Стълбище към мазето със собствени ръце, изискванията за производство

Как да направите стълбище към мазето със собствените си ръце?

 • Избор на етапи на проектиране
 • Изисквания за стълбите, които са вградени в мазето
 • Широчина на стълбите към мазето
 • Обърнете се, височината и дължината на стълбите към мазето
 • Какъв материал е по-добре да се използва за стълби в мазето?
 • Как да направите стълба от бетон със собствените си ръце?

Стълбите, които са построени между етажите, обикновено имат светъл дизайн и устройство. Но за стълбите в мазето това правило не се вписва. Те често се събират от сглобяеми части (от метал или дърво) или са изработени от бетон. Преди да направите стълбище към мазето, трябва да се запознаете с етапите на конструкцията му и да направите необходимите изчисления. И тогава строителните работи ще бъдат лесни за организиране.

За да инсталирате дървена стълба, трябва да използвате дъски с ширина не по-малка от 8 см.

Избор на етапи на проектиране

Схемата на устройството на дървена стълба.

 1. Местоположението на тази сграда.
 2. Парите имат значение в производството.
 3. Безопасност и удобство при движение.
 4. Способността да се прехвърлят и транспортират големи предмети.
 5. Честота на използване на мазето.
 6. Площта на стаята, в която ще бъде поставена.
 7. Съответствие с цялостния дизайн и интериорен дизайн.
 8. Влиянието на външни фактори върху материала.
 9. Изчисляване на стъпките за строителство.

Връщане към съдържанието

Изисквания за стълбите, които са вградени в мазето

Мазе - това също е един вид етаж. Ето защо, ако направите изба със собствени ръце, можете да осигурите комуникация между няколко нива с помощта на стълба.

Много важен фактор е удобството и безопасността в експлоатация и в същото време компактността, защото понякога мазетата не са много големи, така че стълбата в нея не трябва да заема много място. Преди реалното строителство тя трябва да бъде правилно проектирана, в хода на която трябва да бъдат внимателно изчислени всички параметри.Връщане към съдържанието

Широчина на стълбите към мазето

Отиване до мазето трябва да е удобно. Ето защо ширина на стъпалата не трябва да бъде по-малко от 80 см. Този процент зависи и от ширината на помещението (в този случай, в мазето), за които се води. Изчисляването на стълбата включва изчисляването на всички негови структурни елементи. Тези структури се състоят от стъпала и перила. Маркерите и стъпките между стъпките зависят от разстоянието между приземния етаж и мазето.

На всеки поход няма да има повече от 18 стъпала, поради което, ако разстоянието между горепосочените стаи е твърде голямо, походът може да промени посоката си. Това е необходимо, за да се запази празното пространство в мазето. Маршките могат да се завъртат една спрямо друга с 90 или 180 °. В този случай те трябва да имат еднаква ширина. За дървена конструкция е необходимо да се използват дъски с широчина от 8 до 25 см.

Връщане към съдържанието

Обърнете се, височината и дължината на стълбите към мазетоСхема на спирално стълбище.

Така че, първо трябва да измерите разликата във височината между пода на първия етаж и дъното на мазето. Например, тази цифра е 300 см. Необходимо е тази стойност да бъде разделена на 15-18 см (височината на всяка стъпка и в резултат на това да получите приблизителен брой стъпки.

Оказва се, че за да слезете в мазето, трябва да минете през максимум 20 стъпки. В този процес можете и от обратното. Както вече беше споменато, броят на стъпките в един поход не трябва да надвишава 18 броя. Ето защо, ако не може да се идентифицира с каква степен по-добре височината за odnomarshevoy стълби, ще трябва да се раздели общата дължина на стълбите до следващите 18.

Тъй като продължителността на човешкия крак е около 27-30 см, а дължината на стъпката на 60-70 инча, най-подходящата сцена височина е този, който има средно по 15 см, съответно, и големината на стъпката трябва да е поне 30 см.

Тези измерения са универсални и най-удобни за изграждане на стълбата и няма значение дали тази стълба е дървена, метална или бетонна.

При изграждането на стълбище в сутерена трябва първо да се осигури твърдо монолитно покритие на пода. Това означава, че височината на долния етап ще бъде по-малка, тъй като от този индекс дебелината на този етаж ще бъде извадена.

Често спирални стълби - най-компактните. Придвижвайки се от едно ниво на друго, една стълба от този тип прави 1 ход. Но това е доста стръмно стълбище, тъй като при 360 ° завъртане е необходимо да се спусне или да се издигне за повече от 2 метра. Височината и ширината на стъпките трябва в идеалния случай да бъдат стандартни, но в повечето случаи те са по-високи и по-тесни.

Можете да обърнете внимание на споменатите по-горе структури, чието въртене е 90 или 180 °, което се прави чрез създаване и свързване на стъпки, които имат формата на трапец. Стълбата към мазето с хоризонтална платформа е лесно конструирана, сравнително лесна за използване, тъй като всички съставни елементи са прави.

Ако нямате достатъчно място, поставете, можете да използвате винтова структура. В резултат ще имате възможност да направите тази стълба навсякъде. Стъпките тук също трябва да променят формата си и да се превърнат от правоъгълник в трапец, като постепенно се обръщат от 15 до 30 ° във всяка следваща стъпка.

Връщане към съдържанието

Какъв материал е по-добре да се използва за стълби в мазето?

Никоя сграда, особено жилищна сграда, не може да направи без мазе. За да стигнете бързо до по-ниската стая в къщата, трябва внимателно да разгледате дизайна на стълбите. За изграждането на стълбището могат да се използват абсолютно различни материали:

Схемата на устройството за конкретна стълба.

Въпреки това, само структурата на стълбата може да бъде направена от метал, а стъпалата или някои други декоративни елементи са изработени от дърво. В тези ситуации е необходимо предварително обработване на дървените части с противогъбични средства. Подходящи и композиции, които увеличават устойчивостта на влага от този материал, което се увеличава понякога в живота на продукта, а също така пести пари за бъдещи ремонти на стълбите. Но стълбището в мазето, изработено от бетон, ще бъде по-силно и по-трайно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Бетонни стълби към мазето, построени със собствени ръцеБетонни стълби към мазето, построени със собствени ръце
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
» » Стълбище към мазето със собствени ръце, изискванията за производство