Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

Кухнята е стая, където семейството се събира заедно. Следователно, интериорът на кухнята е от голямо значение. Този сезон, скандинавският стил е уместен. Какви са неговите характеристики?

Скандинавският стил в интериора се появи в края на 19 век. Той съчетава разнообразието от култури в Швеция, Норвегия, Дания, Исландия и Финландия. Характерните черти на този стил са естественост, екологична съвместимост, минимализъм и простота.

Северните обитатели са запазени и мълчаливи. Те не бързат и не бъркат, животът им се измерва. Този стил може да бъде проследен в интериора. Организацията на пространството е изключително рационална, всеки предмет е подходящ и изпълнява определена функция. Основата на интериора е студен бял цвят.


Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

За малка кухня, стилът на скандинавските народи е точно това, от което се нуждаете! Той не само ще й даде комфорт, но и ще създаде специална атмосфера. Този стил съчетава естественост и практичност. Тук лаконичните форми се съчетават със светли нюанси, които визуално разширяват пространството, а естествеността на материалите дава на кухнята елегантност.Цветната палитра на скандинавската кухня е почти монотонен. Залогът е направен за естествено осветление, прозорците са окачени с леки полупрозрачни завеси или оставени без шах. Слънчевата светлина трябва да проникне в стаята, като дава на жителите на къщата оптимизъм и веселие.


Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

Изпълнението на кухнята в скандинавски стил включва използването на естествени материали. Централното място принадлежи на едно дърво, съчетано с метални и плетени елементи. За предпочитане е да се използват леки дървесни видове: смърч, бреза, бор. От тях можете да направите прозоречни рамки, да полагате подовете на дъските.

В скандинавския интериор е рационално да се използват каменни елементи или елементи от тухлена зидария. Можете също да използвате всички видове стъклени изделия, плетени столове и абажури, чугунени ковашки изделия.


Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

Кухненски мебели в скандинавски стил - това са строги ясни линии, правоъгълни форми, монохромни цветове. Основната цел на тези мебели е функционалност и пространство.Според скандинавските традиции подът в кухнята трябва да бъде от избелени дъски. Като опция можете да използвате ламинат, който имитира тази текстура, или лека подова плочка с хладни нюанси.


Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

Текстил за декорация на интериора могат да бъдат приложени естествени материи от светли цветове - бельо, памук и вълна. Разнообразие от одеала, възглавници, килими, кърпи светли ивици, клетка или с етнически орнаменти украсяват къщата, е едно отлично средство за лечение на депресия.

Високата светлина на скандинавския интериор е съставена от ярки и необичайни аксесоари. Растението в саксии и вази вдъхва живот в интериора. Скандинавците обикновено засаждат цветя в консервни кутии или в бели саксии. Органично се вписва в интериора на античен предмет - независимо дали е часовник или бюфет.


Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята

Скандинавският интериор не изисква специални разходи, той е лесен за създаване. Основни принципи - студ боядисани стени, присъствието на парчета дърво, полирани подови дъски или керемиди, използването на прости текстил за завеси и тапицерия. Можете също така да промените съществуващ кухненски чрез промяна на цветове, фасади на мебели, завеси и добавянето на няколко аксесоари - това ще съживи интериора и да го даде нов скандинавски привкус.

Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята
Скандинавски стил в интериора
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Скандинавски минимализъмСкандинавски минимализъм
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
Връх на популярност - бяла кухня снимкаВръх на популярност - бяла кухня снимка
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Кухненски интериор в ориенталски стилКухненски интериор в ориенталски стил
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Избираме кухненски комплект!Избираме кухненски комплект!
Френски стил във вътрешността на кухнятаФренски стил във вътрешността на кухнята
» » Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята