Стълбите за покриви работят със собствените си ръце

Стълбите за покриви работят със собствените си ръце

Извършването на ремонтните работи на покрива или пълната му подмяна е невъзможно без използването на специална стълба, проектирана специално за такива цели. Стълбата за покривни работи помага да се изкачи до необходимата височина и да изпълнявате цялата необходима работа, без да губите равновесие. Купете стълба може да бъде в магазина, но да го направите сами не е трудно.

Видове покривни стълби

- таванско помещение;

- pristennye;

- Стълби, които се поставят директно върху покрива на покрива.

Материали за производство на стълбища

- bruski, чието напречно сечение трябва да бъде повече от 40x40 мм;- дъска с напречно сечение 16x2.5 милиметра;

- самонарезни винтове или гвоздеи 100 милиметра;

- Дъски за рязане с дебелина 40-60 мм.

Какво да се вземе предвид при изграждането на покривно стълбище1. В случай на покрива, за които стълбата е покрита вълнообразен покрив, необходимо празнина разположен между осите на страничните стени, предназначени, разбира се, кратно на този интервал, която е между гребените на вълните. Например, когато разстоянието между ребрата 10 см разстояние между осите трябва да бъде от 50 до 70 cm. Изработено с това изискване, стълбата не уврежда покрива.

2. Стъпалата на стълбите са изработени от дървени пръти. На тези стъпки е много удобно да стои.

3. Не е нужно да правите твърде много стъпки. Такава покривна стълба ще има прекомерно голяма тежест и няма да бъде лесна за използване.

4. Стъпалата към стълбите се закрепват с нокти. На обратната страна, всички изковани нокти трябва да бъдат огънати и леко забити в дървото.

5. Трябва да има специална кука за стълбата на покрива. С негова помощ стълбището ще се прилепи към покрива на куката. Тази кука трябва да е здрава, здрава. Той трябва да издържа не само на масата на стълбата, но и на тежестта на човека. Тази кука от дебели дъски е направена. Прикрепен към стълбите с нокти, измерващи от 150 до 200 милиметра. Дължината на куката трябва да бъде повече от 30 сантиметра. Така че ще бъде по-надеждна.

6. Удължаването на основата на стълбата може да се извърши чрез закопчаване на друга дъска. Този форум е закован.

7. Покривното стълбище, направено от себе си, трябва да се движи по покрива не от един, а от двама души. Едно лице трябва да бъде на хребета на покрива, а другото или стои на земята, или е на скелето.

8. На рампата има покривна стълба директно на земята. Преди всичко е необходимо да прикрепите скобите за монтиране на скейтборда към стълбата. След това се монтира опората на покрива.

Няколко важни точки

1. Покривните стълби на конструкцията на тазобедрените покриви са изработени от стоманени тръби, дърво, алуминиеви профили.

2. Стълбите от поцинковани тръби могат да бъдат боядисани със специално прахово покритие. Тя може да бъде три цвята: бяла, черна, кафява.

3. На покрива на покрива покривната стълба се закрепва с помощта на скоби. Скобите трябва да преминават направо през покрива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фотогалерия на покриви с метални покривиФотогалерия на покриви с метални покриви
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Как да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръцеКак да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Характеристики на покривната системаХарактеристики на покривната система
Защо и как е направено стълбището за покриваЗащо и как е направено стълбището за покрива
Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…Как да направите стълба за покрив? Монтаж на стълба за покрив от метална керемида. Стълба с хребет…
Елементи на фехтовка за защита на покрива, държачи за снягЕлементи на фехтовка за защита на покрива, държачи за сняг
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
» » Стълбите за покриви работят със собствените си ръце