Арт-деко стил в модерния интериор или как да се сбъдне една мечта?

Арт деко стил е един от последните наистина велики стилове на двадесети век. Всеки ден броят на хората, които избират този елегантен, луксозен, изискан, изпълнен с елегантност, се разраства.

осветление

Във всеки интериор основната роля играе осветяването на пространството. В стил "Арт деко" в интериора се монтират много големи прозорци, а понякога и прозорци в пода, които позволяват използването на дневна светлина като основен източник на светлина. Изкуственото основно осветление се използва под формата на полилеи от ковано желязо с различни вложки от матово или цветно стъкло, тъй като допълнителните осветители използват различни подови лампи, лампи и свещи.

Стил Арт Деко

цветова гамаИнтериорът има наситена цветова схема. В него има:

  • бяло, черно, сиво-
  • сметана, кафе-
  • бард, кадифе-червено-
  • zolotoy-
  • myatnyy-
  • purpurnyy-
  • синьо.

Стени, под, таван

Стените във вътрешността функционират като фон. Те не трябва да обръщат много внимание, затова е по-добре да ги нарисувате в един цвят, така че мебелите да не се слеят с тях. Ако искате да разредите празнотата на стените, украсете ги с ненатрапчива украса. В този стил не използвайте тапети, освен за тапети под боядисване.Таванът е направен в светли цветове, с възможност за добавяне на декоративни цветове на акцентите за цокли. Таванът, подобно на всички елементи на интериора, трябва да подчертава декора на пространството. Той може да бъде просто или да използва стъкло, вложки за огледала, бордюри или греди.

Основното покритие може да бъде мрамор, паркет, плочки от скъпи материали или имитационен камък. Такъв етаж ще бъде много студен, затова си струва да поставиш килим върху него. Не покривайте килима с цялото пространство, но само местата, където най-много ще бъдете на едно място. Например: покрийте пространството между дивана и хола или мястото под масата за хранене в трапезарията. Формата на пода в стил Арт Деко позволява използването на припокриване на различни нива. Така че можете да правите различни стъпки, подиуми и с това пространство за зониране.

Декорация на прозореца

Прозорците в този стил са големи и дори огромни. Прозорците трябва непременно да са изработени от дърво, най-вече боядисани в охра в цветовете на стените. Също така, ако желаете, можете да поръчате прозорци с витражи, това ще допълни стила и ще бъде най-важното от цялостния интериор. Прозорците са покрити с леки, обикновени завеси от естествени материали. Не използвайте завеси с отпечатъци и шарки, те ще бъдат излишни.

Вратите със стил също са необичайни. Дизайнът на такива врати съчетава различни материали: дърво, стъкло, метал, използване на витражи и различни модели.

Мебели, домакински уреди

Мебелите са наистина луксозни. Мебелната рамка е изработена от скъпо дърво, текстилна тапицерия от велур, естествена кожа или кадифе. Използва се комбинация от материали, например: метал с дърво. Акценти в интериора могат да бъдат елементи от мебели с дърворезба и зиг-заг декор. Домакинските уреди в интериора са "скрити", за да се създаде повече комфорт и функционалност на пространството.

Стилът "изкуство-деко" е идеален за творчески природи, които обожават лукса. В интериора можете да реализирате най-дивите си мечти и да се насладите на резултата. Яркият пример за този стил е интериорът Елена Доброволская.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Eclectic-силуетEclectic-силует
15 Черно-бели бани в ретро стил15 Черно-бели бани в ретро стил
70 Снимка на кухненския интериор в черно70 Снимка на кухненския интериор в черно
7 Опции за интериора в кухнята в черно7 Опции за интериора в кухнята в черно
Интериор на китайската кухняИнтериор на китайската кухня
Техно стил в интериора Индустриализация като изкуствоТехно стил в интериора Индустриализация като изкуство
Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?Как да украсяват интериора на дневната кухня в класически стил?
Създайте нов интериор 2015 годинаСъздайте нов интериор 2015 година
Стилове в модерна интериорна част 2Стилове в модерна интериорна част 2
Какво да се съсредоточите върху дизайна на интериорния дизайн на спалнятаКакво да се съсредоточите върху дизайна на интериорния дизайн на спалнята
» » Арт-деко стил в модерния интериор или как да се сбъдне една мечта?