Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол

Как да направите необичаен стълб?

 • Как да направя стълба стълба
 • Предимства на стол-трансформатор
 • Производство на стол-трансформатор
 • Процесът на производство на стол-трансформатор
 • Сред домашните инструменти има нещо, което винаги има приложение. Без това устройство е трудно да се направи без почистване на полилей, замяна на завеси, при извършване на ремонт в апартамента. Това нещо е стълба-стълба. Промишлеността днес предлага много варианти на тази стълба, изработени от различни материали. Специално място в този ред е стълбата-трансформатор. Стълбеният трансформатор може да бъде закупен в много магазини за битови и строителни продукти.

  Отличителна черта на стълбищния трансформатор е, че поради промяната в конфигурацията на инструмента е възможно да се използва като обикновена ъглова стойка и с дълга права стълба.

  Такова адаптиране на домакинството не е трудно да се направи у дома с вашите ръце.  В този случай продуктът ще се различава от индустриалните стълби-трансформатори по своята индивидуалност. Можете да го използвате като обикновен ъгъл, а също и като дълга права стълба. В разгънатата си форма височината му може да достигне 3-4 метра. Това е достатъчно за всяка работа в къщата. В сгънато положение стълбата заема малко пространство.

  Материалът за направата на стълбищния трансформатор със собствени ръце е най-често лакирана или боядисана дървесина, както и стомана, алуминий и дюрал.

  Как да направя стълба стълба

  За да направите стълба, ще ви трябва:  Задвижващо устройство стълба 1 - тетива (барове 3,5h5 cm) 2 - етап (барове 3,5h4 cm), 3 - етап жлеб 4 - слот жлеб в стълби низ 5 - правилното втория низ дюза.

  1. Тръбите стоманени или дюрални, могат да бъдат правоъгълни или квадратни - 2 броя. Техният диаметър е от 3 см, дебелината на стената е от 2 мм, дължината е 2 м.
  2. Същите тръби с дължина 1.5 м - 2 броя.
  3. Трамбоните за стъпките на една и съща тръба с дължина 33 см са 9 броя.
  4. Заваръчна машина или свързващи болтове M8x70, комплектовани с гайки и шайби - 22 комплекта.
  5. Стъпка стомана с дебелина 3 мм, ширина 30 мм - около един метър.
  6. Ключове.
  7. Бормашина.

  Когато свързвате елементи с болтове и гайки, работата се извършва в следния ред:

  1. В тръби с дължина 2 метра се пробиват 6 отвора за болтове. Първата дупка трябва да бъде на 30 см от края на всяка тръба. Останалите - 30 см.
  2. В тръбите с дължина 1,5 метра се пробиват 6 дупки по същия начин.
  3. На детайла на стъпалата се пробиват два отвора на разстояние от 15 мм от краищата на тръбите.
  4. От парче стоманена лента се правят 2 скоби. На разстояние от 15 мм от краищата на детайла се пробиват отвори. Скобите се огъват според формата на тръбата.
  5. От тази ивица са направени затворени скоби за захващане. Краищата им трябва да са плътно заварени или занижени. Съединители са прикрепени към дълги тръби на нивото на втората стъпка отгоре.
  6. При тръби с дължина 1,5 метра дупките се пробиват на 15 мм от краищата.
  7. Съединители се поставят върху пробитите краища на тръбите, които от своя страна се вкарват в скоби, фиксирани на дълги тръби. Всичко е сглобено.
  8. Стъпките са зададени.
  9. На краката са фиксирани дюзи от каучук.
  10. Оформени са и се закрепват контури за подвижни куки с дължина 60 см и дебелина 6 мм. Куката е необходима, за да се гарантира, че краката на стълбата не се разделят при работа.

  Схема на преобразуване на стола в стълба: A - задният блок на стола е включен на клавиатурата, B - поддържащия блок.

  Тази версия на стълбата е лесна за промяна и промяна. Броят на стъпките може да бъде намален. Начинът на закрепване на елементите, техните размери могат да бъдат различни. За производството може да се използва не само стомана, но и алуминий или дърво.

  За да превърнете стълбата в прави стълба, свалете куката и завъртете нагоре един и половина метър. Твърдостта на конструкцията е прикрепена към съединители, които са поставени на краищата на два метрови сегмента. В сгънато положение размерите на стълби са 200x33x6 cm.

  Връщане към съдържанието

  Предимства на стол-трансформатор

  Със собствените си ръце можете да направите още едно полезно нещо в домакинството - стол-трансформатор. В сравнение със стълбищния трансформатор той има редица предимства:

  Универсалността на стълбището позволява да се използва в гараж, апартамент, в дача, като обикновен стол.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черепният столЧерепният стол
Председател леглоПредседател легло
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Защо вторичната намотка на токов трансформатор не може да остане отворенаЗащо вторичната намотка на токов трансформатор не може да остане отворена
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Как да определите загубите на мощност в силовия трансформаторКак да определите загубите на мощност в силовия трансформатор
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Да се ​​научиш да правиш мебели - да се научиш да правиш всичко самДа се ​​научиш да правиш мебели - да се научиш да правиш всичко сам
» » Стрелчиков трансформатор със собствени ръце стълбище и стол