Колко правилно да се изработи стълба?

Ако се огледате, можете да видите колко стълбище

ние сме заобиколени навсякъде. В многоетажните сгради стълбите с стълбища са най-често срещаната форма стълбища. Походните стълби обикновено се правят направо с ход на похода на 90 или 180 градуса, но по принцип можете да направите ъгъл на завъртане, ако това се изисква от архитектурата на сградата.


фен подреждането на стъпалата по стълбите ни позволява да извършим завой и да се издигнем едновременно, а също така такива стълби да могат да бъдат вписани в такова отваряне, в което обичайните стълбите да напиша, че е невъзможно да се пише. Още такива стълби се наричат винт. Те често се използват в изграждането на частни къщи.

При строеж на стълбища, най-основната конструкция е Косоор - това обикновено е метален лъч, върху който се носи походът. Броят на лентите зависи от размера на стълбата, като правило има две.

Най-интересният вид конзолни стълби - това е, когато единият край на сцената е твърдо фиксиран в стената, а вторият е в окачено състояние. Стената за такава стълба трябва да бъде основна, тъй като има голямо натоварване във връзка с въртящия момент.

Хибрид между всички видове е задната стълба - смес между винта и конзолни стълбите, не фиксира неподвижно етап заедно, и става един греди и подобни на змията.

В модерния дизайн, разбира се, вече се използват други видове стълби, но те вече са стълби, които са станали продукт на съчетаване на всички гореописани видове.

Планиране на местоположението на стълбищетоНа първия етап е необходимо внимателно да се планира местоположението на стълбището, тъй като площта на пода по време на стълбата е значително намалена. Според строителните норми за стълби единица, минимално свободно пространство - 2 m Но да не забравяме, че високите хора ще бъдат по-удобни за да отидете на по-високите отвори, а обзавеждането е по-удобен за носене в проломите на по-голяма величина ..

Стълбищни параметри по време на строителството

Препоръчваният наклон на стълбата е 45 градуса. Ширината на стъпалото може да бъде всяка, но най-оптималната е 300 мм., Тъй като не е трудно да се повдига и слиза. Ако увеличите размера, тогава стъпката се губи и ще бъде трудно да се изкачи по стълбата и ако тя бъде намалена, спускането може да се превърне в рисковано упражнение.

Височината на решетката не трябва да надвишава 200 мм.Широчината на стълбите може да бъде победена от всеки, но най-оптималният размер е - 1 м. С увеличаване на този размер, движението по стълбите става по-удобно.

Средната човешка стъпка е 620-640 мм, така че сумата от ширината на стъпалото и стъпалото не трябва да надвишава тази цифра.

Ширината на походната стълба зависи от капацитета на стълбата, т.е. колко хора могат да се изкачат нагоре по стълбата в рамките на една единица време. За да се премести един човек надолу по стълбите е достатъчно 600-700 мм. Така че, колкото по-оживено е пространството на стълбите, толкова по-широко трябва да бъде.

Ъгълът на издигане на стълби се смята за такъв, че двойната сума на пиърсинг и една стъпало не надвишава размера на стъпалото на човека.

А - височина на решетката, В - Широчината на стъпката, оттук произтича формулата за изчисление 2А + В = 640 мм.
По този начин можете да изчислите определен размер.

Спирално стълбище.

Конзолно стълбище

Широко стълбище

Конзолно стълбище

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Монолитно стълбище в частна къщаМонолитно стълбище в частна къща
Довършителни стълби килим изисквания снимкаДовършителни стълби килим изисквания снимка
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Облицовка на стълбищни стъпалаОблицовка на стълбищни стъпала
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
Интериорен дизайн на хола със стълбиИнтериорен дизайн на хола със стълби
» » Колко правилно да се изработи стълба?