Стилове в модерна интериорна част 1

Интериорен дизайн - Това е обединението на художествената посока, хармоничната съвкупност от всички черти и всички съставни части. Стилът, избран от нас за вдъхновение на собственото ни жилище зависи в голяма степен от нашите вкусове и възгледи за живота. Не забравяйте за темперамента. Всичко това много влияе върху стила. Така че правилният стил на жилището ви ще зависи от настроението ви и способността ви да работите, комфортно и уютно. 

И тук грешката не се случва. В противен случай, за какво удобство можем да говорим? Възможно е да ви харесат всички детайли и аксесоари на вашия интериор по различни начини. Но събраните заедно предизвикват още една атака на мигрена. Ето защо си струва да се грижите всеки елемент от интериора да бъде хармонично и естествено комбиниран в един стил на изображение. 

Стилове в нашето време много голям брой - това е класицизъм, модерен, арт деко, хай-тек, етно и т.н. В същото време повечето от тях имат няколко посоки. В днешно време се допуска смесване на стилове - еклектизъм. Основното е, че всички детайли се вписват в цялостния интериор. 

Класически стил.Класически стил. Класицизмът се приема за хора, които са консервативни и уважавани в обществото. За този стил са характерни елементи от античната архитектура и твърдостта. В модерния интериор класическият стил може да се комбинира с други стилове, които образуват нови варианти. Важни особености на този стил - симетрия и точност, например малки рисунки или картини със същия размер, симетрично окачени на стените. Цветната скала за такава стая трябва да бъде избрана внимателно, като се избягват суровите, смели и крещящи цветове.

Приемат се спокойни, неутрални, но топли цветове: всички нюанси на кафяво, цвят на пясък, маслини. Тапетите и килимите са предимно монофонични или с незабележим модел, за да не се нарушава целостта на пространството. За такъв интериор е да изберем стриктни мебели без леки рисунки. Основното в избора на принадлежности е класическите форми. По-добре е да завесите прозорците, защото щорите са в нарушение на стилистичната хармония в интериора. 

Авангардът.Авангардът. Този стил е абсолютно противоположна на класическата. Ще ви хареса, ако сте човек с оригинален вкус и нестандартно мислене, което дава предимство на свободата и независимостта във всичко. Основната роля в интериора се играе по цвят. Можете да смесвате и комбинирате всички цветове, най-важното не е да пресечете линията между остротата, цвета и вулгарността. Цветовете трябва да създадат органичен ансамбъл. Тапетът е почти изключен.

Въоръжени с четки, бои и боя. Например, черна стена пред бяло, черно кресло срещу бяла стена. Или всички четири стени на стая от различни цветове. Не забравяйте, че авангардът е създаден от контрасти. Изберете тъмни мебели за тези цветни стени и ще получите страхотно впечатление и удоволствие от новото изображение на вашата стая. Всеки детайл трябва да е оригинален. Авангардът е смел експеримент, в който, без да се обръща внимание на общия хаос, всичко е на негово място. 

Експресионизъм.

Експресионизъм. По-мек и по-романтичен стил от авангарда. Експресионизмът се характеризира с лекота и колоритност, които се дължат на броя на картините по стените, хармонията на цветовете и съединението на светлината и сенките. Цветовете за тази стая са сочни и наситени, ярки и избледнели, замъглени. Основното нещо е да се избегнат тежки и дълбоки тонове. Наличието на настроение е важно в експресионизма. Опитайте се да го създадете с помощта на осветление: успоредно с "централната" светлина поставете осветлението в стаята под формата на добре изработени свещи и подови лампи, които дават мека светлина. Подсветката на зеленикави и розови нюанси изглежда красива. На прозорците е по-добре да се монтират щори, които дават впечатление за лекота. За този стил пластмасови или ракита мебели е най-подходящ. 

Продължаване в следващата статия

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Текстилен интериорен дизайнТекстилен интериорен дизайн
Eclectic-силуетEclectic-силует
Дизайн на апартаменти в стила на таванското съчетаниеДизайн на апартаменти в стила на таванското съчетание
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
След като завършите стените в кухненските плочки, тапетите или камъните, какво е по-добреСлед като завършите стените в кухненските плочки, тапетите или камъните, какво е по-добре
Интериорен дизайн на дървена дограмаИнтериорен дизайн на дървена дограма
Арт-деко стил в модерния интериор или как да се сбъдне една мечта?Арт-деко стил в модерния интериор или как да се сбъдне една мечта?
Стилове в модерна интериорна част 2Стилове в модерна интериорна част 2
» » Стилове в модерна интериорна част 1