Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище

Дървени стълби със собствени ръце

Двуетажните частни къщи все повече се намират не само в елитни вилни селища, но и в прости градски покрайнини. Един от най-скъпите структурни елементи при изграждането на двуетажна къща или при завършване на пода към съществуващите жилища са дървени стълбища. Спаси с нас - направете стълба със собствените си ръце.

Съдържание

Избор на конструкция

Има два типа дървени стълби - винт и марш. За правилния избор на дизайн трябва да отговорите на два въпроса:

  • вие сте много стегнати в пространството (квадрат), което стълбата ще вземе?
  • ще се движите впоследствие на стълбите мебели и други измерения и тежки обекти?

Факт е, че спиралното стълбище заема много по-малко пространство от стълбището. Но по стълбите можете да донесете мебели на втория етаж, а винтът е предназначен само за вдигане на лице.

Всеки опит за прекомерно спестяване на пространство чрез инсталиране на компактно спирално стълбище ще доведе до преместване на мебелите за помещенията на втория етаж през прозорците. Да, и написал малко наднормено майки, носейки в двете си ръце коша с реколта или кутии с консервация, е малко вероятно да може да отиде в стаята си. Така че на тази страница ще говорим главно за това как да направим дървена стълба от типа на марша.

Изчисляване на геометричните размери

Както вече се съгласиха, че вашият нов стълбище ще вървим, няма да бъдат разглеждани въпроса за изчисляване на силата - те са важни, най-вече за вита стълба, която има единно заредени лагер елемент - стълб. Ще ви дам проста, но ефективна схема за изчисляване на геометричните размери, което ще ви позволи да направите дървени стълби със собствените си ръце в съответствие с вашите индивидуални изисквания. Правим изчислението за прави стълба (без подложки).

Измерваме разстоянието от довършителния етаж на първия етаж до довършителния етаж на втория етаж. Ако това не (например, не се огъва в припокриването), измерва разстоянието от довършителни пода до тавана на първия етаж и стойност се добавя към получения дебелината плоча. В нашия пример, височината на тавана е 250 сантиметра, дебелината на тавана заедно с пода на втория етаж е 30 сантиметра. Получаваме височината на стълбата 270 см.Определете броя на стъпките. Височината на стъпалата е в диапазона 15-20 см. Избираме стойност 17 см. Броят на стъпките е:

270/17 = 15.88

Тъй като нецелевата стойност на броя на стъпките е невъзможна, ние приемаме броя на стъпките, равняващи се на 16. Определяме височината на стъпалото:

270/16 = 16.875

Има 2 опции - да направите всички стъпки с височина 16.875 см или леко да намалите височината на първата стъпка (15 см), а всички останали - 17 см. Втората опция значително ще улесни маркирането и рязането.Най-удобният стъпка ширината - от 24 до 40 cm Осъществяване емпирична формула изчисление, при което сумата от височината и ширината на стъпка трябва да бъде равна на 48. В този пример, височината - 17, следователно, ширината ще бъде .:

48 - 17 = 31 см

Избираме ширината на марша (всъщност ширината на преминаването през стълбите). За удобен проход трябва да е най-малко 80 сантиметра. От гледна точка на естетиката, най-добре е да погледнете стълбата, в която ширината на марша е многократна от ширината на стъпалото. В нашия случай получаваме 31 * 3 = 93 см. Достатъчно е, ако го направим 90 см.

Сега за дължината на стълбите. Ние го изчисляваме по формулата:

дължина = ширина на стъпката * (брой стъпки - 1)

За нашия пример получаваме:

31 * (17-1) = 496 cm

Малко вероятно е да имате желание да оборудвате пет метрова стълба в къщата. Необходимо е леко да промените дизайна - по-добре е да направите една стълба един или два блатни ъгъла.

Пътният височина над стъпалата (разстоянието от сцената към тавана над главата) трябва да бъде най-малко 200 см, или, когато се движат по стълбите хората с походка "прескочи", има всички шансове да получи цицина на челото или короната му.

Основният поддържащ елемент на стълбището е косовският. Неговата дължина се изчислява от питагорейската теорема - в крайна сметка Косоувър е хипотенузата на триъгълника, чиито крака са дължината и височината на стълбата. За стълбата ни дължината на косурата е 565 см.

Необходими материали

Стълбата, изработена от дърво, изработена от дъб, пепел или клен, изглежда добре. Не се опитвайте да намалите разходите за строителство поради използването на иглолистна дървесина - не се очаква нито сила, нито дълголетие от такава стълба.

Ако нямате струг, профилен инструмент и други професионални инструменти, ще трябва да сте готови да купите парапети и парапети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
» » Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище