Как да направите сгъваем стол със собствените си ръце

Как да направите сгъваем стол със собствените си ръце. чертеж

Сгъваем стол - идеален за любителите на риболова, за отдих на открито. Това е незаменима за това парче мебели в кухнята, дачата, защото в сгъната форма е доста компактна и не заема много място.

Без много трудности можете да направите такъв стол със собствените си ръце, дори и да не сте работа на дърводелци. Трябва само да имате умения да работите с тренировка и острилка.

Рисуване на сгъваем стол

На пръв поглед рисунката на този обект прилича на куба на Рубик и е напълно неясно как можете да го следвате, за да изградите нещо. Въпреки това, готови изпражнения води до малко по-различна мисъл - всички гениални са прости.

Материали за производство на сгъваем столНе се затваряйте на размишления, нека да продължим към практически действия. Нека се опитаме да разберем кои части ще се състои от нашия бъдещ продукт.

Ето какво ви е необходимо да построите сгъваем стол:

  • Четири бара, от които се правят крака за изпражнения, тяхната дължина трябва да бъде 470 мм, широчината е 40 мм, с дебелина 20 мм.
  • Също така се нуждаят от четири бара, предназначени за седалки, тяхната дължина ще бъде 320 мм, ширина 40 мм, дебелина 20 мм.
  • Освен това е необходимо да се подготвят двойка препокриващи се пешеходни пътеки с дължина 320 mm, широчина 40 mm, дебелина 20 mm.
  • Четирите ленти на самата седалка, дължината на която е 350 mm, дебелина 20 mm, като две от тях трябва да имат ширина 90 cm и още две 60 mm.
  • За да закрепите тези четиринадесет части, ще ви трябва шест болта, чиято дължина, заедно с капачката, е не повече от 40 мм, с диаметър 6 мм. За брушки, седалки и пешеходни пътеки, трябва да подготвите и самозарязващи се машини с размери 45-50 мм.

Сгъваем стол със собствени ръцеКак да стигнем до събранието, на първо място е необходимо да се поставят аксиални болтове на краката на стола, на оста трябва да бъде поставен не върху средните краката, и по-близо до върха на тях, в противен случай, председателят ще бъде висока и няма да се различава особено съпротива. При сглобяването не трябва да се забравя, че капачките на гайките и болтовете трябва да бъдат промити в промивка.

Следващият етап ще бъде връзката с горните краища на болтовете на краката със съответстващите ленти под седалката. Две от напречните греди са прикрепени навън към външните крака и два към двата вътрешни крака.

В резултат на това се получават две шарнирни части, които първо се свързват с външни широки размери на седалките, оставяйки надвисналите 15-20 mm. В краищата на напречната греда са закрепени широки пръти по този начин: към двете външни напречни греди една ламарина и една към задния край на вътрешните напречни гребени.

На разстояние 100 мм от дъното на краката се монтират стъпала над главите и се фиксират с винтове.

Следващият етап от работата е да поставите две средни барове. Това е най-мъчителната работа, тъй като зависи от средните барове, колко удобно ще бъде да сгънете и разгънете стола си. Не забравяйте, че средните барове се поставят по същия начин като външните, широките. Едната на вътрешните напречни греди, другата е прикрепена към външната страна.

Точката на свързване на вътрешните ленти оказва влияние върху височината на вашия продукт. Приблизително те са фиксирани на разстояние от 15 до 20 мм от широките ребра на седалката. Между другото, височината на стола може да бъде 350 мм - 450 мм. Ако е необходимо, е възможно да се промени височината на сглобения стол, за тази цел достатъчно е да се вмъкне друга лента между средните пръти на седалката, приблизително 20x20 мм.

Можете да използвате всякакви видове дървесина за производство на един сгъваем стол, бреза ще му даде сила, но бор, значително да се улесни изграждането, само неговите съединения не са трайни и могат бързо да се разхлабят.

Описаният продукт е направен без дръжка, но тази разлика лесно се елиминира чрез поставяне на преносими дръжки между вътрешните крака. За тази цел, болтовете, свързващи вътрешната греда с горния край на вътрешните крака се вземат дълго, около 60-70 mm, и дръжката с дупките получени в него се определят по време на монтажа на изпражненията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черепният столЧерепният стол
Спален за котка с ръце, хамак за коткаСпален за котка с ръце, хамак за котка
Председател леглоПредседател легло
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Декорация на висок столДекорация на висок стол
Меки кресла за почивкаМеки кресла за почивка
Организатор от кухненския стол, страхотна идеяОрганизатор от кухненския стол, страхотна идея
Ортопедичен стол за ученициОртопедичен стол за ученици
Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!
» » Как да направите сгъваем стол със собствените си ръце