Стълби към втория етаж със собствени ръце метални, дървени, бетонни с видео

Как да направите стълба на втория етаж със собствените си ръце?

Инсталирането на стълбище до втория етаж със собствените си ръце ще ви помогне да спестите пари, когато украсявате селска къща или давате и без помощта на майстор.

Понастоящем, когато се строи къща или дава къща, собствениците рядко се ограничават до един етаж - по-често има две, а понякога и три.

Разбира се, производството на стълби може да бъде поръчано от специалист, но можете сами да го направите.

Как се прави това?

Ще обсъдим това в нашата статия, придружено от подробни инструкции за снимки и видео.

Варианти на конструкциите

Според характеристиките на стълбите, разделени на няколко вида. Те могат да бъдат на струни, на струнни и на централната стойка. Също така популярни днес са модулни и конзолни проекти.

Най-често срещаното и често срещано стълбище на селска къща, разбира се, е дървено.

Ако искате да направите такъв дизайн, помислете преди всичко за издръжливостта и екологосъобразността на материала.

За стълбите изберете, като правило, едно благородно дърво: круша, бук, орех или пепел. За podstupenniki можете да вземете материала и по-просто: ела, смърч или бор.

От дърво обикновено се създават маршируващи и винтови структури.

Спиралното стълбище е идеално за ограничено пространство: за да бъде изградено, достатъчно е само 1,5 квадратни метра пространство.

Всъщност това е основното му предимство - тази опция се избира, ако всички останали са невъзможни поради малкото пространство.

Такива стълби са кръгли, осемъгълни и квадратни.

Винтовата конструкция може да бъде чудесно допълнение към интериора, изглежда доста стилно и привлекателно.

Но има проблем - да се направи такава стълба със собствените ти ръце е малко вероятно да работи: тя има сложно устройство, по време на строителството е необходимо да се вземат под внимание много нюанси, специални инструменти и умения са необходими.

Ето защо, ако искате да направите стълба сами, но нямате много опит в строителството, то тази опция е малко вероятно да ви задоволи.

По-добре е случаят с т.нар. Стъпала на маршируване. Този дизайн е лесен и много по-лесен за изграждане, но изисква много свободно място за инсталиране.

Съществува и възможност за създаване на комбиниран проект.

Ако стълбите имат повече от десет стъпки, обикновено се разделят на две части, свързвайки ги с междинна платформа между тях.

Това са ротационни стълби, а този дизайн може да се направи и на ръка.

Ако трябва да спестите място, тогава ще се извърши проект с въртящи се стъпки (тази опция може да се види на снимката).Обръщащите се стълби се различават помежду си: в полуотворена конструкция ъгълът на въртене е 180 градуса, а за ъгъла на завъртане четири - 90 градуса.

Но дървесината не е единственият възможен материал. Вашата стълба към втория етаж може също да бъде бетон и метал.

Металната стълба не означава напълно желязна конструкция - обикновено се изработва само рамка от този метал, която след това е облицована с пластмаса, дърво или друг материал.

Дизайнът на тази стълба не трябва да ви плаши: тя се състои от три елемента и може да бъде създадена със собствените си ръце.

Бетонното стълбище към най-горния етаж ще бъде най-издръжливото, безопасно и издръжливо, но не е толкова лесно да се изгради.

Този дизайн може да бъде външен или вътрешен, да доведе до мазето, тавана или горния етаж.

Плюсове на монолитна конструкция: тя не се разхлабва от товара, е издръжлива, не изпръсква, материалът не изгнива и продължава по-дълго.

Има известен нюанс, че външният дизайн се различава от другите стълби: той може да бъде направен само директно на площадката - за разлика от дървените конструкции, инсталирането му след интериора на стаята е невъзможно.

Недостатъкът, разбира се, е, че създаването на такава структура със собствените си ръце е трудно.

Уличното стълбище също има свои собствени характеристики.

Материалът в този случай не е толкова важен: външният дизайн може да бъде дървен, метален или бетон - няма ограничения.

Най-добре е да използвате бетон или метал - те са по-трайни и по-подходящи за външни условия.

Като цяло създаването на външен дизайн не е много по-различно от вътрешния: популярен модел се счита за директен модулен стълби, състоящ се от един поход по време на целия изкачване до втория етаж.Можете да правите няколко похода с 90 градуса и 180 градуса и междинна платформа. Спирално стълбище за външна структура, разбира се, няма да работи.

На външното стълбище са много важни огради - не забравяйте за тях. Можете да ги изчислите, като прочетете текста по-долу.

Тъй като една стълба е изложен на атмосферни условия като дъжд, сняг и студ, мисля за това как да се поставят на стъпалата на гумени или полиуретанови вложки - те ще направят дизайна по-сигурно.

Извършване на изчисления преди изграждането на стълба

В допълнение към красотата, стълбището трябва да отговаря на всички стандарти за безопасност, да бъде силно и надеждно, защото с негова помощ до най-горния етаж ще се издигат товари, мебели и други битови предмети.

Това ще е необходимо за членовете на вашето семейство. Този дизайн трябва да е удобен за всеки, независимо от възрастта или физическата годност.

Преди да започнете да изграждате със собствените си ръце, трябва да изчислите и направите оценка и план.

Ако направите стълба със собствените си ръце е новост за вас, тогава е най-добре да започнете с обикновен прав дизайн.

Ще ви е необходима схема и чертежи на конструкцията, както и някои материали: барове, греди, дъски, парапети, перила и крепежни елементи.

На първо място, трябва да изчислите и да вземете предвид броя на стъпките, очакваната ширина и дължина на стълбището, височината между етажите.

Първо, запомнете някои цифри, на които се основава изчислението: стандартната дължина на стъпките е 30 см, височината е 20.

Такова устройство ще им помогне да ги направят удобни за всеки човек и да предпазват от риск от наранявания по време на слизане и изкачване.

След това изчислете дължината на крилото. Тя е приблизително 5,5 м.

Последният етап е изчисляването на броя и височината на оградите.

Те не могат да бъдат взети "от тавана" - всички те са регламентирани от съответните стандарти (0,9 м - стандарт за жилищни сгради, препоръчва се 1,2 метра, ако къщата има деца).

видео:

Размерите на оградите трябва да се направят еднакви на платформите и маршове.

Най-вероятно ще изберете дървена конструкция.

Когато го построявате, помнете пожарната безопасност: в къщите е забранено да се монтират стълби с повече духовни шествия и изработени от дърво, чиято влажност е по-висока от 12%.

Ако изчислението изглежда твърде сложно за вас, не се притеснявайте. Измерванията и чертежите не трябва да се извършват сами - цялата информация може да намерите в инструкциите за монтаж.

Ако никога не сте работили по създаването на стълби преди това, по-добре е да направите това, вместо да го направите сами - може да се окаже, че вашето изчисление няма да бъде напълно правилно.

За да направите изчисление, можете да използвате видеоклипа, който детайлизира подробно всички етапи от изграждането на стълбището.

Етапи на строителство

Изграждането на стандартен поход се осъществява с помощта на стъпала върху крилото, преминавайки по двете му страни.

Възможно е да се използва друг вариант на закрепване - опора върху гредите, разположени в долната част на стъпалата (те също се наричат ​​Косура).

видео:

След като свържете стъпките с струните, фиксирайте конструкцията със специални опорни пръти (те трябва да бъдат поставени под конструкцията на равни разстояния един от друг).

Следващата стъпка ще бъде фиксирането на дъното и горната част на крилото на стената към стените, тавана и пода.

При завършване на строителството, не забравяйте да третирате новата ви стълба с петна или специален лак - това е необходимо, за да се предпази от вредители и бързо унищожаване на дървесината.

Такава конструкция ще ви издържи повече от една година и няма да ви се налага да поправяте.

Дървената структура е най-лесна, но можете също така да се опитате да направите сама желязна стълба.

Металната стълба се състои от три елемента: носещи греди, стъпала, преходни платформи.

Дори ако използвате най-горния етаж като склад или планирате да поставите тежки мебели там, тогава ще бъде достатъчна една подпорна греда - благодарение на материала той може да издържи огромни товари.

видео:

Предимствата на този подход са, че с един лъч конструкцията ще поеме по-малко пространство и ще има повече възможности за нейната декорация.

Дизайнът на стъпките също не трябва да бъде проблем - те са просто правоъгълници, заварени от метален ъгъл или тръба.

След монтажа те са завършени с различни материали.

Изграждането на преходния обект се състои в поставянето на обикновена квадратна равнина, която съвпада по размер с ширината на стъпалата.

Това е абсолютно прост дизайн, който може лесно да бъде направен сам.

украса

Стълбата към втория етаж, построена от собствените си ръце, се нуждае не само от създаването, а от декорацията.

От гледна точка на красотата, разбира се, дизайн на винт печели. Тя може да разнообрази интериора и да добави чар.

Спиралните стълбища ни напомнят за замъци, приказки и други загадъчни места.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба със собствените си ръце? СградаКак да направите стълба със собствените си ръце? Сграда
Интериорен дизайн на хола със стълбище до втория етажИнтериорен дизайн на хола със стълбище до втория етаж
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Романс - проект на селска къща с полукръгла веранда, проект 65аРоманс - проект на селска къща с полукръгла веранда, проект 65а
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Изработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видеоИзработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видео
» » Стълби към втория етаж със собствени ръце метални, дървени, бетонни с видео