Дръпнете столовете си, като демонтирате драперии

Правилно дърпайте стола със собствените си ръце

Всяко мебели, които са служили в продължение на няколко години, се износват. И независимо от начина, по който се опитвате да я третирате внимателно, ще има още един момент, когато тапицерията стане стара и остаряла. Тогава ще има мисъл да се отървем от старото нещо.

Схема за измерване на стола и драперията му.

Но не бързайте да изхвърляте старите мебели, особено ако те е наследила и е семейно наследство. Можете да опитате да възстановите нещо, което обичате. Необходимо е да се разгледа начина, по който столовете се затягат от собствените си ръце.

Демонтиране на старата перде

Основното условие за възстановяване е следното: рамката на вашия стол трябва да бъде здрава и добре запазена. Всичко останало е изцяло в силата на вашето въображение и старание. В случай, че дървената рамка е значително повредена или в процес на експлоатация е ударена от мелница за дърводелене, практически е невъзможно да се възстанови такъв стол.

Трябва да започнем с внимателно разглеждане на стола, който да бъде възстановен. Преди началото на възстановителните работи е необходимо да се премахне старата тапицерия. Ако някои части са повредени, има пукнатини или чипове, тогава е необходимо ремонт на тези елементи. Разкъсванията и пукнатините се залепват с PVA лепило или лепило за дограма и се затягат със скоби (инструмент за закрепване на частите при залепване). За замазка на малки пукнатини можете да използвате шотландска хартия. Прекомерните отвори и неравности се запълват със смес от малки дървени стърготини и лепило.

Уреди за натягане: скоби, отвертки, клещи, свредла, мозайка, отвертка.Ето един примерен списък с инструменти, които могат да ви бъдат полезни, ако решите да изтеглите сами стола:

  • комплект от отвертки;
  • нокти;
  • клещи;
  • длето;
  • дърводелски чук на дърводелци;
  • ножици.

Предвид факта, че се планира само да се замени драперията на стола, всички работи по нейното демонтиране трябва да се извършват с голямо внимание, за да се предотврати разграждането на дървените структурни елементи.

За да премахнете старата тапицерия на седалката, първо трябва да извадите всички нокти, които я фиксират. Трябва да направим всичко възможно, за да го направим внимателно. Облицованата тъкан трябва да остане непокътната, тъй като по-късно може да се използва като шаблон за нова перде.

След като безопасно сте свалили облицовъчната тъкан, е необходимо да изрежете ивицата, която държи плика с ножици и пълнителя, в границите на конструкцията. За да извадите изворите, трябва да изрежете въжето, да ги укрепите и след това да извадите всички допълнителни пирони.

Демонтирането на облицовъчната тъкан от задната част на стола се извършва по същия начин, като се използват същите инструменти. И в началото тапицерията се отстранява, а след това - пликче и пълнител, които формират основата на пердетата на стола. След отстраняване на всички тапицерия материали от стола ще бъде на разположение на своя интериор - дървена рамка. Всички дървени елементи на стола са внимателно инспектирани и, ако е необходимо, тяхното възстановяване се извършва. Обикновено се състои в укрепване на ламелите, замяна на някои дървени елементи с по-нататъшното им боядисване.

Разтягане на столовеСхема за сглобяване и свиване на стола.

Преди да започнете да ремонтирате себе си, трябва да имате предвид следното. Тъй като свиването на столове със собствените им ръце се прави предимно за да се спестят пари, по време на замяната им се заменят само силно изчерпани материали. Подготовката за реставрацията трябва да вземе предвид някои нестандартни резултати от такива работи.

За да ремонтирате дървения стол и шията на тапицерията, може да се нуждаете от специфичен инструмент, използван за работа с тапицерия. Това обикновено е:

  • мебелен телбод;
  • нож;
  • чук, тапет;
  • мебелни скоби.

Освен това, за възстановяване, трябва да си купите трайна и гъста материя за тапицерия (гоблен, шенила, жакард) в размер на 1 метър. С ширина на тъканите от 1,4 м, това количество плат е достатъчно за 4 стола, може да са необходими някои материали, като например гума от пяна, вата или синтепон.

По време на продължителна употреба, повечето от износването и оцветяването на частите на табуретка, които имат мека основа. Ако тъканта, покриваща седалката и гърба, е напълно износена, трябва да я актуализирате.

Цялата работа, необходима за тази работа, се извършва в следния ред. Първо, кърпата се изважда и боклукът, който се събира под нея за много години, се елиминира. Когато състоянието на пружините е нормално, те не могат да бъдат демонтирани и заменени. В този случай основата на конструкцията може просто да бъде фиксирана чрез прилагане на нови защитни ленти от плат. Те са прикрепени със специален статив към задната част на седалката.

От дъното към седалката е прикрепена бяла кърпа, която позволява да се скрият малки дефекти и да се даде финализиран вид на продукта. След това новата облицовка е покрита около периметъра, а сечерът е прикрепен към дървената основа, така че фиксацията е здрава и издръжлива.

Видове повърхностни ремонти

Понякога структурата на стола е такава, че в него няма извори, а основата на стола е доста прилична, тогава е достатъчно да го компактирате отгоре с просто уволнение. С помощта на телбод, той е прикрепен към дървена основа, огъвайки плика около периметъра. След поставяне на материала, проверете седалката, всички излишъци, които се простират извън ръбовете на основата на седалката, се режат с ножици.

Ако има пружини, принадлежащи към меките части на финала, трябва да имате предвид, че те почти не се износват и могат да бъдат използвани по-късно. За да дадете на седалката обновен облик, трябва само да възстановите и обвиете съществуващите извори по нов начин, като същевременно се опитате да ги поставите равномерно върху повърхността на основата.

Става въпрос, че вместо пружини, задната част на стола и седалката му са изпълнени със специални меки пълнители: гума от пяна, латекс, морска трева. В такива случаи пликчетата се надраскат от задната страна на седалката и сантион, гума от пяна, растителни влакна се добавят вътре. Тогава уволнението се шие.

Сега знаете как да дърпате стол, дайте му втори живот. Преди това столовете са произведени с много силна рамка, така че, като дърпате новата тапицерия, можете да удължите живота на столовете още няколко години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декор на стари мебелиДекор на стари мебели
Домашни текстилни възглавници за столДомашни текстилни възглавници за стол
Декупаж на мебелиДекупаж на мебели
Украинският фотьойл q1Украинският фотьойл q1
Калъфи за столовеКалъфи за столове
Декорация на висок столДекорация на висок стол
25 Начина да украсиш къща без да имаш стотинка25 Начина да украсиш къща без да имаш стотинка
Калъфи за столове със собствените си ръце как да шият, универсални моделиКалъфи за столове със собствените си ръце как да шият, универсални модели
Да се ​​научиш да правиш мебели - да се научиш да правиш всичко самДа се ​​научиш да правиш мебели - да се научиш да правиш всичко сам
Маси и столове в ретро стил, реколта, фото, дизайнМаси и столове в ретро стил, реколта, фото, дизайн
» » Дръпнете столовете си, като демонтирате драперии