Изчисляване на стълби онлайн

Изчисляване на стълби онлайн

Когато избирате вида на стълбището за вашия дом, често трябва да търсите между средата между вашите желания и техническите възможности за нейното инсталиране. Опитни специалисти могат да определят кое стълбище да изберат, да правят измервания на площта под стълбите на долния етаж, дължината на ширината и височината на отвора в горната част и височината между довършителните етажи на първия и втория етаж. Незначително значение при избора на подходящ тип стълба са цените на материалите, проектирането, производството и монтажа при монтажа. Ето защо е по-добре да изчислявате и оценявате финансовите си възможности предварително.

За опитен дома работник е в състояние да изберете вида на стълба и надясно, за да направи основни измервания габаритни размери на помещението в място за неговото инсталиране, можете да направите проект онлайн изчисляването на стълба с помощта на специална програма за някои строителни обекти. Специален онлайн калкулатор за изчисляване на стълбата ще ви помогне да определите прогнозните разходи за материалите и работата по нейното инсталиране. Такова изчисление на онлайн програмата за стълби ще ви помогне да спестите значително, тъй като не е нужно да поръчвате скъпа работа на инженер по дизайн и да избирате материали на най-оптимални цени.

Преди да започнете да изчислявате стълбата онлайн за изготвяне на чертеж за апартамент, частна къща, офис или производствена фирма, трябва да решите кой е външният вид. Стълбата може да бъде:

- Odnomarshevaya - pryamaya- извити с разположение в извита стена obeme- правоъгълна с горните и долните етапи zabezhnymi и завъртяна на 90 ° - с zabezhnymi стъпки по цялата дължина с 90 ° - центъра zabezhnymi стъпки завъртени на 180 °.- Двумесечната права линия с една междинна платформа - L-образна с ъглова платформа - П-образна стълба с една платформа.

- Три поход - с две ъглови платформи.

- Спирално стълбище.- Стълба на височините.

След тип стълба дефинирани са въведени предварително определена височина -Y данни отвор, дължината на отвора - X, броя на стъпките - С дебелина стъпки - Z, размерът на изпъкналостта в края на всеки етап - F и след това с оглед на мащаба и онлайн програма за изчисляване на стълбища след няколко секунди създава чертеж. Възможността за показване на резултатите от изчислението и рисуването в отделен прозорец ви позволява да го отпечатате с помощта на принтер или други устройства.

Изчисляване на стълбищни стъпки

Най-удобно е стълбата, при която двойната височина на стъпалото при добавяне към ширината на стъпалото е равна на размера на средната стъпка на лицето в плоска равнина (600-640 мм). Следователно изчисляването на стъпките на стълбата се извършва по формулата 2а + b = 600 mm - 640 mm, където "a" - височината на стъпалото и "b" - ширината на протектора. Значително отклонение от тези норми води до нарушаване на стандартните правила на стълбите, които са не само неудобни, но и опасни за работата. Според изискванията, най-точната е ширината на стъпалото от 200 до 320 мм, височината на стъпалата е от 12 до 20 см, а оптичният ъгъл на наклона е от 23 до 45 градуса. Ъгълът на наклон над 45 градуса или повече не само усложнява изкачването и спускането на такава стълба, но може също да доведе до нараняване на хората. Важно е също така правилно да се изчисли броят на стъпките на стълбата, който директно зависи от размера на етапа и ъгъла на наклона на конструкцията. Стъпките не трябва да бъдат по-малки от три и повече от осемнадесет в един обхват. В обикновените къщи от съветския период на строителството стандартната височина на тавана (от 2,8 до 3 м) улеснява изчисляването на стъпките на стълба с приемливи и удобни размери. Но в къщи с нестандартни височини на тавана може да е необходимо леко да се снижат пода на долния и горния етаж, така че всички стъпки да са с еднакъв размер. В този случай проектът е малко по-сложен. Въпреки това, изчисляването на стъпките на стълбата онлайн чрез използване на програма, която отчита всички възможни отклонения от стандартите, може лесно да се справи с тази задача.

Програма за изчисляване на стълби

Правенето на безплатно онлайн изчисление на стълбата не е трудно. За това е необходимо само да изберете вида на стълбата, мащаба на чертежа, въведете параметрите, изисквани от програмата в специалната табела и кликнете върху прозореца "изчисляване". Практически незабавно издава програма за изчисляване на стълбището и точен чертеж, показващ основните размери на цялата стълбищна конструкция и нейните отделни елементи. В този случай програмата за изчисляване на дървена стълба от определен тип дърво ще показва дали полученият дизайн отговаря на стандартите и ако не, тогава какви параметри е необходимо да направите корекциите. Програмата за изчисляване на метална стълба, при която се счита, че има характеристики на издръжливост и тегло на металните конструкции, също работи по същия начин. Малко по различен начин се изчислява стълбата в програмата, специално проектирана за производството на различни видове стълбищни структури с писти. Също така се различава от принципа на своята работа и от програмата за изчисляване на спиралното стълбище. В края на краищата, спиралните стълби, най-често изработени от метал, заемат много по-малко пространство и имат малко по-различен дизайн от другите видове стълби. Въпреки това, като различни стълби на болтовете.

Изчисляване на стълбата със стъпаловидните стъпки

Може би най-трудно е технологичното изчисляване на стълбището с страничните стъпала. Всъщност, в този случай е необходимо да се определи размера на всяка стъпка, като се вземат предвид допустимата експанзия от външната страна (не повече от 40 cm) и стесняването - с вътрешна (не по-малко от 10 см). Средната линия на стълба март желаната ширина стъпка не може да бъде по-малко от 26 см. Радиусът на кривата на такива стълби не трябва да надвишава 30 градуса. За всеки тип конструкция изчисляването на стълбата с въртящи се стъпки се извършва отделно. Например изчисляването на стълбище със стълби, разположени само в средната част на стълбището или само в долната и горната част, е коренно различно. Следователно програмата трябва да указва не само вида на стълбата, но и местоположението на групата стъпка по стъпка, за да се изчисли най-точно онлайн въртенето. Особено точни и подходящи стандарти трябва да бъде изчисляването на стълбищна онлайн програма за конструкции с въртящи се стъпки по цялата дължина с наклон от 90 градуса. Парапети обикновено имат височина не по-малко от 90 cm. Монтаж на метални стълби относно точните чертежи, създадени от тези онлайн програми, можете бързо и ефикасно да извършват цялата работа и да се създаде високо качество, надеждна, красива и издръжлив дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите стълба със собствените си ръце? СградаКак да направите стълба със собствените си ръце? Сграда
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Създаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основатаСъздаване на едно-спирално стълбище към мазето в къщата на основата
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…Как да направите градинско стълбище със собствените си ръце инструкциите и фотографията на…
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Изработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видеоИзработване на дървена стълба със собствени ръце - инструкция с видео
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
» » Изчисляване на стълби онлайн