Офис стол е подходящ за дома и за работа

1. Мекота и форма на седалката

Седалките са меки, полумеки и твърди. Меките седалки са създадени с помощта на дебели подове и вградени пружини. При полумековите седалки се използват по-малко дебели настилки и често няма пружини. При столове с твърда седалка, терасата не се използва изобщо. Най-удобно е да работите в фотьойли с меки или полу-меки седалки.

Освен това е желателно седалката да има полукръгла форма, защото в този случай ръбът на продукта няма да повлияе на циркулацията в краката.

Избор на офис стол

2. Изграждане на облегалката

Гърбът на един добър стол трябва да бъде анатомичен, т.е. неговата форма да повтаря контурите на гърба. Освен това, някои модели са допълнително оборудвани с облегалка за глава и ролер под гърба. Тези добавки помагат за намаляване на тежестта върху шийните прешлени и долната част на гърба. Също така имайте предвид, дали в дизайна на стола има опция за регулиране на ъгъла на облегалката.

3. Наличие на подлакътници

Ако прекарвате много време на работа, изберете един стол с широки подлакътници, подплатени с меки възглавници. Подлакътниците не само осигуряват удобно положение на ръцете, но също така намаляват тежестта върху гърба и врата.

Офисни кресла с меки подлакътници

4. Регулиране на височинатаКачествените столове за офиса са оборудвани с газов асансьор - механизъм, който ви позволява да регулирате височината на седалката. Благодарение на тази функция можете да изберете най-удобното място.

Освен това, някои модели седалки са допълнително оборудвани с амортисьор и люлеещ ефект, който ви позволява да се отпуснете през деня.

Ако купите стол с газ-асансьор, обърнете внимание на допустимото му натоварване, защото над него може да повредите дизайна на стола.Как да изберем един офис стол

5. Подкрепа

Оптимално, ако опората на стола е представена под формата на пет силни лъча с въртящи се гумирани колела. Ако колелата на стола не са гумирани, препоръчително е да закупите специален субстрат, който да помогне да се фиксира позицията на продукта, както и да се предпази пода от драскотини.

Как да изберем правилния офис стол

6. Тапицерски материал

Като тапицерия за офис столове използва естествена кожа, изкуствена кожа, еко кожа, текстил и мрежа. Ще разгледаме по-подробно всеки един от тях.

Кой офис стол е по-добре да изберете: материални характеристики

Естествената кожа е най-скъпият материал, който най-често се намира на офис столове за мениджъри. Този материал има добра въздушна пропускливост и здравина. Въпреки това, минус естествена кожа са специалните изисквания за грижа, невъзможността да се поставят столове в близост до отоплителните уреди. както и високи разходи.

Офис столове от естествена кожа

Характеристиките на изкуствената кожа и еко кожата са доста сходни. Еко кожата обаче се счита за по-хипоалергичен и устойчив материал.

Офис столове, изработени от изкуствена и еко кожа

Що се отнася до текстилната тапицерия, в допълнение към разнообразния си дизайн, те се отличават с висока пропускливост на въздуха и пренос на топлина. Но този материал не може да се нарече практичен и освен това силно поглъща миризми около него.

Също така понякога като тапицерия за гърба на кресла се използва мрежата. Този материал е забележителен, защото е добре вентилиран, така че можете да работите удобно дори в гореща стая.

Какви са дизайнерските столове?

Изпълнителни офис столове

Дизайнът на офис столове за персонала е по-кратък и прост. В този материал от изкуствена кожа, най-често се използва голямо разнообразие от цветове или текстилна тапицерия. Все пак, въпреки простотата на дизайна, стол за тази категория работници трябва да имат всички необходими функции - регулиране на височината, механизъм, коригиране на ъгъла на облегалката и седалката и т.н.

Офис столове за посетители често са обикновени столове с мека текстилна тапицерия и ниски гръбчета. Тъй като тези столове не са предназначени за дългосрочна работа, те не използват допълнителни функции и настройки. По-удобните и комфортни офис столове за посетители имат меки подлакътници, по-добър материал и приятна, приятна визия.

Дизайн на кресла в зависимост от интериора на офиса

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Меки кресла за почивкаМеки кресла за почивка
Калъфи за столове със собствените си ръце как да шият, универсални моделиКалъфи за столове със собствените си ръце как да шият, универсални модели
Как да направите сами диван? Рисунки СнимкаКак да направите сами диван? Рисунки Снимка
Нос в отопляемата седалка за колаНос в отопляемата седалка за кола
Ортопедичен стол за ученициОртопедичен стол за ученици
Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!
Как да направите сгъваем стол със собствените си ръцеКак да направите сгъваем стол със собствените си ръце
Кабина, седалка, крила и качулка на трактора t-40Кабина, седалка, крила и качулка на трактора t-40
» » Офис стол е подходящ за дома и за работа