Как да направите стълба със собствените си ръце? Сграда

Как да направите стълба със собствените си ръце?

Здравейте, скъпи читатели на строителния блог stroiidea.ru. Този път става въпрос за изграждане на стълбище със собствени ръце. От тази статия ще научите как да изчислявате правилно броя на етапите, както и да се запознаете с технологията за монтиране на права стълба. Тази технология е съвсем проста, така че изграждането на стълба със собствените си ръце няма да ви причини никакви проблеми.

Елементи от дървени стълби

Стълбището се състои от следните елементи: стъпала, стъпала, стъпала, релси, ивици.

Най-важният и носещ елемент на стълбата е косовският. Той подкрепя стъпките и носи цялата тежест на хората и собствената си тежест. Също така, вместо струни може да се използва низ. Разликата между наклона и низа е, че косурът се намира под стъпалата и низът отстрани.

Стъпалата се състоят от протектор и стъпало.

Протекторът е хоризонталният елемент на стълбата, която формира стъпалата и на която мъжът идва нагоре по стълбите.

Стойката е вертикален елемент, разположен между горния и долния протектор. Стълбите идват със и без изтичане.

Перилото е вертикален предпазен елемент на стълбището, което не позволява на човек да пада по периметъра на стълбището.

Изчисляване на походната стълба

Така че, нека да започнем. Първо трябва да знаете двете стойности. Първата стойност е дължината на стълбата. И второто количество е броят на стъпките.

Първо, трябва да знаем височината на стъпалото и броя на стъпките. Според SNIP, височината на решетката трябва да бъде в диапазона от 15 до 20 см. Разделяме височината от чистия под на първия етаж до чистия под на втория етаж с 17 см. Защо на 17? 17 е средната височина на стъпалото, не е твърде малка и не е твърде висока. Да предположим, че имаме височина от пода на първия етаж до пода на втория - 300 см. Тогава 300/17 = 17,64 бр. И тъй като броят на стъпките трябва да е цяло число, ние закръгляме тази цифра на 18 парчета. Тогава височината на протектора ще бъде 300/18 = 16,66 см. За SNIPs броят на стъпките не трябва да надвишава 18 парчета. така че да се вместим в нормата.

Така че, научихме броя на стъпките и височината на решетката, зависи от дребното нещо, за да разберете ширината на протектора. Широчината на протектора варира от 22 до 27 см. Ние разпознаваме минималната и максималната дължина на стълбата. За да направите това, умножете ширината на стъпките по броя на стъпките минус една стъпка:22 * 17 = 374 cm.

27 * 17 = 459 cm.

Дължината на стълбата е 432 см, а ширината на стъпалото - 27 см е най-удобният размер. Уверете се, че една стълба с дължина 432 см не лежи върху стената или не покрива вратата. В противен случай, ще трябва да промените дизайна на стълбите и да ги направите извити и ние ще говорим за извити стълби с вас в следващите статии.

Необходимо е да вземете предвид още един незначителен момент - дали ще имате достатъчно места над главата си, докато се качвате по стълбите, т.е. Не се занимавайте с главата си на тавана. Минималната височина между стълбите и тавана трябва да бъде 2 м. Ако тази стойност е по-малка, тогава е необходимо да увеличите отварянето на втория етаж по дължината.

Познавайки дължината на стълбата, изчисляваме дължината на косовари според формулата на Питагор.

Дължина на стълбите 2 + височината на стълбата 2 = дължината на стригата 2

Дължина КосовраШирочината на стълбите трябва да бъде 90 - 100 см, така че няма трудности с издигането на мебели до втория етаж.

Така че, всички изчисления са направени и сега можете да продължите да инсталирате самата стълба.

Монтаж на дървени стълби

Препоръчва се да се използва лента с напречно сечение от 150х60 мм за струните. За стъпките ще се използва дъска с дебелина 40 мм, а борд от 20 мм ще се побере за решетките. По този начин размерите на стълбищния елемент са както следва:

1. Косор - 4320x150x60 мм;

2. Етапът е 1000х270х40 мм;

3. Стойката е 1000х166х20 мм.

За да отрежете стъпалото на Косура, вземете парче шперплат и прикрепете към него бар, който ще служи като водач. Шината трябва да бъде защитено, така че да се образува триъгълник, чиито един катет е равна на ширината на протектора, а другият катет podstuponka равна височината и ъгъла между краката трябва да бъдат стриктно 90 °. Използвайки такова устройство, можете бързо да разграничите стъпките на Kosoura. За да направите абсолютно еднакви косовари, използвайте един кошур като шаблон за втория Косура.

Необходимо е също така да се направи корекция за височината на първия етап, тъй като при монтирането на стъпалата първата стъпка ще бъде по-голяма по височина от другите стъпки по дебелината на протектора. Т.е. е необходимо да изрежете наклон с 40 мм.

На пода и до тавана на втория етаж поставете решетките. Което ще послужи като подкрепа за косоварите. Не забравяйте да изрежете жлебовете на лентите под тези много пръти.

Първо, трябва да свържете баровете с лентите със самобръчковите винтове и след това инсталирайте получения дизайн в конструктивна позиция. Не забравяйте да проверявате непрекъснато изравняването на стълбището до нивото на сградата.

След монтажа на косовската фирма можете да продължите с монтажа на ремаркетата и след тях да инсталирате стъпалата. По този начин стъпалата ще виси над решетките с 2 см. Това ще даде на стълбището по-естетичен вид.

За стъпалата не се забивайте около решетките, те трябва да бъдат свързани с винтове един към друг. За да направите това, един човек става стъпка, като по този начин го зарежда, а другият свързва платформата със самозарязвания товар.

Монтаж на дървени парапети

След като се сглоби основната структура на стълбата, можете да продължите с монтажа на парапета. Перилата се състоят от два основни елемента: перила и парапети. Парапети - това е поддържащ пост, който поддържа парапета. Перилото е фигура, която свързва балюстрадите, образувайки парапета на стълбището. Височината на перилото трябва да бъде на нивото на корема; 90 - 100 см.

Разбира се, правенето на балюстради и перилата с вашите ръце ще бъде проблематично, защото за това имате нужда от машина. Така че най-добрият вариант за вас е да поръчате балюстради и перила в някоя фабрика или от частен занаятчия.

Балюстраните трябва да се поставят на всяка стъпка, точно в средата. За закрепване на балюстрадите по стълбите използвайте дюбели. Дюл е дървена пръчка, която държи заедно дървени части. Когато монтирате балюстратори върху дюбели, трябва да бъде пробит отвор с диаметър 25 мм в баластрата и по стъпалата на стълбището. Диаметърът на дюбелите също трябва да бъде 25 мм. За по-добро закрепване на балюстрада със стъпкови лепени дюбели към PVC лепило.

Изрежете всички балюстради под ъгъла, за да прикачите раницата към тях. Прикрепете подполюсната релса към винтовете и вече към раницата на раницата, завийте парапета. След залепване на декоративната релса отдолу до релсата, която ще затваря винтовете, които закрепят раницата на раницата с перилото.

Надявам се, след като прочетете тази статия, инсталирането на стълби със собствените си ръце не ви изглежда повече от трудна задача, с която могат да се справят само професионалните монтажници.

Искате ли да получавате нови статии по пощата?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Довършителни стълби килим изисквания снимкаДовършителни стълби килим изисквания снимка
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Облицовка на стълбищни стъпалаОблицовка на стълбищни стъпала
Проектиране на стълба Статии вестника, представяща ТолиатиПроектиране на стълба Статии вестника, представяща Толиати
Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и столСтрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
Интериорен дизайн на хола със стълбиИнтериорен дизайн на хола със стълби
Как да украсим конкретно стълбище с дърво, избираме материали и стъпки на облицовкаКак да украсим конкретно стълбище с дърво, избираме материали и стъпки на облицовка
» » Как да направите стълба със собствените си ръце? Сграда