Облицовка на стълбищни стъпала

Килимът е популярен избор за покриване на стълби, но може лесно да се измори и изглежда скучен с течение на времето. Предлагаме Ви да разгледате 7 алтернативи на стълбищата, които могат да обновят вашия интериор.

Покриването на килими на стълбите изисква чести и трудоемки поддръжка. Това означава, че трябва да отделите много време и да инвестирате много енергия, за да се грижите за вашия килим. Въпреки това, ако промените килимите на по-проста украса на стъпките, то със сигурност това ще намали натоварването по време на събирането.

Имайки предвид това, събрахме няколко алтернативни покрития вместо килим на стълбите, които може да ви заинтересуват. За много собственици на жилища идеята за преобръщане на стълбата е решение, което не е лесно да се приеме. Ако решите да направите ремонти у дома, имате шанс да преосмислите идеята с килима, положен на стълбите. Така че:

1. Живопис. Дизайн и творчески творчески проекти с помощта на стъпки за рисуване са чудесна украса на всяка къща със стълбище. Просто изберете правилната цветова схема, която ще допълни вашия интериор. Първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете съществуващия килим. Други стъпала, стени и перила могат да бъдат боядисани и отваряни с лак.

живопис

2. Керамични плочки. Когато полагате керамични плочки по стъпалата, трябва да сте сигурни, че структурата на вашата къща може да издържи на увеличения товар. Въпреки че тази опция може да увеличи общите разходи за преобразуване на стълби, можете да изберете широка и широка керамична плочка, която "яде" много стълбище, което в крайна сметка може да помогне за намаляване на разходите.плочки на стъпалата

3. Стълбища. Вместо да премахнете килима напълно, защо да не добавите елегантност към стълбите и да не инсталирате стълбища? Ако в къщата има деца, пътеките ще бъдат мека и сигурна опция. Цената на коловоза се изчислява на един работен метър и те са стандартни в два размера с ширина 65 и 83 сантиметра. Преди да поставите трасето, изберете материала, съответстващ на вашите предпочитания - синтетични влакна, вълна или друг материал.

следи за стълби4. Матове за стъпки. По-проста и по-удобна опция за създаване на ново изображение на стълбището са роговете, закупени за стъпките в магазина. Разбира се, трябва да премахнете съществуващия килим и да обработвате дървената основа на стъпалата за килимите. Ако имате гладко и полирано стълбище, трябва да помислите как да избягвате плъзгането на рогозките по стъпалата. Обикновено, за да се реши този проблем, предварително се нанася покритие, което прави подложката нехлъзгаща.

рогозки за стълби

5. Мозайка. Подобно на керамичната плочка, мозайката също може да бъде отлична алтернатива за стълбищния килим. Отново, трябва да се уверите, че структурата на стълбището и основата на къщата могат да издържат на увеличени натоварвания. Освен това, ако инсталирате плочките на стъпалата, както и на стените на стената, се препоръчва да изберете текстурирана плочка или "противоплъзгаща се" лента.

мозайка на стъпалата

6. Дървена облицовка. Друг чудесен начин да превърнете стълбата е да приложите дървената облицовка на стъпалата. Всички знаем как един килим на стълбите лесно събира мръсотия и отломки, което е много трудно за почистване. Ето защо гладките и елегантни дървени стъпала са идеални за вашия дом. И най-важното - ако имате дървени стъпала, можете да вземете нови наслагвания над съществуващите.

дървена облицовка на стъпалото

7. Обемно боядисване на петна. Има няколко опции, които украсяват стълбите във вашия дом. Оцветяването може да се извърши с постепенна промяна в цвета или просто да се създадат ефекти от триизмерното изображение. Това е обезпокоително занятие, но ефектът е толкова зашеметяващ, че си заслужава.

оцветяване на петна

Не забравяйте, че по време на проектирането на новата ви стълба, общата цена на проекта може да е повече, отколкото сте очаквали. Това се дължи на възможна промяна в дизайна. Освен това, ако правите проект без външна помощ, трябва да сте сигурни, че ще свършите работата до края.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavlevaПроизводство на дървени и железни стълби - yportal, форум yaroslavleva
Стълбите за покриви работят със собствените си ръцеСтълбите за покриви работят със собствените си ръце
Колко правилно да се изработи стълба?Колко правилно да се изработи стълба?
Какъв килим трябва да положите върху ламинат?Какъв килим трябва да положите върху ламинат?
Довършителни стълби килим изисквания снимкаДовършителни стълби килим изисквания снимка
Мога ли да сложа килима на килимаМога ли да сложа килима на килима
Килими, начини за полаганеКилими, начини за полагане
Как правилно да положите килима на бетонен подКак правилно да положите килима на бетонен под
Завършване на стъпалата на бетонна стълбаЗавършване на стъпалата на бетонна стълба
Изчисляване на дървеното стълбищеИзчисляване на дървеното стълбище
» » Облицовка на стълбищни стъпала