Декориране на стълби в изчисляване на частна къща, разнообразие от видове

Как да подредим стълбище на втория етаж?

  • Изчисления, необходими за работата на стълбата
  • Видове стълби, тяхното разположение и дизайн
  • Стълбища в дървена къща
  • Как да направите покана
  • Комбинирани стълби и техните огради
  • Модерни интериори и стълби в различни стилове
  • Използването на пространство за настаняване в интериора

Стълбището до втория етаж е част от интериора на къщата и се превръща в гордост на собствениците.

Схема на стълбата със собствените си ръце.

За устройството си използва традиционно дърво, стъкло, ковано желязо. Преходът, водещ към втория етаж в частна къща, трябва да отговаря на конструктивните стандарти за проектиране и да бъде удобен за използване, за да се избегнат травматичните събития в обитателите на къщата. Декорацията на стълбището в частна къща има много опции, видове и дизайнерски решения. Стълбището вътре в къщата се състои от стъпала и поддържаща конструкция. Всички негови части имат имена, те са не само функционални, но и естетически натоварвания. От какъв материал се изработва стълбата, тя трябва да се вписва в дизайна на стаята. За да премине от първия до втория етаж да заеме своето постоянно място в частна къща, е необходимо да се изчисли стълбата.

Изчисления, необходими за работата на стълбата

Схема с размерите на стъпалото и стъпалата на стълбището в частна къща.

Обикновено стълбата се поръчва от майстор, който е специализиран в създаването на тази неразделна функционална част на всички многоетажни къщи. За производството на изчисление стълби и коригиране на неговото производство, измерване на дължината й се преценява като се вземат предвид ъгълът на наклон на втората дебелина на плоча. За правилно изчисление на стълбата, която искате да вземе размери на помещението, разликата между еталон и на втория етаж на първия етаж, ширината и дълбочината на отвора в невярна етаж, наляво за монтаж. При изчисляване на стълбата, вземете предвид и личните желания.

В строителните норми на строителните норми SNiP 2.08.01-89 "Жилищни сгради" при проектирането и изграждането на стълби има указания за стандарти, които трябва да се спазват. Широчината на вътрешните стълбища трябва да бъде най-малко 0.9 м. Тази концепция включва разстоянието от оградата на похода до стената, до която стълба прилепва. Броят на рейките в един поход трябва да бъде от 3 до 18. Наклонът на стълбищните походи е 1: 1.25, 1: 1.5. Височината на решетките не трябва да надвишава 15 см. За да не стане стръмна стълба, е необходимо да направите правилно изчисление на отвора за него на втория етаж. Какво ще бъде, стълбището ще бъде по-стръмно, което, ако се използва непрекъснато, може да доведе до падане.

Понякога стълбата е разположена в отделна стая, която осигурява естествена дневна светлина с помощта на прозорци. На тъмно е необходимо да включите осветление, което може да се направи точно над стъпалата, по стената или в станциите. Допълнителни светлини, разположени точно над стъпалата за осветяване на тъмно, правят стълбата особено красива.

Връщане към съдържанието

Видове стълби, тяхното разположение и дизайнРазпределение на стаите на приземния етаж.

Разнообразието от видове стълби помага да се избере приемлива опция за частна къща.

Стълбите по болтовете стават все по-популярни в селските къщи. Подреждане на такъв преход между етажите, от една страна, е свързан ниво към стената с скоби или щифтове, а от друга - са свързани помежду си с метални щифтове, релси, които придават здравина, лекота и елегантност, това не заемат много място в малка стая.

Подредете стълбата на болтовете задължително по протежение на подпорната стена. Ако стената не е носител, тогава за фиксиране се използва страничен косур. В такива устройства няма рейки.

Спиралното стълбище се използва особено често в малки помещения, във ваканционни жилища. Изглежда интересно, но те не са удобни за постоянна употреба и за повдигането на големи предмети върху такава конструкция, мебелите са почти невъзможни.

Стъпалата на спиралното стълбище са направени под формата на трапец и тесната част от тях са прикрепени към централния стълб, който може да бъде дървен или метален.Връщане към съдържанието

Стълбища в дървена къща

Схеми за закрепване на винтова дървена стълба.

Устройството за придвижване до втория етаж обикновено се планира в коридора или в залата. Тогава проектирането на стълбите в къщата е проста. Ако свързва два етажа от дневната, тя става част от интериора и трябва да отговаря на естетическите стандарти. В дървени къщи в провинциален стил дървените стълби изглеждат добре.

Един от видовете декорация на стълбището беше нивото на покани и стълбът на стълба, който често става негова украса. Нивото на поканата се използва за увеличаване на ъгъла на приближаване към стълбите. Това е първата първа по-ниска стъпка, която е необходима, за да се даде по-масивен вид на цялото стълбище и да се направи подходът по-удобен и удобен. Тя може да бъде направена от дъб, бук, клен или пепел и има по-голям размер от следващите стъпки. Често има необичайна форма. Първата стъпка е закръглена, овална, сълза или извита. Понякога, когато са украсени, те получават изпъкнала форма, направена под формата на стъпала за смяна, стъпки с вдлъбнатини, стъпки със заоблена перваза. В дизайна може да се използва стълб, парапети.

Как да направите покана

За производството на етапа на поканата използвайте добре изсушени дъски от дъб или друго плътно дърво.

Стъпки в реда:

Връщане към съдържанието

Комбинирани стълби и техните огради

Схема на общия ръст и дължина на права стълба.

Особено красиви стълби в частна къща правят ковани огради с покритие. Изборът на такива огради е много широк, можете да изберете опция за старите дни или въплъщавате съвременни идеи в дизайна. Кованите балюсти могат да бъдат смесени с елементи, направени от други материали: дървени или метални стълбове и перила.

Тя изглежда много хубаво конструкция, фурнирован дъб, лакирана, с огради, направени с Стълбци от неръждаема стомана и дърво, които го правят не само красив и модерен, но също така и много силна.

Връщане към съдържанието

Модерни интериори и стълби в различни стилове

Схема на стълбището с бегачи.

Интериорът в стила на високите технологии ще задоволи стълбата от съвременни материали, например комбинация от метал с дърво или комбинация от метал и стъкло.

В къщи с много антики и тежки мебели, масивна барокова стълба с гладки линии ще изглежда добре. Перилото може да бъде покрито с позлата, а страничната охрана може да бъде направена под формата на парапети. Стълбището е украсено с издълбани дървени елементи.

При използване на бохемския интериор в стил Арт Деко, стълбището е направено от съвременни материали, които подчертават статута на собственика.

Връщане към съдържанието

Използването на пространство за настаняване в интериора

Има различни опции за използване на пространството за храсти в къщата. Можете да оборудвате стълбище с просторен килер. Ако стълбището се намира в коридора, съблекалнята може да се постави точно под него. Ако има складово помещение, има място за различни неща, които някъде трябва да се опаковат през зимния сезон: детски велосипед, ски, шейни, риболовни принадлежности. Там можете да сгънете сгъваемите мебели от градината, зимни връхни дрехи. Всичко това ще бъде премахнато от любопитни очи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба със собствените си ръце? СградаКак да направите стълба със собствените си ръце? Сграда
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Бетонни стълби към мазето, построени със собствени ръцеБетонни стълби към мазето, построени със собствени ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
» » Декориране на стълби в изчисляване на частна къща, разнообразие от видове