Живопис-декорация на детски стол - панаир на майстори - ръчно изработени, ръчно изработени

Боядисване и украса на детски стол

среда

Работно време

1 ден

Председател на малката принцеса (публикувана в съпругата Masterice (Беларус))

Повечето момичета мечтаят да станат принцеса. Поне дъщеря ми каза така. - Когато порасна, ще бъда принцеса. Аз не спорих с нея. Нека поне в детството да бъде принцеса. А малките принцеси трябва да имат всичко розово, въздушно, всякакви пеперуди, сърца, мъниста, кристали - нещо много, много женско. Фактът, че момчетата ще кажат - fuuuu, ако го предлагат.

Защо да не дадем на момичетата ни един малък стол от феята? Старият ни стол вече се превърна в чудесно гей и елегантен. Опитайте се да изненадате момичетата си. За момчетата можете да излезете с версия със звезди или миди.

Ще ни трябва.

1 стара стол (или нова, по-добра без довършителни работи)

2 шкурка, фино-зърнена хартия

3 ножици, хартия, шотландска лента, молив - за направата на шаблон, можете да използвате готови печати със сърца (продава се в магазините)

4 бяла акрилна боя за дърво (използвах я за вътрешна работа, за радиатори, подходяща е и за дърво).

5 пигмент, цвят "Хедър". акрилна боя червена

6 мъниста или стъкло, или кристали, декоративни шперплат сърца за декорация на висок стол

7 Момент на залепване (опция - горещо лепило)

8 Пробийте с бормашина за дърво9 панделка от люляк цвят (2 м)

10 четки четина, гъба пяна

11 мек акрилен лак безцветен

Нека започнем

1 Използвайки шкурка, ние отстраняваме остатъците от пилинг боята и лак от нашия стол. Прахът ще се изсуши. (Фигура 1)

На този етап трябва да направите дупки за стъклото или мънистата си. Ние ги правим на краката с тренировка в произволен ред.

Но ако трябва да изчакате този съпруг от работа и търпението не е достатъчно, тогава можете да тренирате и след рисуванетоКраищата на дупките се изтриват, като се гнездят и боядисайте дупките с боята на основния фон, ако сте ги направили след боядисване.

Бялата акрилна боя покрива целия нашият стол и се оставя да изсъхне. Тук белият акрил играе ролята на грунд. Вместо това можете да използвате почвата върху дървото.

Използвайте гъба за пяна, след това боята ще лежи по-равномерно. Опитваме се да няма капки.

След изсушаване на неравностите, внимателно почиствайте шкурката.

2 В друг съд, бялата част се смесва с лилавия пигмент, раздаваме го на цвета, от който се нуждаем. Прави боя по-добре с марж, защото. ще бъде трудно отново да получите идентичен тон.

Ще покрием целия стол с люляк фон. Вече можете да направите това с четка. На боята, следващите слоеве ще лежат по-равномерно. След изсъхване, ако не ви харесва резултатът на някои места, отново зацветяване.

3 За да рисуваме сърца, имаме нужда от шаблон. Въпреки че можете да го направите на ръка, ако сте уверени във вашите способности.

Можете сами да направите шаблон. За да направите това, изготвяне на хартия сърца, лист от двете страни, залепени с припокриване лента. След това разрязва сърцата. Стенлис готов

В центъра на седалката на седалката реших да начертая голямо обемно сърце с "опашка". Около малките сърца.

Ще разредим боята за фон в два контейнера, но в различни нюанси. Едната е по-лека, а другата е по-тъмна от фона. Нанесете шаблона върху стола и "разпръснете" сърцата на стола в произволен ред. На краката, също, нарисувайте. Правим това внимателно, като избърсваме шаблона от време на време. Боята върху четката се държи доста, четката трябва да е полусуха, в противен случай боята ще остане застояла под шаблона. Ако това се случи, ръбът на снимката незабавно се подрязва. изтривайки излишната боя с памучен тампон.

Сега нашият стол е станал много по-хубав.

4 Сега идете до голямото сърце. Реших да го направя обемист и с опашка. Но можете да го нарисувате като малки сърца. Начертайте сърцето, не го направете ярко червено, изберете тон, смесвайки червените, белите и лилавите бои. Тя трябва да се комбинира в цвят с основния фон на стола.

5 След като изпражненията изсъхнат, е по-добре на следващия ден, можете да го покриете с мека лак, на два слоя, всеки слой сушене.

6 Дали столът е сух? Можете да лепете декора. Поставяме стъклото в дупките, отзад на стола, а отстрани - декоративни сърцевини от шперплат (предварително боядисани в тон на голямо сърце). Завържете лентите и ги залепете.

Ето един стол и готов! Той наистина харесва моето момиче! Направи си сам!

Майсторският клас се проведе от Татяна Сонез.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стилен дизайн на столСтилен дизайн на стол
Черепният столЧерепният стол
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Декорация на висок столДекорация на висок стол
Детска стая за момичетаДетска стая за момичета
Проектиране на стая за момичеПроектиране на стая за момиче
Красиви стаи за подрастващи момичетаКрасиви стаи за подрастващи момичета
Как да направите пеперуди на стената?Как да направите пеперуди на стената?
Завеси в детската стая Идеи с снимкаЗавеси в детската стая Идеи с снимка
» » Живопис-декорация на детски стол - панаир на майстори - ръчно изработени, ръчно изработени