Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!

Три необичайни стола и едно кресло

Продължете раздел "Ремонт" за три необичайни стола и един стол. По-рано вече написахме за необичаен председател - в статията "Интересен стол". И е вероятно в секцията "Мебели" да срещнем и други видове необичайни столове. Но днес ще говорим повече за този вид мебели. И много по-необичайно от преди. Най-малкото се надяваме

Три необичайни стола и един стол са интересни разработки на европейските дизайнери, които се опитват да комбинират несъвместимите - да балансират формата и съдържанието на темата, така че да са не само удобни, но и необичайни. Само по себе си балансирането на формата и съдържанието е трудна задача. Говорейки философски, формата и съдържанието не са нищо друго освен противоположности, между които има борба. Е, единството е налице.

От тази борба и единството на противоположностите се появяват различни видове столове. Така че съдържанието на стола - по принцип, е неговата цел - да служи като удобен предмет за заседание. А формата на стола е как това съдържание може да се прояви. Съдържанието на "удобно да седи" предполага мекотата, комфорта на седящите. И формата на стола не го иска. Спомнете си познатата ви столове - след това тя натиска, а след това изпъква ...

Като цяло завършваме с философия и продължаваме да практикуваме, докато не влезем в ужасната философска джунгла, придавайки нашето внимание първия необичаен стол.

Можеш да кажеш: "Е, какво е необичайно тук?" Столове като столове, само на три крака. На пръв поглед формулярът е както следва. Но дизайнерите свършиха добра работа с него, за да могат да добавят ново съдържание:

Както можете да видите, тези столове оформят един комплект и могат да бъдат скрити един в друг, ако е необходимо. Това е, когато е необходимо - на един комплект от столове могат да се настанят 4 души. И когато нямате нужда - тези 4 стола не заемат място в стаята, но представляват необичайно заседание за един човек.

Или за две. Или за три - колкото е необходимо, толкова много и да представляват. По-евтиноВторият необичаен стол е люлеещ се стол. Всички знаем за люлеещия се стол. Но дизайнерите съчетават формата и съдържанието на стола, така че да се появи люлеещ се стол.

Както казват авторите на проекта, този люлеещ се стол е "стилизирана конска седалка с елемент на удоволствие".

Но за разлика от седлото, на този стол е много по-удобно да седи. И тъй като този стол добавя динамика към обичайната заседнала работа, тя ще се побира не само в детската стая, но и за обичайното бюро за възрастни.Третият необичаен стол е раницата. Всъщност, този стол съчетава стол, раница, чанта за неща, седалка за сядане и малка тента. В разглобена форма това е такъв "гардероб":

Под формата на "стол" раницата на стола изглежда така:

Както виждате, този стол разполага със собствена раница.Така, в разгънатата форма, раницата се използва като седалка за сядане:

Е, сега е начинът да приложите раница като раница:

Разбира се, не всеки ще използва раничен стол под формата на раница, но е хубаво да знаете, че вашите мебели са трансформатор

И сега, когато приключим с три необичайни стола, е време да се преместим на необичаен стол. Този стол е стол-трансформатор. Само тя не се трансформира в нещо друго (а не само в леглото, както прави конвенционалните преобразуващи столове), а в себе си. Само в различни форми. Например, тук е обичайното изпълнение:

Този стол може да се наведе от змия:

Така че, този необичаен стол може да бъде променен във вида, от който се нуждаете, запазвайки съдържанието по всяко време

Така че, надяваме се, че сте се забавлявали да гледате трите необичайни стола и един фотьойл

Въз основа на материали на http://stilsucht.de/

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черепният столЧерепният стол
Председател леглоПредседател легло
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Украинският фотьойл q1Украинският фотьойл q1
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Декорация на висок столДекорация на висок стол
Меки кресла за почивкаМеки кресла за почивка
Калъфи за столове със собствените си ръце как да шият, универсални моделиКалъфи за столове със собствените си ръце как да шият, универсални модели
Необичайни, но практични библиотекиНеобичайни, но практични библиотеки
Какви са те, творчески библиотеки? Всички най-интересни!Какви са те, творчески библиотеки? Всички най-интересни!
» » Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!