Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени

Стълбището до втория етаж в дървената къща е в строителния проект. Тя е вътрешна и външна, както и от различни материали (камък, метал, дърво, стъкло, бетон и др.). Формата и размерът на сградата са избрани въз основа на параметрите на разпределената зона и общия интериорен дизайн.

Стълбище в дневна

Стълбище в дневна

Основни изисквания

Според стандартите за създаване на примерни проекти, изграденото строителство трябва да има стандартни размери:

  • Широчината на устройствата, разположени в жилището, е по-малка от 90 см.
  • Броят на асансьорите достига до 18 възходящи.
  • Наклонът на похода е 1: 1.25, 1: 1.5.

Конструкцията е проектирана за удобство при работа. Минималната височина на стъпалата е 15 см.

Стълбище в масивна къща

Стълбище в масивна къща

Видове стълби

Сред възможните опции могат да бъдат избрани едноцветни, двуслойни и тримарки. Всички те имат различни форми:

  1. Цилиндрични.
  2. Direct.
  3. Оборудван с платформа.


Структурата на инсталацията включва стъпала и носеща част. Стълбите са оборудвани с хоризонтална повърхност - стъпала и вертикален - нагоре. Поддържането е стъпките на струните (низове). Производството им може да се извърши с помощта на дърво, бетон или метал.

На контура на сградата има огради под формата на парапет или екран. Перилото е фиксирано към стъпалата посредством стелажи и подчертава цялостната стилистика на конструкцията.

Стълбища в дървена конструкция

Стълбища в дървена конструкция

Походът на стълбата действа като пролука от едната част на отварянето към другото. Те са разделени от междинни платформи. За да се спести място, ще се позволи въртящ се дизайн без платформа с стъпки на бегачите.Създаването в отделно пространство се съпровожда от инсталирането на прозорци за естествено осветление. Иновационните технологии ви позволяват да изберете подсветката за стъпките: над протектора на надлъжната част на повърхността на стената или на стъпалата.

Стълбище в двуетажна дървена сграда

Стълбище в двуетажна дървена сграда

Сглобени конструкции

Едната страна на стълбите е оборудвана със стъпала, закрепени към стената с скоби или щифтове. Втората страна образуват връзките помежду си с метални щифтове - болтът, който укрепва системата. Външно има лека и елегантна форма, заема малка площ.

Монтажът на стъпала се извършва само по отношение на опорната стена. Ако припокриването не е така, тогава фиксирането се извършва по отношение на страничната удуша. Тези продукти не са оборудвани със столове. Ако има такива, те се поставят в болницата.

Стълби за тавана

Стълби за тавана

Спирално стълбище

Отлично решение за малки стаи. Тя печели, благодарение на компактни форми и интересни изпълнения. Въпреки това е трудно да се прецени удобството и възможността за преместване на големи предмети.

За да се създадат стъпки, се използват трапецовидни шарки. По-тясната част е фиксирана към централния стълб. Сред популярните материали могат да се разграничат дърво и метал. Сглобяването на устройството се извършва без допълнителна подготовка. Не е необходимо да купувате скъпа конструкция, можете да изберете по-приемлив вариант, например сгъваема или плъзгаща се система.

Стълбище в борова сграда

Стълбище в борова сграда

Втората версия е оборудвана с два елемента с водещи части, ролки и скоби. Сгъваемата версия е оборудвана с няколко секции. Тя може да бъде закупена заедно с люка, отворена с помощта на лост.

Моля, обърнете внимание! Новите колекции са пълни с подвижни стълбища, които могат да се използват в различни части на сградата.

цена

Сравнете цените за продукти в няколко компании, които продават стълби към дървена къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Монолитно стълбище в частна къщаМонолитно стълбище в частна къща
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Облицовка на стълбищни стъпалаОблицовка на стълбищни стъпала
Изработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видеоИзработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видео
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
Интериорен дизайн на хола със стълбиИнтериорен дизайн на хола със стълби
» » Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени