва за стълбата, както и да извършите изчисления и да рисувате чертеж. На чертежа можете да видите как се намира стълбата и колко удобно ще бъде тя.

Дървени стълби със собствени ръце

На първо място е необходимо да се извърши изчислението на дървената стълба, да се изчислят нейните размери и параметри, както и да се намери подходящо място за нейната инсталация. Основните параметри включват размера и броя на стъпките, дължината на стълбата, ширината на диапазона, ъгъла на наклона и височината на тавана.

Височината на стълбата трябва да бъде повече от 2 м, а ъгълът на наклон - по-малък от 35 градуса. Дължината на стълбата с една стълба е приблизително 4-5 м, поради което мястото за нейното монтиране трябва да се предвиди на етапа на проектиране на къщата. Ширината на похода трябва да бъде в рамките на 1-1,5 м височина нива се избира в диапазона от 10-20 см, а дълбочината - .. 20-35 см, а най-често срещаната се считат за нивото с 15 см височина и 30 см ширина, но тези параметри може да се промени. Важна забележка, че сумата на височините на двата етапа и дълбочината трябва да бъде в диапазона 60-64 см. Броят на етапи обикновено зависи от височината на пода на втория етаж и може да се изчисли, като се раздели на височината от височината на една стъпка. Когато правите стълба, трябва да се придържате към всички параметри, получени при изчислението. В този случай колебание с височина 5 мм е неприемливо, тъй като това може да доведе до неудобство по време на работа, до получаване на наранявания.Препоръчително е да започнете да изработвате стълби с подготовката на площадката - основанията, с които е прикрепена към пода на първия и втория етаж. За поставяне на горната основа, котва болтове или щифтове, дъното също могат да бъдат обезпечени с парче дърво, чиято височина е малко под височината на стъпка и ширина, равна на ширината на отваряне и тетивата. След това можете да започнете да монтирате крилото от двете страни на похода. Калкът е конструктивен елемент, който свързва стъпките заедно. Това може да бъде направено независимо от 20Х5 см раздела за гладене. За тази цел е необходимо да се направи маркировка на всички нива и места с помощта на пъзела, за да видя места стадии спирки. Тогава краищата на тези ниши са заоблени и старателно почистени. Необходимо е също така да се полира и пясък цялата низ, това е необходимо за висококачествени боядисване или лакиране нейната повърхност. Съгласете се, грубата повърхност не изглежда много хубава, дори и след нанасяне с лак. Една нишка трябва да бъде прикрепена към стената с помощта на самонарязващи се винтове, като всеки зъб трябва да се фиксира отделно. Вторият низ е приложен, използвайки анкерни болтове до обектите на първия и втория етаж. Ако стълбището ви е прекалено тежко поради голямата дължина или изобилието на декоративни елементи, ботушът може допълнително да почива върху подпорните стълбове.

На следващия етап от дървените дъски трябва да изрежете стъпалата и изравняването. За podstupeney е възможно да се използват плоскости с дебелина до 3 см, ширина и височина, съответстващи на съответните параметри на стъпките. В някои проекти, ремаркетата не се използват, но за по-голяма здравина и безопасност е по-добре да се инсталират.

За мерки, за да бъде избрана дебелина на борда на 4 см, а ако има няколко стъпки, за да излизат извън рамките на щранг, тези прогнози трябва да бъдат закръглени и добре шлифован. Стъпалата и стъпалата са фиксирани с лепило и винтове. Специално лепило за дърво ще помогне за консолидиране на елементите, както и за защита на стълбата от появата на писък и винтове ще направи дизайна по-твърд и издръжлив. Винтовете на самонарязващите винтове трябва да бъдат покрити със специални тапи и боядисани или лакирани.

Парапетите, стълбите и стълбите за стълбището са най-добре закупени готови, тъй като е доста трудно да се произвеждат за дълго време. За предпазване на стълбите на горния етаж са монтирани балюстратори, които са закрепени с шипове с дебелина 8 мм. Под щипките в балюстраторите и подперлията трябва да се пробие отвор от 7 мм, а след това да се завинтят втулките в тях. Разстоянието между скрепителните елементи зависи от размера на балюстите.

Барът обикновено се монтира по-долу по стълбите, върху него и върху парапета е необходимо да издърпайте конеца, който определя височината на Балясини, които са прикрепени към стъпалата. Всеки етап може да има приблизително 1-2 стъпки. Парапетите преди окончателното закрепване трябва да бъдат поставени на мястото на монтаж и на линия от конец, за да се прекъсне излишната им част, след което те могат да бъдат фиксирани окончателно. Не забравяйте, че гърбовете са закрепени с шипове, а парапетът - с течни нокти.

Сега можете да започнете да завършите дървената стълба. Долната част може да бъде зашита с леки довършителни материали (шперплат или дървени плочи), което ще даде по-представителен вид. Също така, стълбите могат да бъдат покрити с прозрачен лак, което ще запази естествения външен вид на дървото и ще създаде защитен слой. На първо място, трябва да подготвите всеки елемент от стълбата за оцветяване. За да направите това, ще е необходимо да направите замазка и шлайфане. Замазката трябва да се прави от специални смеси, предназначени изключително за дърво. След като замазката е изсъхнала, можете да започнете да полирате повърхността. Този процес се осъществява на два етапа, първият е груб, повърхностен етап. Трябва да изчакате няколко дни, докато стане забележимо, че вили се издигат на повърхността на дървото. На втория етап те трябва да бъдат разпенени по въздуха. След като извършите тези работи, можете да започнете да покривате. Преди да приложите боята, дървената стълба трябва да бъде покрита с грунд. След това нанесете петно, а след това на два или три слоя водоустойчив лак.

Трябва да знаете, че дървените конструкции са много чувствителни към температурните промени, така че те не се препоръчват за използване в домове, където цялата къща не се нагрява равномерно, а само отделни помещения. Също така е необходимо да се спазва безопасно разстояние от дървеното стълбище към отоплителните уреди.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
Изграждане на къща на един или два етажа?Изграждане на къща на един или два етажа?
Интериорен дизайн на хола със стълбиИнтериорен дизайн на хола със стълби
» » Дървени стълби със собствени ръце