Как да направите дървено стълбище на втория етаж с видеоматериали

Как да построим дървена стълба на втория етаж - производствена технология - схема и видео

Модерните частни селски къщи растат като гъби, или по-скоро като борове или дори секвои.

Днес не е необичаен селски домове в две, и дори на три етажа. Има и къщи с таванско помещение. Да не говорим за апартаментите на две нива. За да отидете на горния етаж имате нужда от стълбище или асансьор. Последният, разбира се, се грижи, въпреки че има място да бъде. Ще говорим как да направим дървено стълбище сами.

Може да се приеме, че това не е толкова трудно, но всъщност подобна работа има свои собствени финес и изисква познания по случая. В крайна сметка не е необходимо всяко стълбище, а структура, която ще бъде красива, издръжлива и безопасна, така че да може безопасно да работи достатъчно дълго.

Стълбите за селска къща, вила или къща често са изработени от дърво. Правилният избор на масивна дървесина е гаранция, че стълбището ще продължи дълго време. Същевременно екологичният компонент няма никакво значение.

Видове и видове стълбищни конструкции за частна къща

Изборът на стълбите често е ограничен от обхвата на наличното пространство за устройството и, разбира се, от бюджета. Но, бъдете водени от удобството на местоположението и естетическите предпочитания. Сред съществуващите проекти на дървени стълби, най-често срещаните са маршируване и винт.

Спирални стълбища

Завийте дървеното стълбище Опцията е удобна, когато пространството е ограничено. Такава стълба може да бъде поставена на петата на 1,5 метра. Истината е, че можете да го използвате само, за да се движите нагоре или надолу по един човек. За да вдигнете нещо голямо, напр. Мебели, няма да работи повече. В допълнение, дървената спирална стълба има сложен дизайн и конструкцията му изисква повече труд.В същото време, е необходимо да се вземат под внимание редица нюанси: за да се провери дизайн за трайност, на първо място, носещи стелажи трябва да бъдат надеждни. Сложността на дизайна се дължи на факта, че основните части трябва да бъдат изчислени, като се вземат предвид всички конструктивни характеристики.

С такава работа, опитни специалисти ще могат по-добре да се справят. Без специални умения и инструменти, които да направят собствените си ръце, е трудно.

Спускащи се стълби

Дървени стълби към къщата могат да бъдат odnomarshevymi, полу-темпо и trehmarshevymi mnogomarshevymi (всеки от тях се използва при определени условия, които зависят от броя на етажите и застроена площ).

Маршрутите за март са разделени на преки и ротационни. Може да се намира по протежение на стената или като самостоятелна конструкция в средата на стаята.

Следва да се отбележи, че устройството на директната стълба предполага, че има достатъчно свободно пространство, тъй като заема много място. По принцип този тип конструкция е много по-опростена по отношение на самоизпълнението в сравнение с винтовата версия.Ако броят на стъпките е повече от 10, се препоръчва стълбата да бъде разделена на две части, свързвайки ги една с друга чрез междинна платформа. Ако е необходимо, и спестяване на пространство (това зависи от характеристиките на помещението) от междинния платформа стълба може да се повиши с въртенето, т.нар стълба с въртящи етапи (етап трапецовидни, известен също zabezhnymi).

Стълбата с 90 градусови обороти се нарича четвърт оборот. Полу-завивната стълба има ъгъл на въртене 180 градуса.

Когато оборотът е 360 градуса, той вече е вариант на кръгло или спирално стълбище. Въпреки че по принцип това е обикновен поход стълбище с zaubezhnymi стъпки и обръщане на * градуса.

Комбинирани стълби

Видове дървени стълби В зависимост от оформлението и дизайна на къщата е възможно да се съчетаят стълбищния дизайн, който се състои от два или повече вида стълби. Например, летателна стълба на определен интервал се допълва от винтов елемент с опора на струни или струни. Разбира се, такава конструкция е много сложна и изисква точни изчисления.

Преди да изберете конкретен дизайн, трябва да направите добра оценка на вашите възможности. По-добре да се остави да бъде повече от една проста направо стълба, но надеждни и висококачествени материали,-сложни от спирала или комбинирани, за изграждането на които не могат да разполагат с необходимите ресурси или власт.

И, разбира се, пространството има решаващо значение, така че по-късно да не се окаже, че стълбището ще отнеме по-голямата половина на къщата.

Започнете с измерванията и изчисленията. Изчертайте рисунка или поръчка от специалист. Дори можете да създадете 3D модел на бъдещото стълбище и ясно да видите местоположението в оформлението си.

Дървени стълби Interstore - избор на компоненти и носещи елементи

Изработване на дървени стълби Възможно е създаденото стълбище да бъде вашето първо изживяване, тогава най-добрият избор ще бъде директното стълбище.

Тази опция е лесна за производство, нейната инсталация и монтаж също не са много трудни и резултатът ще отговаря на всички основни изисквания за здравина, удобство и издръжливост.

Изработването на дървена стълба със собствени ръце е възможно с наличието на подходящи инструменти и качествени материали. Ще се изисква:

 • Барове за стъпала, чиято дебелина трябва да бъде най-малко 40 mm
 • Дъските са приблизително със същата ширина и размер, както е предвидено
 • Греди за стъпала 30-40 мм
 • Греди за ремъци не по-малко от 30 мм
 • Конус за струни или щифтове 50x250 мм
 • Парапети, парапети и парапети могат да бъдат направени самостоятелно, но е по-добре да се купи готов
 • За закрепване се използват винтове от неръждаема стомана

Фигурите по-долу показват чертежите на дървени стълбища

Монтаж на дървени стълби със собствени ръце:

 1. Както бе споменато по-горе, първо трябва да се помисли за проектиране, изчисляване на броя на стъпките и стълби определят размери (широчина, дължина), могат да бъдат изтеглени от интернет готови да направят рисунка или проста схема самостоятелно.
 • Стандартен поход може да бъде построен с помощта на стъпала върху крилото, които преминават от двете му страни. Друг вариант на фиксиране включва подкрепата на стъпките върху струните, които са гредите, които са под стъпалата.
 • Всички стъпки са свързани първо с струните, а след това структурата е укрепена от опорни пръти, които се поставят под стълбата на равни разстояния една от друга. При достатъчно висок ъгъл на наклон на похода няма нужда от барове, въпреки че за да се гарантира тяхната безопасност, е желателно да се установи
 • Дъното и горната част на низ трябва да бъдат прикрепени към стените, пода или тавана.
 • Ефективност и качество на декоративни дървени стълба, неговата способност да издържат на влажността и други влияния, например, дървесни вредители са увеличени, когато тя се обработва със специален лак, петно. Такава стълба няма да загуби първоначалния си вид и надеждност за дълго време.

  Как да направите дървена стълба със собствените си ръце - видео инструкция

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
  Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
  Припокриване на първия етаж и стените на втория етаж - изграждане на къщаПрипокриване на първия етаж и стените на втория етаж - изграждане на къща
  Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
  Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
  Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
  Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
  Защо и как е направено стълбището за покриваЗащо и как е направено стълбището за покрива
  Изработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видеоИзработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видео
  Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
  » » Как да направите дървено стълбище на втория етаж с видеоматериали