Как да украсим конкретно стълбище с дърво, избираме материали и стъпки на облицовка

Как да дадем стълба един вид, който може да се представи?

 • Предимства на облицовъчната дървесина
 • Избор на дървен материал за стълбища сайдинг
 • Редът на кожата

Без стълба от различни типове и конфигурации, никоя структура не е немислима. Те са изградени от различни материали в къщи, в офиси, в жилищни сгради. Не винаги появата на стълбите може да се нарече привлекателна.

Схема на общия ръст и дължина на права стълба.

За естетическия външен вид на стълбите често се покрива с дърво.Тази операция дава възможност да се скрият отделните дефекти, направени от строителите, за да се приведат в съответствие определени линии на конструкцията. Възможно е да шиете конкретно стълбище с дърво със собствените си ръце. За извършване на работата ще се изисква електрическа бормашина, многопластова и дървена.

При избора на шперплат за стълби можете да поръчате стандартни листове. Съществуват и специални комплекти за облицовка на бетонни стълби. Те могат да се използват, ако самата стълба има стандартни размери. Препоръчително е да изберете твърда дървесина. Преди да отрежете бетонното стълбище с дърво, трябва да го оставите да изсъхне. Това ще отнеме около 3 месеца. Ако не позволите бетона да изсъхне правилно, съдържащата се в нея влага ще премине в дървото на финала. Това може да доведе до появата на мухъл и гъби, както и гниене на скъпо дърво.

Схема на устройството на стълба с етапи на проектиране.Дървото обикновено е облицовано със стъпала на стълбите, страничната част и дъното. Решетката може да бъде оставена метална, като се облича само горната част от нея.

Капакът може да се стартира от най-горните стъпала. Лист от шперплат с дебелина около 12 мм се нарязва на размерите и се закрепва първо с лепило. След това трябва да се фиксират в ъглите с гвоздеи. Шапката се поставя в дърво. По същия начин частите от шперплат се закрепват към вертикалната част на стъпалата. В резултат на това можете да направите всички стъпки със същия размер.

Много важен момент е избора на дървото за другите части на стълбището. На някои места дори ще трябва да изрежете парчетата с правилния размер. Но резултатът си струва времето и усилието. Стълбището с гладки стъпала изглежда по-привлекателно. Релсата е завършена на последното място. Желателно е да се запълнят всички канали от винтовете на самонарязващите се винтове.

Предимства на облицовъчната дървесина

 1. Бетонови стълби с дървена облицовка от векове.
 2. Правилно избраната дървесина не се напуква и не се изпръсква.
 3. С правилната селекция от дърво може да се намали шума на бетона до минимум.
 4. Дървото е доста лек материал.
 5. Дървената обвивка има отлични топлоизолационни характеристики.
 6. Дървото е лесно да се обработва.
 7. Такава фасада украсява всеки интериор и изглежда много органична в него.
 8. Дървесината изолира стъпалата. Хубаво е да ходиш бос и да не се страхуваш за здраве.

Връщане към съдържанието

Избор на дърво за стълбища

Схема на стълбата върху централната заварена косур.

Бетонните стълби, облицовани с дърво, гледат спокойно в къщи, създават впечатление за надеждност и издръжливост. При избора на материали за облицовка на стълби с дърво е необходимо да се вземат предвид няколко точки:

 1. Дъбът е най-популярният материал за облицоване на стълби. Тя е красива, издръжлива, има невероятна сила. Този фаворит сред облицовъчните материали е въплъщение на висок стил и почтеност.
 2. Бук има силно и естетически атрактивно дърво, което подчертава изтънчеността на интериора.
 3. Пепелта има висока якост, надвишавала якостта на дъба. Той е красив, издръжлив и надежден.
 4. Лиственицата принадлежи към сравнително евтини материали. Но за трайност и способността да издържат значителни товари не е по-нисък от дъбовото дърво.
 5. Можете да използвате по-скъпи екзотични гори. Те включват Венге, Бади, Дусиа, ​​Яра, Ятобо.
 6. Съдържанието на влага в дървото не трябва да надвишава 12%. Оптималният индекс на влагата е 8%. Материалът на стъпалото е най-добре да се избере без възли, пукнатини и петна.
 7. Не трябва да се полага върху бетон, а върху шперплат устойчив на влага 12-20 mm дебелина.
 8. Всички стъпки трябва да са с еднакъв размер. Ако това не е така, тогава те трябва да бъдат доведени до същия размер с помощта на многопластов шперплат.
 9. Окачването на стълбите се поставя на стъпалата с помощта на метални болтове.
 10. Върху стъпалата се засаждат дървени балюстри с дюбели и лепило.
 11. За перилата, изберете същите дървесни видове, с които стъпалата са обвити. Можете да използвате PVC с имитация на текстурата на дървото.
 12. Оградите от стъкло и стомана са много модерни. Те дават специална лекота и прозрачност на структурата, подчертават елегантността на дизайна. Особено грандиозно, подобно стълбище изглежда с оригиналното осветление на стълбищния марш.
 13. Стълбата на силата не трябва да се отдава на нищо в пода. Тази задача ще се справи с дървени стъпала с дебелина 30 mm или повече.

Не всеки може да си позволи да шие стълби със скъпи материали от масивно дърво. За тази цел можете да закупите евтин, но много издръжлив материал, направен от залепено дърво.

Връщане към съдържанието

Редът на кожата

Елементи на дървено стълбище.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Защо и как е направено стълбището за покриваЗащо и как е направено стълбището за покрива
Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Кофраж за стълби Как да направите кофраж за конкретно стълбище?Кофраж за стълби Как да направите кофраж за конкретно стълбище?
» » Как да украсим конкретно стълбище с дърво, избираме материали и стъпки на облицовка