Стол стълб собствена конструкция, чертежи, монтаж

Стол със стълби стол собствени ръце

 • Подготовка на материали и инструменти
 • Елементи на строителството
 • Монтаж на стълби за столове

Реалностите са такива, че без стълба на стълба във фермата да направи много трудно. Без него би било много по-трудно да стигнете до горните етажерки в килера или мецанините или да свалите завесите от стрехите. Въпреки това, такава стълба има недостатък: тя остава незаявена за дълго време, така че стълбата се събира в продължение на шест месеца и получава безплатен подарък. Неспокойни хора - изобретатели и рационализатори - измислиха как да го направят по-универсален обект с повишена ефективност на ефективността. В резултат на това се появи поетапно столче, чийто начин на работа стана "денонощно". Тъй като столът ще стъпче със собствените си ръце, ще бъде разказано по-нататък. След като сглобите този стол, в къщата ще се появи ново парче мебели и можете да прецените как изглежда, от снимката (фигура 1).

Фигура 1. Стъпалата обаче спестяват пространство в къщата, но са подходящи само за изкачване на малка височина.

Подготовка на материали и инструменти

Фигура 2. Чертежи на стълби за столове.

 • борови дъски (от които се изрязват лагерните елементи на конструкцията - краката и краката);
 • шперплат за седалката, стъпалата и гърба (от които можете да построите и цялата конструкция);
 • импрегниране, лак или боя;
 • бормашина;
 • електрически мозайка, диск кръгъл;
 • отвертка;
 • лентови шлифовъчни машини;
 • самобръчкови винтове;
 • пробивна машина;
 • бримки ("пеперуди" или пиано);
 • лепило PVA;
 • четки;
 • Малет.


Връщане към съдържанието

Елементи на строителството

Ако направите един стълб стол от шперплат, тогава дизайнът ще бъде по-евтино и по-лесно, но не по-ниски в сила и трайност стол от масива. Трябва да се отбележи, че шперплат на шперплат стол може да направи без връзки "скок-бразда", рязане на които може да изглежда много досаден. Тези връзки успешно ще заменят дюбелите, а надеждността на монтажа ще укрепи винтовете и лепилото.

Диаграмата показва, че стола дъската странични стени (те също така играят роля тетивата стълби) са избрани с канали за гърба и pronozhek шипове (стъпала под седалката) и вдлъбнатините за етапите на монтаж. Столът на шперплат при определяне структурните елементи, направени глухи отвори с диаметър, съответстващ на напречното сечение на дюбели. Всеки "шпиндел" ще замени 2 дървени цилиндрични пръта. По-добре е, ако дюбели и подсилват връзка с краката на седалката и pronozhkami и пакет на най-горния етаж с задните странични стени.

Страничните части на стола имат конфигурация, която се различава от правилните форми, така че да създадете шаблон на краката на хартията.Фигура 3. Схема на трансформацията на стола в стълбата.

Тогава може да се маркира върху детайла. Ако гърбовете с ремъците са фигурирани, създайте хартиени шарки за тях. Тези елементи трябва да изглеждат симетрични, така че рисуването на шаблона е най-добре върху двуслоен лист. След рязане шаблонът придобива идеална симетрия.

След като всички бланки се нарязват, в тях се пробиват дупки за дюбели, или се приготвят тръни, канали и жлебове, повърхностите се раздробяват. Особено внимание при обработката трябва да се дава на остри ръбове. По-добре е да са закръглени. След шлифоване, фурнир и дърво се импрегнират с водоустойчиви съединения. Когато изсъхнат, дюбели се вкарват в отворите на страничните стени и резбите. Сега столът на стълбата става в черно, така че преди окончателното събрание да можете да се уверите, че всичко е направено правилно. Сега столът може да бъде демонтиран и дюбелите отстранени.

Връщане към съдържанието

Монтаж на стълби за столове

Преминете към окончателния монтаж на стола. В краката и напречните греди поставете дюбелите върху лепилото. Залепете контактните повърхности на всички заготовки и отворите за дюбели на стъпалата, седалката и гърба. След известно време след прилагане на PVA, събирайте стол. Ако дюбелите влизат твърде плътно, леко почукайте по страните на кианита.

Фигура 4. Схема на монтиране на веригите за стълба на стол.

Укрепете структурата с винтове, но предварително пробийте дупка с тънка тренировка за тях. Ако се използва потвърждение за монтаж, диаметърът на отворите трябва да съответства на тяхната част. Контрачетата трябва да бъдат изрязани. Нанесете лепило върху резбите на винтовете.

Сега можете да инсталирате пантите. Те са прикрепени, както е показано на снимката (Фигура 3). Друга версия на инсталацията на цикли е показана на следващата снимка (Фигура 4). Във всеки случай, преди завинтване на винтовете в контура, е необходимо да се подготвят дупки за тях.

На стълбата стол със собствените си ръце беше напълно готова, отново полира повърхността си. Това трябва да се направи, за да се обработят местата за сондиране. В допълнение, единично шлайфане не отстранява от повърхността на конструкцията влакната, които, когато са покрити с лак, могат да "стоят в края". Отстранете праха от повърхностите и нанесете петно ​​върху тях. След изсушаването продуктът се лакира. Ако искате сянката на дървото да остане леко, не можете да използвате петна. Боята се полага върху дървото, след като е обработена с ленено масло.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черепният столЧерепният стол
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Декорация на висок столДекорация на висок стол
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Ортопедичен стол за ученициОртопедичен стол за ученици
Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!Три необичайни стола и един стол - всички най-интересни!
» » Стол стълб собствена конструкция, чертежи, монтаж