Баня в ретро стил Ние избираме мебели, ВиК и аксесоари

В модерното изкуство за декориране на бани, практически всички стилове се използват активно. Достойно място сред тях е направено от баня с ретро стил, тъй като декорацията по старо време придобива популярност през последните години. Въпреки това, много, дори и професионални дизайнери, понякога объркват ретро стил на реколта, защото те са много сходни един с друг. За да разберете каква е разликата между тези два стила, трябва да разглобите основните им функции и да разгледате представените снимки.

Ретро функции

вана ретро
Баня в ретро стил

Много хора вярват, че баня с ретро стил е същият класически стил, който има някои функции и е логично продължение. Всъщност това е погрешна представа, тъй като ретрото се е появило дълго преди стандартните класики, макар че на пръв поглед има много общо. Отличителните характеристики на стила са:

 • наличието на мебели от 50-те или 70-те години;
 • плетени ръчно изработени килими;
 • Банята за ретро трябва да има чугунена или стоманена вана;
 • наличието на дървени или пластмасови рафтове;
 • липса на душ с гъвкав маркуч;
 • огледала с дървена рамка.

При декориране на стая е важно да се помни, че баня в ретро стил не приема използването на съвременни материали като акрил. Трябва също така да се има предвид, че този стил не поставя изисквания за размера на пространството и може да се използва в помещения с различни области.

Ако изберете този стил баня антични естествено трябва да има стари или изкуствено възраст интериорни елементи, но много злоупотреби, не е необходимо, тъй като стаята превърната в музей или магазин с антични съдове и прибори. Специални дизайнери чипове стил считат присъствието на груб подложка свързан от естествена вълна или стенни лампи с отличителен завишени абажури, без която никой няма цена, никой ретро баня.

Санитарен фаянс в ретро стил

баня в ретро стил
Елементи на ВиК в стил Ретро

Най-важната роля в този стил играят водопроводните инсталации, тъй като версията на неговото изпълнение прави отличителните черти. Всички елементи, от миксера до банята, трябва да бъдат направени от метал, защото ретро в банята не приема никакви съвременни материали. Банята, която се счита за най-важното в стила, трябва да има стандартен вид със закръглени форми и задължително присъствие на малки крака. Поставянето на купата в пода е строго забранено.

Ретро дизайнът на банята предполага наличието на керамичен мивка в обичайната форма на купа. Такива продукти лесно се вписват в масивни мебели или могат да бъдат окачени на декоративни скоби. Дори ако вашата баня в ретро-стил използва модерни водопроводни опции, тогава те трябва да бъдат украсени с леко износен метал или чугун, за максимално съответствие.Важен момент е душът, който според конструктивните изисквания не може да има гъвкав маркуч и е вграден в стената.

Мебели и аксесоари

мебели за баня ретро
Мебели в ретро стил

Досега споровете относно интервала от време, до който е възможно да се носи този стил и видовете използвани аксесоари в интериора, не престават. Мебелите за баня retro са често критикувани и принадлежат към епохата на реколтата. В същото време почти всички дизайнери от световна класа са склонни да вярват, че малките декоративни елементи са преходни и могат да се използват и в двата случая. Едно нещо е ясно, интериорът в банята в ретро стил трябва да има елементи с насилствено стареене, което е отличителен белег на стила.

Например, е необходимо да имате голямо огледало с дървена рамка, която има следи от многогодишни драскотини и напукване на боята. Осветителните тела са оборудвани с нюанси с матирано стъкло, което няма да даде акценти и подчертаване на правилно декорирани ретро мебели за банята. Таванът полилей може да бъде окачен на малки вериги, а в нишите и рафтовете са поставени редки кани от керамика или фаянс.

Ако дизайна на стаята не дава пълно чувство за правилния стил във връзка с използването на елементи, които са оспорвани от принадлежност, най-доброто решение да се подчертае посоката на ретро ще бъде обзавеждане за баня с патина. Ефектът на патината в стила на реколтата не се използва.

Стил на виното

баня в стила на реколтата
Баня в стила на Vintage


Стилът на реколтата се различава от ретро хармоничното използване на съвременните материали в декорацията и декорацията на стаята. Мнозина смятат, че банята в стила на реколтата е логично продължение на ретро стилистиката само със съвременни мотиви. Трудно е да се говори за точността на това твърдение, тъй като дебатът по тази тема продължи много години.

Характеристики на стила на реколта

Основните характеристики на тази посока са:

 • едновременно използване на древни и съвременни обекти;
 • простота и пълна липса на намеци за лукс;
 • ваната в стил "ретро" трябва да създаде усещане за смущение в светлината;
 • наличие на флорални мотиви върху тапети, мебелна облицовка или пердета;
 • липсата на ярки и емоционални цветове в дизайна.

В редки случаи банята в стил на реколта незабавно придобива характерна контур. Обикновено отнема много време и пари, за да се съберат отличителните елементи на интериора, далеч от всичко, което вече можете да купите или да направите.

Съвети за създаване на стил

баня в ретро стил
Интериор в стила на Vintage

Опитни дизайнери препоръчват да не се използват мебели и подобни елементи от същия стил, тъй като старинната баня в посока на реколта не трябва да бъде музей на антики. Стилът се различава от ретро пълната свобода в действие и заедно със старите обекти можете успешно да комбинирате всеки модерен елемент.

Подобно на предходното направление, банята в реколта стил трябва да има подова настилка от дърво с износен и износен вид. Таванът и стените са желателни за боядисване в светли тонове с помощта на конвенционална боя на водна основа. За да украсите тавана, обичайното замазка с груба текстура, която обикновено остава от четката за боядисване, е идеална.

Въпреки изкуствено създадената форма на разстройство и боклук, тоалетната в стар стил трябва да има перфектна чистота.

Довършителни материали и интериор

баня в ретро стил
Довършителни материали и интериор

Основният акцент в създаването на тематичен интериор трябва да бъде даден на довършителни материали. Обикновено стените имат монофонично покритие от шпакловка и боядисани в топли цветове. Баня в старите дни в този случай може да има влагоустойчив тапет с голям модел на тема цвете.

Важно е да запомните, че използването на няколко вида декорация на стени в стила на реколтата не се прилага.

Мебелите за баня в старинния стил се избират в зависимост от декорацията на стените. Ако стените имат тапетно ​​покритие с флорален образец, тогава се използват най-обикновените мебели, боядисани в бяло с имитация на стареене. Ако стените нямат тапет и са боядисани с монохромна боя, тогава използвайте интериора на тъмно дърво с елементи на украса от фигурно рязане. Мебелите за бани в ретро стил не са лоши.

Използването на съвременни домашни уреди не може да бъде изключено, разбира се, така че присъствието му е скрито в ниши с завеси или шкафове. Изборът на мебели за баня, ретро стил почти винаги елегантно се вписва в интериора на реколта, ако е допълнена с допълнителни палуби на стари одеяла или плетени шапки.

Въз основа на гореизложеното може да се заключи, че тези стилове са различни едни и същи възможности за довършване на интериора и да се използват елементи в интериора, но ретро стил е по-голяма способност да осъществят най-смелите дизайнерски идеи. Основното му предимство е, че стилът на рециклиране лесно може да се преработи с помощта на ретро мебели за баня, в съвсем различна посока на проектиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ретро осветително тялоРетро осветително тяло
Ретро осветител в модерен дизайнРетро осветител в модерен дизайн
Ретро и Арт Нуво в МоскваРетро и Арт Нуво в Москва
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Дизайн на апартамент в стил Прованс 14 снимкиДизайн на апартамент в стил Прованс 14 снимки
15 Черно-бели бани в ретро стил15 Черно-бели бани в ретро стил
Дървените добиви за дома са най-доброто решение за поставяне на малки предметиДървените добиви за дома са най-доброто решение за поставяне на малки предмети
Чугунени ретро радиатори за отопление, помощ при избора, производители и цениЧугунени ретро радиатори за отопление, помощ при избора, производители и цени
Дизайн на дизайна на кухнята Стъпка 2 Изберете стила на кухнятаДизайн на дизайна на кухнята Стъпка 2 Изберете стила на кухнята
Кранът в кухнята с маркучКранът в кухнята с маркуч
» » Баня в ретро стил Ние избираме мебели, ВиК и аксесоари