Стълбище до втория етаж със собствени ръце от пример за дърво с снимка

Ние правим стълба на втория етаж със собствените си ръце изработени от дърво

В тази статия ще говорим за това как можете да построите стълбищен марш в селска къща или в дача от себе си. Ще построим стълба на втория етаж със собствени ръце от дърво. И не тези спонтанни аборти, които предлагат да събират различни офиси в един ден и по-малко, но нормално, твърдо и не стържещо стълбище. Основните му разлики са, че крепежните инструменти не са самостоятелни инструменти, а самата дървесина. Събранието на такава стълба е много по-трудно и по-трудно, но резултатът ще ви зарадва.

И така, това, от което се нуждаем (аз ще назове основните позиции, няма смисъл да рисувам всичко напълно):

 • Ръцете израстват от правилното място;
 • търпение;
 • упорита работа;
 • много ентусиазъм.

Това е основно. В допълнение към това:

 • предварително купен низ (колко метра зависи от размера на стълбите);
 • стъпки (брой в зависимост от височината);
 • Стълбци;
 • парапети;
 • стълба.

Всичко това се продава в магазини от ламиниран фурнир. Почти тук, уви, как да не се справя. Видовете дървесина също са различни, те зависят съответно.

Ако построите първото стълбище със собствените си ръце, не приемайте такива породи като дъбови и махагони - това е много трудно за обработка, лиственицата е съвсем подходяща.

От материалите, от които се нуждаете:

 1. лепило за дърво;
 2. кит в цвета на дървото;
 3. шкурка.

И, разбира се, инструментът:

 1. (е желателно да имате ръчен циркуляр с регулируема дълбочина на рязане);
 2. трикотажен трион (също електрически);
 3. Длето;
 4. чукове;
 5. чукове;
 6. бормашина;
 7. свредла;
 8. корони и всякакви дребни неща.

Първият етап от строителството на стълбището до втория етаж ще бъде планиране и измерване

Какво трябва да знаем за бъдещата стълба? Основното е височината между етажите. И основното правило на структурата на стълбището за удобство на бъдещото ползване - дължината на стъпалото трябва да бъде 30 см, височина 20 см. Ако тези правила се спазват, тогава ще бъде удобно да се разхождате. За оригиналите, които искат да направят крачка по-малка или по-висока, веднага казвам - ще счупите краката си. За по-голяма яснота нека разгледаме един прост пример.

Да приемем височина между етажите от 3 м (H1). Разделяме височината на етажа до височината на стъпалото 0,2 м. (H2), получаваме 15 стъпки. Това означава, че в магазина продавачът ще трябва да каже, че имате нужда от 15 парчета стъпки. След това умножете броя на стъпките (N) по дължината им от 0.3 м. (L), получаваме 4.5 м. Дължината на цялата стълба (L1). Шест и половина метра, разбира се, много и нашата стълба трябва да бъде направена от два похода с платформа в средата, но сега няма да усложняваме това, докато не говорим за основите.Сега изчислете дължината на низа. Тук, за да помогне на "стълбата" ще дойде всички ние, любимите училище на науката на геометрията. Както в източника, "квадратът на хипотенузата е равен на сумата от квадратите на краката". Това означава, че дължината на низ (Q) в квадрата е равна на H1 в квадрата + L1 квадрат = приблизително 5.5 м. На диаграмата всичко е ясно видимо.

След изчисленията се обръщаме към практиката. Първото нещо, което трябва да направим, е да вземем две лопатки и да ги нарязваме на размерите, които са изчислени по-рано. Съобразно с това е необходимо да се отреже долния ръб под остър ъгъл, така че леглото да е плътно прилепено към пода. Ъгловете се измерват най-добре с конструкция малко (в магазините се продават). На втория етаж леглото е най-добре прикрепено към зъба.

Зъб на низ от стълби, на снимка 1.

Вторият етап - ние избираме канали на низ

Маркирайте на низ с молив жлеб, който ще бъде поставен стълби. Не забравяйте за височината и дължината на стъпалата. Също така трябва да се отбележи, че за красотата е по-добре една стъпка на два сантиметра да се окаже над другата. За да маркирате, трябва да дойдете много сериозно, това ще определи колко гладка и красива ще получите стълба. Тъй като стъпките ще бъдат въведени в две струни от двете страни, е необходимо маркировките на един низ да съответстват в голяма степен на маркировките на противоположния низ.След като са маркирани двете струни, маркирайте слотовете. За тази цел най-удобно е да използвате циркулярен трион. И каналите са изрязани малко по-тесни от дебелината на стъпалата! Необходимо е в бъдеще да няма пропуски и гърчици! Режейки циркуляра на жлеба, извади длето. Вътрешността на канала не е необходимо да бъде направена напълно гладка, основното е, че ръбовете са равномерни. Но това не е всичко с бразди. След като са готови, трябва да ги дрънчат "вътре", т.е. да направят ръба на жлеба вече и вътре в него да е малко по-широк. След това стъпките ще дойдат много плътно, но в същото време без много усилия.

Снимката показва готов кеклик с канали.

Сглобяване на стълбищни клетки

Третият етап е доста лесен, но се нуждаете от определено умение. Този етап ще покаже колко точно и внимателно всичко е направено преди и ако всичко е точно, тогава няма да има проблеми. Но ако не, тогава не ви завиждам, бъди силен. Сега вземете лепилото, напълнете ги с чистите ни канали и ги оставете да изсъхнат малко (малко е пет десет минути). След това слагаме стъпките в жлебовете на една нишка, а над тях се обличаме втората. Kiyanku ще ви помогне.

Стъпките трябва да са стегнати, но без много усилия. Завършеният марш е показан на снимката.

Монтаж и закрепване на дървено стълбище към втория етаж

Походът на стълбата е готов! Ур другари, това е последното усилие. За да се гарантира, че здравината на стълбището прилича на стоманобетонна конструкция, е възможно да се укрепят крепежите с самонарезни винтове.

Стъпала за закрепване с винтове за самозатягане. Самонарязващите се винтове са само за подсилване, ако стълбището ви е само върху тях и се държи, то няма да се появи тихо, скоро ще се появят скърцане и обща треперене.

За да се гарантира, че винтовете не развалят изгледа, те трябва да бъдат усукани от дъното на стъпалата под ъгъл, така че винтът да се превърне в стъпка, а след това в крилото и все още не излиза. Най-добре е предварително да пробиете малък канал под стъпалото, което скрива шапката на санореса. След това внимателно затворете жлеба с шпакловка.

Целият марш е готов. Сега остава само да се оправи между етажите. Отгоре до зъба, както е описано по-горе, най-добре ще бъде фиксирането в дъното на дъното на крилото. Тоест, преди това в пода, правим депресия на около половин сантиметър и в този жлеб ние прикрепяме щифта.

Монтаж на стълбище. Снимката показва какво трябва да се случи.

Това е най-простият вариант. Други интересни опции са снимки на дървени стълби до втория етаж. Но в същото време стълбата, изработена от дървесни ръце на този принцип, ще бъде много силна и издръжлива. Надявам се, че статията ви е полезна. Благодаря ви за вниманието.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Монолитно стълбище в частна къщаМонолитно стълбище в частна къща
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Изработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видеоИзработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видео
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Спирално стълбище със собствени ръце, как да го изчислите и да го направите така?Спирално стълбище със собствени ръце, как да го изчислите и да го направите така?
Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и столСтрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
» » Стълбище до втория етаж със собствени ръце от пример за дърво с снимка