Стълбище с хребет за покрив

Стълбище с хребет за покрив

Всяка конструкция, независимо от нейната височина, изисква редовна поддръжка или ремонт. Ако е необходимо, поправката или поддръжката на стените може да се извърши, без дори да имаш специални инструменти.

Но нещата с поддръжка или ремонт на покрива на къщата изглеждат много по-трудни. Трябва да се отбележи, че тази задача не може да бъде избегната без наличието на специално устройство - стълба.

Всеки собственик се грижи за техническото състояние на дома си, тъй като само в този случай е възможно да се открият във времето дори най-маловажните дефекти и щети. В края на краищата, всички несъвършенства, които не са забелязани във времето, могат да се превърнат в огромен проблем, изискващ извършването на достатъчно мащабни работи.

Съгласете се, има рационално зърно в това: много по-лесно е да се елиминират малките щети във времето, отколкото да се извърши разглобяването на целия покрив.Стълбата за покрива на къщата, направена от собствените си ръце или купена в магазина, ще помогне да се открият всички покривни дефекти във времето и да се елиминират преди настъпването на мащабно разрушаване.

Предвид важността му, производството и техническите параметри на този продукт са строго регулирани от GOST, тъй като всяко нарушаване на неговото производство не само може да причини повреда или повреда на покрива, но и да доведе до наранявания и наранявания на хората.

Видове стълби

 • pristennaja
 • Разположена на склоновете, разположена по склоновете на покрива
 • Пожар (спешно)Стенните стълби са стълби за къщата, чието производство се регулира от документ като GOST. Стълбите към покрива са такива, че винаги можете да се изкачите на покрива, понякога те могат също да подменят аварийната стълба, ако е необходимо, когато в аварийна ситуация няма друга опция за изкачване на покрива.

Изисквания към стълбите

 • Много е важно горната стъпка на този тип конструкция да се намира точно на нивото на началото на изпъкналостта на покривния наклон или на ръба на покрива (GOST позволява отклонение в едната или друга посока с не повече от 10 cm).
 • Долната стъпка на такава конструкция трябва да бъде разположена поне на метър от земята, допустимото отклонение е максимум 20 см.
 • Краката за повдигане към покрива трябва да са разположени възможно най-близо до покрива.
 • Ако стената е оборудвана допълнително с тръби с дължина 60 см, горната й част трябва да бъде закрепена към корниз със специални закрепващи елементи.
 • Разстоянието между стената и конструкцията варира в широк диапазон и може да бъде от 20 до 130 см.
 • Разстоянието между съседните стъпала на конструкцията трябва да бъде най-малко 10 см.
 • Мястото на монтаж на конструкциите се определя при разработването на проектната документация за къщата и трябва да бъде уточнено в нея.
 • В някои случаи могат да се използват покривни стълби вместо стенни конструкции, които водят от под покрив към тавана.
към съдържанието ^

Широки стълби

Такава стълба на покрива ще ви помогне лесно да достигнете до всички предмети, разположени на покрива. Скатен покрив стълба поставен върху покривни наклони и закрепена към билото на покрива с помощта на специални скоби високи и ниски с помощта на елементи тя се закрепва към покрива пистите, които идват към стряхата, и продължава със стъпка стълби строителство.

Такава конструкция може да се използва изцяло като пълнофункционален пожар. Трябва да се отбележи, че техническите параметри на такава стълба на покрива също регулират GOST.

Също така е много важно да се оборудва специална платформа на наклона, която е успоредна на земята и се нарича мост. Такива островчета ще направят движението по склона на наклоните на покрива възможно най-удобно и също така ще намалят риска от падане на човек от височина.

Най-често покривните стълби са направени от алуминиев профил, тъй като е лек, удобен и устойчив на износване материал. Трябва да се отбележи, че подвижните стълби за покриви, съгласно GOST, са направени нагънати, за да се избегне подхлъзване на краката при извършване на работа на височина.

Понякога наклонена стълба към покрива може да бъде съкратена или удължена в зависимост от нуждата. За да съкратите дължината на продукта, просто трябва да отстраните излишъка и ако е необходимо, удължете, трябва да използвате свързващи плочи.

Съвременният пазар ни предлага огромен избор от всички видове продукти, проектирани за повдигане на покрива, характеризиращи се с разнообразие от цветове и дизайнерски решения. Много е важно да закупите дизайн, който да бъде направен в строго съответствие с GOST.

Стълбището на покрива на къщата е незаменим инструмент, особено защото винаги може да се използва като авариен или авариен дизайн в случай на авария.

Това е полезно да знаете:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба на къщата сама със стъпка по стъпка инструкцииКак да направите стълба на къщата сама със стъпка по стъпка инструкции
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Как да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръцеКак да направите стълбище за монтаж и ремонт на покрива на ондувилата със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Ремонт на покрив на дървена къща като компетентно извършени работиРемонт на покрив на дървена къща като компетентно извършени работи
Ремонт на плоча покрив със собствените си ръце, ние ремонт дупки и пукнатини - независим новини и…Ремонт на плоча покрив със собствените си ръце, ние ремонт дупки и пукнатини - независим новини и…
Вентилация на меки покривиВентилация на меки покриви
Тухли стълби стъпка по стъпкаТухли стълби стъпка по стъпка
» » Стълбище с хребет за покрив