Стълби към втория етаж в частна снимка на къща, опции за дизайн

Начини за оборудване на стълби към втория етаж в частна къща

9 октомври 2013 г. | Категория: Подобряване на дома

Изграждането на двуетажни къщи е по-популярно, особено в жилищното строителство на къщи, тъй като такава къща заема по-малка площ на парцел от едноетажна къща със същата обща застроена площ.

И важна стъпка в строителството и вътрешния дизайн е разположението на стълбите до втория етаж.

Предлагаме да разширим тази тема по-подробно. Нека да поговорим за опциите и някои правила за инсталиране на стълби, ще ви разкажем за техния тип и дизайн.

Какво трябва да знаете на етапа на проектиране на къщата?

Направете стълба на втория етаж със собствените си ръце под всички сили. Но когато започнете да изграждате стълба, обръщайте внимание на строителните норми за проектиране на SNiP 2.08.01-89 "Жилищни сгради" при проектирането и изграждането на стълби, където се казва:

  • ширината на вътрешните стълби трябва да бъде най-малко 900 мм (това е разстоянието между оградата на похода или между оградата и стената, към която стълба се прилепва);
  • броят на изкачванията (издигания) в един поход трябва да бъде най-малко три и не повече от 18;
  • наклон на стълбища 1: 1.25, 1: 1.5.

Но преди всичко стълбата трябва да е лесна за използване. Ако къщата е обитавана от деца и възрастни хора, то височината на израстъците не трябва да е по-голяма от 15 см.

Когато инсталирате подове над първия етаж, правилно изчислете размера на отвора за стълбата. Колкото по-малък е отворът, толкова по-стръмно ще бъде стълбището. За стълба до втория етаж за лятна резиденция е съвсем разбираемо, но за една къща с постоянно пребиваване не е абсолютно удобна.

Стръмно стълбище до втория етаж във вилата

Видове стълби

Според материала, от който се правят стълбите:

- дървен материал;

- стоманобетон;

- метал;- комбинирани.

От двете страни стълбището обикновено има парапетна конструкция под формата на парапет или екран. Парапетите са прикрепени към стъпалата с помощта на стелажи и в много отношения определят дизайна на стилистиката.

Метален космос

Косово дърво

Спускането по стълби се нарича интервал на повдигане от едно ниво до друго. Между полетите на стълбите са разположени междинни платформи. За да спестите място, много предпочитат въртяща се стълба без междинна платформа със забужени стъпки.

Ако стълбището се помещава в отделна стая, по-добре е да помислите за естественото му осветление, прожектиране на прозорец и, разбира се, осветяване в тъмното. Необичайно изглеждайте стълби със стъпала за осветление: точно над нивото на протектора по стената или в стартовете.Все по-популярни са стълбищата в болниците. От едната страна на стълбите са фиксирани директно на стената с помощта на скоби или щифтове, а от друга - са свързани помежду си с метални щифтове - релси, които придават твърдост стълби. Това стълбище изглежда леко и елегантно, не заема много място в малка стая.

Стълбището е построено върху болтовете по поддържащата стена. Ако стената не е носител, тогава закрепването е към странично наклонено. Тези стълби са изработени от различни материали: дърво, метал, дори камък. По принцип в тях няма рейзъри. Но понякога, с podstupenkov, те крият болките. При видимо отсъствие, всички крепежни елементи, стълбата изглежда плава във въздуха.

За малките стаи, особено във ваканционните къщи, е подходящо спирално стълбище. Тя изглежда компактна и интересна, но не е много удобна за чести изкачвания и спускания, а е доста трудно да се донесат мебели на втория етаж. Но, въпреки това, такива стълби имат своите фенове.

Стъпалата на спиралното стълбище са направени под формата на трапец, тесната част от които е прикрепена към централния стълб. В зависимост от общия външен вид и конструкцията на стълбата стойката може да бъде дървена или метална.

Спирално стълбище, както и стълба на болтовете, се сглобяват на място без допълнително обучение. Елементите на стълбата могат да бъдат закупени в специализирани магазини или поръчани по ваш проект.

За да закупите сглобяеми стълби към 2-ри етаж, е необходимо да се знае големината на помещението, разликата между еталон и на втория етаж на първия етаж, както и ширината и дълбочината на отвора в невярна пода, наляво, за да монтирате по стълбите. Специалистите ще ви помогнат да направите изчислението или да го направите сами, като се имат предвид нормите и конкретно вашите условия.

Ако мястото е вашето място, не ви позволява да настроите дори спираловидна структура, или цената на тази стълба е твърде висока, че е възможно да се организира за асансьор до втория етаж на Вашия ваканционен имот (или на тавана на къщата на един апартамент) сгъване или плъзгащи стълба.

Плъзгащата се стълба обикновено се състои от две части - секции с направляващи елементи, ролки за плъзгащи и фиксиращи механизми. Сгъваемата стълба се състои от няколко секции. Той се продава заедно с люка, който се отваря с лост.

Стълби в интериора

Можете да построите стълбище до втория етаж от всяка стая. Обикновено устройството му се планира от коридора, но често можете да намерите стълбище, свързващо етажите на къщата, разположени в хола. В този случай тя е част от интериора и има големи изисквания.

Хармонично вписан в космическата стълба носи не само функционален товар, но и естетически. Следователно, стълбата трябва да съответства на избрания стил на интериора.

Така че за дървена къща. където стените не са защитени от никакъв материал, както и за интериора в стила на "страната" е подходящо дървено стълбище.

Интериорът в стила на високите технологии ще задоволи стълбата, изработена от съвременни материали, например комбинация от метал и дърво.

Или комбинация от метал и стъкло.

В интериора в стила на минимализма стълбището е разположено най-лесно и почти не забележимо.

Бароковият стил предполага помпозна стълба с гладки линии. Парапетът е покрит с позлата, страничната охрана е под формата на балюстра. Стълбището е богато украсено със скулптури или резбовани дървени елементи. Това стълбище е достатъчно масивно.

Бохемски интериор в стила на арт деко - комбинация от луксозни и модерни материали. Стълбището не е изключение. Тя трябва да бъде забележима и индивидуална, да се подчертае статута на собственика.

Нека вашият интериор да стане уникален, уютен и комфортен, а избраният дизайн на стълбището и неговият образ ще се вписват хармонично в пространството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба със собствените си ръце? СградаКак да направите стълба със собствените си ръце? Сграда
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Начините на евакуация и евакуация излизат на 31-02-2001Начините на евакуация и евакуация излизат на 31-02-2001
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
» » Стълби към втория етаж в частна снимка на къща, опции за дизайн