Дървена стълба със собствени ръце у дома

Как да направите дървена стълба със собствените си ръце?

Дървена стълба е необходимо, важно нещо в живота на частна къща, вила, вила. Без него не е възможно да се извършват строителни, ремонтни, подобряващи работи. Разбира се, можете да си купите метално стълбище, което е много по-скъпо от дървено стълбище. Но в някои случаи най-добрият начин за решаване на проблема е да се произвеждат и инсталират дървени стълби със собствени ръце. Стълбата и стълбата са направени от дърво просто, ако изберете подходящите материали и точно следвате технологията.

Изчертаване на дървена стълба.

Относно силните и слабите страни на дървото

Дървеното стълбище е изработено от иглолистно дърво. Най-популярни в производството на стълби е бор. Към дървените барове има определени изисквания, спазването на които ще направи качествена стълба и ще удължи живота на инвентара. Стълбата със собствени ръце е направена от плоски греди. Те не трябва да имат възли, пукнатини, наклонени. Изборът на материали директно зависи от височината на стълбата или стълбата, която трябва да се направи. Ако дизайнът е по-малък от три метра, експертите съветват избора на дървени пръти за него, чийто разрез е 40x50 мм. Ако стълбата е по-висока, тогава 40x80 милиметра.

След като дъската, две дъски - ще има стълба!Схемата на устройството на дървена стълба.

Работата с дървото не създава трудности дори за начинаещите майстори. Лесно се обработва, за да се увеличи експлоатационният живот, освен антисептичните, е достатъчно да се приложи лак или боя за отваряне на крайния продукт. Дървото е екологично чист материал, който днес е важен, когато излизат на преден план здравето на строителните материали и технологии. Ако е необходимо стълбището да продължи колкото е възможно по-дълго, има смисъл да купува повече висококачествени и скъпи материали.

Металните стълби са застрашени от корозия, дървени - гниещи. За да не се съкрати живота на всеки от тях, е необходимо да се погрижи за по-нататъшното съхранение на произведената инвентаризация. При прекомерно съхранение на дървени стълби, излишната влага и сухота са противопоказани. Дървените стълби имат свойството да напукат, а след това да работят с приложението си, могат да доведат до травматични ситуации за даден човек. Тъй като първоначално е необходимо да се уверите, че стълбата е била съхранявана в подходящ за стаята за цел, когато няма екстремни температури, пряка слънчева светлина и влажност.

По ред на важност и обръщане

За да направиш такава стълба със собствените си ръце, ще трябва:

  • дървени греди (с напречно сечение от 40 * 40 мм);
  • дъски за напречни греди (размер 100 * 20 mm);
  • универсално лепило;
  • Скоч лента;
  • капрън кабел (2 ролки).


Инструменти за изработване на дървени стълби.

Произведеното стълбище започва с подготовката на двата най-големи бара. Тяхната дължина трябва да бъде равна на височината на стълбата. Ако закупените барове не са добре изсушени, ще трябва да имате търпение: изсушете дървото и едва тогава започнете работа. Колко правилно да се изчислява дължината на низовете? Този, който пръв самостоятелно прави стълба, задължително се сблъсква с този проблем. Дължината на крилото се изчислява по формулата: планираната дължина на стълбата плюс 30 см. Необходимо е да се отреже дървеният материал, така че да се окаже,

Следващата стъпка е подготовката на сегментите на бара, от които се извършват стъпките. От лента отрязани парчета на дължина от 65-60 виж тяхната дължина зависи от потенциалната ширина на стълбата. Колко стъпки ще предприеме за нея? Определеният размер на стълбището е разделен на 30. Защо този конкретен размер? Тъй като стълбищните стъпки са най-добре поставени на разстояние от 30 см един от друг.

Най-лесният начин за фиксиране - и в двете струни симетрично (така че те са разположени един срещу друг), отрязани отвори. Има мъдри думи: мярка седем пъти, една - изрязана. Те засягат и инсталирането на стълби от вече подготвените барове. Не бързайте да закрепите стъпалата. Първо, трябва да проверите дали дървената конструкция е направена правилно. Как? Сцена първо нежно примамки, проверете дали всичко е наред с по стълбите, и то само "монтирани плътно", за който бара плътно поставени в слотовете подготвени за тях.

Схема на дървени стълби.

Днес различни винтове за самозатягане са широко използвани за закрепване на дървени конструкции, но опитни занаятчии предпочитат обичайните нокти. От една страна, такова закрепване е достатъчно. От друга страна, произведената стълба със собствените си ръце може да не е толкова твърда, колкото тази, която се прави при производствени условия. Как да застраховаме? Лепилото, предназначено за залепване на дървесина, ще помогне за решаването на проблема. Преди да започне окончателното закрепване на стъпалата, тя се поставя в жлебовете. След това поставете стъпките и ги фиксирайте с винтове, гвоздеи или самонарезни винтове.

Какво ще стане, ако добавите две стълби?

Стълба! Тя може да се произвежда без проблеми у дома.

Какво ще е необходимо, за да се свържат стълбите един с друг? За стълбите металните пластини са доста подходящи, които се използват широко при монтажа на типови шкафове. Такива плочи имат повишена здравина, трайност и са най-подходящи не само за монтаж на шкафове, но и за стълби. Оптимален вариант е да закупите стълба за табелка с антикорозионно покритие (след това стълбата ще продължи по-дълго).

Предварително под всяка от стъпките на стълбите пробийте дупки, така че да могат да вкарат метални спици. Гайките се поставят в краищата на спиците и се затягат с болтове. Като държач металната верига е подходяща. Препоръчителната му дължина е 60 см. Обикновените винтове се използват като ограничители. Важно е да не забравяте да ги поставите правилно на стълбата - в средата на всеки низ. Ако се налагат държачи на инструменти в горната част на стълбата, те могат да бъдат направени от парче от пластмасова тръба без проблеми и прикрепени към стълбите с помощта на винтове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Как да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръцеКак да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Защо и как е направено стълбището за покриваЗащо и как е направено стълбището за покрива
Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и столСтрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол
» » Дървена стълба със собствени ръце у дома