Завършване на стъпалата на бетонна стълба

Завършване на стъпките на бетонното стълбище

Стълбището е един от основните елементи в строителството на сгради. Облицовката и дизайнерските решения могат да направят интериора уникален и уникален. При създаването на стълбища се използват различни материали.

Монолитните стоманобетонни блокове са най-предпочитаната опция за изграждане на стълбища за жилищни сгради и различни сгради.

Въпреки това, монолитните стоманобетонни блокове трябва да се различават от цялото разнообразие.Това е най-предпочитаният вариант за изграждане на стълбище: за частни къщи, офис сгради, търговски площи и др.

Предимства на стълбите

Бетонът, независимо от неговата масивност, ви позволява да създавате елегантни спирални стълби, които са огнеупорни, издръжливи и издръжливи.

Концепцията за "монолит" казва, че строежът е наводнен с бетон веднъж. Съответно, тези блокове нямат шевове и пукнатини, което прави стълбището силно и надеждно. Тя няма да направи неприятни гърчици. Монолитните блокове могат да бъдат произведени във всякакви форми. Въпреки факта, че бетонът е доста масивен, той ви позволява да създавате елегантни спирални стълби.Бетонът е огнеупорен, издръжлив и издръжлив. Също така, той е доста устойчив на влага, който е необходим при създаването на стълбищни и стълбищни маси.

Завършването на бетонната стълба може да бъде направено от различни материали. Най-често се прибягва до използването на дърво, камък, килим. Боядисване или облицовка също често се използва.

Избор на облицовка

При решаването на проблема с довършването на конкретно стълбище е необходимо да се вземат предвид редица фактори. Важно е местоположението на стълбището, височината на стъпалата, цялостния дизайн на стаята, който ще използва стълбите и конкретните желания на собственика.

Варианти на облицовка на бетонна стълба от различни материали: 1 - дърво, 2 - ламинат, 3 - плочка, 4 - мрамор.

Ако искате да отрежете стъпалата на конкретна директна стълба, изборът е доста широк. Почти всеки материал, който се използва за покриване на бетонни покрития, е подходящ за тази цел. При работа с перила, облицовката не трябва да се използва, изискваща подравняване (нарязване) на място. Тези видове покрития включват плочки или камък. И, напротив, се препоръчва да се използва ламинат, килим или линолеум. Тези материали са идеални за семейства с малки деца или възрастни хора. Килимът или дървеният капак перфектно уврежда паданията. Ламинат и паркет не се нуждаят от предварителна подготовка за работа - всичко отговаря на размера, което се получава директно на стълбите.

При избора на облицовка на стълби от бетон не е излишно да се вземат под внимание звукоизолационните характеристики. Завършването с ламинат или килим не позволява разпространението на шума. Ако покриете стъпалата с керамичен гранит или плочки, звукът ще се увеличи. Когато интериорната украса на стаята все още не е завършена, върху стълбите могат да паднат строителни материали или мебели. В този случай подплатата трябва да бъде отложена. Не е нужно да бързате да покриете стъпалата с дърво или ламинат - те бързо ще станат безполезни.

Опции за бюджета

Живопис е не само популярна от евтини варианти за проектиране на бетонно стълбище, но и осигурява пространство за летене на фантазия благодарение на широка гама от цветове.

Стълбите от бетон, предназначени за жилищни помещения, изглеждат чудесно, когато се използва килим. Когато избирате материала, трябва да запомните, че килимът ще се почисти. Ето защо е по-добре да използвате къси корици. Акрилът не е достатъчно издържлив, затова се препоръчва да се избере покритие от полиамидни или полипропиленови влакна. При декорирането на стълби не е подходящо да се монтира килим на дебел филц. За тези цели, гумената основа е идеална. Внимателно избирате материала, трябва да се съсредоточите върху ролите, обозначени със специална икона. Покрийте килима, като използвате летви и лепило.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Проектиране на стълби в частна къщаПроектиране на стълби в частна къща
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Завършете конкретните стълби със собствените си ръцеЗавършете конкретните стълби със собствените си ръце
Довършителни стълби килим изисквания снимкаДовършителни стълби килим изисквания снимка
Стълба вход към дървената къща видове, фигуриСтълба вход към дървената къща видове, фигури
Стълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цениСтълбата на втория етаж в дървената къща основни изисквания, опции за изпълнение и цени
Огнеупорни материали, декоративни панели за стени, огнеупорни материали Samara, TolyattiОгнеупорни материали, декоративни панели за стени, огнеупорни материали Samara, Tolyatti
Облицовка на стълбищни стъпалаОблицовка на стълбищни стъпала
Дървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбищеДървени стълби със собствени ръце Ние правим дървено стълбище
» » Завършване на стъпалата на бетонна стълба