Интериорът на апартамента в скандинавски стил

Не много хора могат да си позволят закупуването на луксозни апартаменти или просторни къщи, но въпреки това искат да превърнат съществуващия апартамент в просторен, евтин и стилен жилищен комплекс. В желанието си да получите практически, евтин обзаведен, но уютен апартамент е напълно оправдано, тъй като в него не може да се почувства неловко и заяжда, и удобно и безплатно. За да постигнат това, те привличат дизайнери, разработват сложни проекти за проектиране, харчат финансови средства за разработването на 3D модели за дизайн. Въпреки това, достатъчно, за да се обърне внимание на скандинавския дизайн в интериора, и той ще бъде в състояние да изпълни изцяло всички очаквания и дори да ги надмине чрез ясна концепция, която позволява да се извършват рационално подреждане на мебели, за да се създаде оригинален оцветяване, както и да се осигури пространство и лекота на възприемане стаи.

Основните характеристики на скандинавския стил

Дизайнът на стаи в скандинавски стил има невероятна простота и сбитост, както и сдържаност в използваните нюанси и декор. Но това не означава, че стаите получават скучна и монотонна атмосфера, чието местоположение става непоносимо или скучно с течение на времето. Ситуацията е максимално осветена, украсена в естествени цветове и използваща естествени материали. Това ви позволява да се приближавате към природата и да се чувствате невероятна свобода.

Интериорните предмети трябва да бъдат естествени и затова най-често се използват в производството им, различни видове дърво, метал, керамика, стъкло. Те в определени комбинации ви позволяват да създадете здравословна спокойна атмосфера на природата и да положите положителен ефект върху психиката и да се успокоите. Естествената текстура от дърво и камък в покритието може да даде динамика на всяка стая, а стъклените повърхности - визуално увеличават пространството.

Като основна гама в дизайна, се използват активно нюанси на бяло, светло кафяво, светло сиво и теракот. За да се създадат акценти, се използват заглушени тонове от розови и червени цветове. Останалата част от ярки цветове, като в случай на индийски стил, е най-близо до Северния концепцията, са неприемливи, но дори и така дизайнът става губи, а напротив, тя се изпълнява успешно дори и в малки стаи.

Интериорът на апартамент в скандинавски стил трябва да бъде осветен колкото е възможно по-ярък. За да направите това, използвайте разнообразни източници на светлина: висши полилеи, подови лампи, лампи за трапезария, свещи, вградено осветление в шкаф мебели. Най-важното е, че те хармонично се вписват в интериора и също имат подходящо покритие за цвета на стаята. В зависимост от функционалността на стаята, трябва да изберете температурата на светлинните лъчи, както и степента на тяхното фокусиране, за да получите желания ефект.Но ако е възможно да промените размера на прозорците, е по-добре да увеличите площта им, така че по-естествената светлина да проникне през стаята през деня. Това е едно от изискванията на скандинавския стил и следователно вида на помещенията ще бъде близо до първоначалната идея и ще съответства на нейния принцип на проектиране. Въпреки това, ако се увеличи прозорците не може да бъде, а след това можете да прибегнете до различни методи за повишаване на осветеността: изостави завесите или да ги замени с полупрозрачен плат, почти без използване на контрастни цветове и свеждане до минимум на броя на декоративни елементи.

Скандинавските интериорни апартаменти трябва да съдържат голям брой текстили, използването на които ви позволява да направите стаята по-жива и уютна. Основните цветове на покритията са заимствани от природата, така че атмосферата е създадена естествена и релаксираща, допринасяща за останалата част от цялото човешко тяло. То може да бъде светло и тъмнозелено, светло синьо и жълто.

Стените и таваните традиционно се изпълняват в снежнобял тон, което дава възможност да се подчертаят вътрешните предмети на основния фон, които им дават основна роля в дизайна на стаята. При зониране в помещението е желателно да се избегнат цветовите преходи, тъй като това може да наруши хармонията и да получи различни гледни точки от различни гледни точки, което ще изисква по-внимателен подход към избора на осветление. Естествено, при специални нужди за тези цели ще бъдат подходящи неутрални нюанси. Ако използвате чисти цветове, тогава да гарантирате единството на стил с другите стаи ще бъде проблематично.

Създаването на скандинавски интериорен дизайн, елементите на интериора са избрани по такъв начин, че те са нещо полезно за членовете на семейството и изпълняват полезни функции. Това се прави, за да се гарантира, че интериорът не е претоварен с ненужни дрънкулки. Пример за декоративни предмети могат да послужат следните елементи: стъклени и порцеланови вази за растения, цветни кутии за различни неща, плат калъфи за мебели, възглавници с ярки цветове на леглото или дивана, ракита стендове за ястия, постелки за пода, и т.н. В резултат .. цялото свободно пространство на помещенията ще се използва рационално, а интериорът изглежда просторен.

Интериорен дизайн на всекидневнатаВсекидневната е предназначена да приема гости и следователно трябва да бъде оборудвана с максимален комфорт. Интериорът трябва да бъде създаден колкото е възможно по-функционален, така че всеки в него да се чувства комфортно и да няма чувство на затворено пространство. Следователно, размерът на мебелите и техните размери се избират пропорционално на площта на стаята, така че всичко изглежда компактно и обемът на стаята не се губи.

Стаята е обзаведена с минимални мебели: малък диван с фотьойли в бели или светлосини нюанси, плетени столове, малка дървена маса, скрин и гардероб. Добро допълнение ще бъдат големи огледала по стените, картини, вази със свежи цветя, лампи, както и малък килим в средата на стаята. С правилната подредба можете да постигнете невероятно практична и уютна обстановка, в която можете да провеждате бизнес разговори и приятелски разговори или семейни събирания.

Скандинавските интериори на апартаментите се състоят основно от естествени материали и светлина декорация. Визуално създава интересно контрастно възприятие, което с използването на ярки декоративни предмети създава основната разлика между скандинавския стил и минимализма. Ако площта на помещението е достатъчно голяма, тя може да бъде под формата на украса, за да поставите една от стените с фототапети с природни пейзажи и текстура, но в много малки количества, които не биха били в състояние да се отрази драстично цялостния дизайн.

Спалня в скандинавски стил

В спалнята трябва да създадете атмосфера на спокойствие и релаксация, както и да осигурите поставянето в интериора по такъв начин, че нищо не отвлича вниманието от съня. Следователно, използването на светли цветове и заглушени светлосиви нюанси ще бъде най-подходящо. Мебелите се избират с прости форми и прости дизайни, за да се осигури изобилие от свободно пространство. Завършването на повърхностите се извършва без използването на декоративни вложки, но понякога и с използването на неконтрактивни невидими линии или украсени шарки и орнаменти.

Подовото покритие се избира в естествени цветове от дърво или в тъмносиви нюанси. Това избягва ситуацията, при която таванът и стените с етажите се сливат и се създава ефектът от безкрайността. Освен това възприемането на стаята се подобрява.

Много добре в интериора изглеждат леки легла, изработени от дърво и метал, покритие с тонизиращо покритие. Не по-малко важна роля се играе и покрива върху леглото, което позволява да се направи дизайна по-наситено и естествено. Отстрани са поставени малки нощни шкафчета, на които са поставени нощни лампи или вази със свежи цветя. За да намалите броя на дървените елементи в интериора, трябва да добавите килим в блестящи ярки цветове, а също и да закачите завеси или завеси на прозорците.

Кухненски интериор

Кухнята се характеризира с добре обмислено и рационално използвано пространство, обзаведено по такъв начин, че да се получи необходимата функционалност и да се създаде един хармоничен скандинавски дизайн на апартаменти. Следователно мебелите заемат малко пространство и напълно функционалната кухня може да бъде оборудвана дори и в малка стая. Интериорният дизайн перфектно съчетава дървени мебели със стъкло, метал и декоративно тъкане. В допълнение към нюансите на бял цвят, светлосин, бежов и сив се използват активно. За да добавите яркост, използвайте текстил под формата на завеси или завеси, както и покривки за маса на масата.

Мебелите, както и в спалнята имат правилните прости геометрични форми, но въпреки това вътре в нея могат да бъдат високотехнологични и да се скрият вградената техника или източници на местно осветление. Покритието за него обикновено е изработено от матово покритие с нанасяне на лак, което го прави по-практичен и издръжлив, а също и естетически приятен.

заключение

Интериорният дизайн в скандинавски стил ще ви позволи да получите естествена среда в апартамента, която е лесна и спокойна. Чрез използването на ярки апликации дори малки пространства стават визуално впечатление за пространство и обем, както и отхвърлянето на шикозен завършек, и декоративни вложки на детайлност ще се увеличат практичност и функционалност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на стаята 12 квадратни метраИнтериорен дизайн на стаята 12 квадратни метра
Модерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериорМодерен дизайн апартаменти съвети за създаване на оригинален интериор
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Изберете красив интериор за вашия апартаментИзберете красив интериор за вашия апартамент
Интериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съветиИнтериорен дизайн апартамент 50 кв. М фотография, съвети
Скандинавски минимализъмСкандинавски минимализъм
Дизайн проект на апартамент екологична геометрияДизайн проект на апартамент екологична геометрия
Просторен и просторен апартаментПросторен и просторен апартамент
Скандинавски дизайн на апартаменти светли апартаменти от три стаиСкандинавски дизайн на апартаменти светли апартаменти от три стаи
Скандинавия в РусияСкандинавия в Русия
» » Интериорът на апартамента в скандинавски стил