Кухненски интериор в ориенталски стил

Изтокът винаги носи в себе си нещо магическо и загадъчно. Ориенталският стил е смес от няколко култури и техните традиции: китайски, корейски, японски, тайландски, виетнамски. Модерните дизайнери отдавна са възприели основните принципи на фън шуй, а ориенталските мотиви често се използват, за да придадат екзотичен външен вид на интериора. Основните особености на ориенталския стил са: пряка връзка с природата, простота, органичност и странно умиротворяване, което прониква във всичко наоколо.

Ориенталският стил е цяла философия, екзотична комбинация от невероятни елементи, естествени материали и изразителни, но не прекалено остри линии. Той съчетава равновесие и хармония и това е неговата сила.


Кухненски интериор в ориенталски стил

Ориенталски стил в кухнята - това са интересни декоративни елементи, които дават на помещението мистериозен и оригинален облик. Сред ключовите позиции на кухнята в ориенталски стил са:


  1. Минималистичен дизайн (чисти и прави линии, мебелни фасади без шарки и богато украсени);

  2. Баланс и хармония (наличие на противоположни елементи, балансиране помежду си, тъмно светлина, блясък);

  3. Естествени материали: старинен камък, дърво от наситени цветове, които се комбинират с бетон и стъкло. Стилът обаче не трябва да се оказва груб или студен.


Кухненски интериор в ориенталски стил

В кухнята в ориенталски стил има ярки цветове. Като цяло преобладават цветове като злато, черно и червено.

Процесът на готвене на храна на Изтока е различен по своята скорост, така че трябва внимателно да разгледате интериора на източната кухня. Тук всичко трябва да е на ръка. Яжте на изток, седнал на пода, притискайки се на малки възглавници. Не е нужно да повтаряте това при нашите условия. Можете да придадете на кухнята правилния сянка с помощта на някои принадлежности и аксесоари. Не забравяйте за съдовете - в кухнята в ориенталски стил би било подходящо да имате черен или бял порцелан.Прозорците в кухнята са оставени отворени, за да позволят по-естествена светлина да влязат в стаята. Оригиналното решение ще бъде окачен таван от бамбукови стъбла, бамбукови щори. За пода е възможно да се използват дървени дъски, бамбук или каменна плочка.

Кухненски интериор в ориенталски стил
Кухненски интериор в ориенталски стил

Поддържайте здравословен микроклимат в кухнята в ориенталски стил на стайни растения - бамбукови издънки в стъклени колби, бонсай.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Eclectic-силуетEclectic-силует
Ремонт в японски стилРемонт в японски стил
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Френски стил във вътрешността на кухнятаФренски стил във вътрешността на кухнята
Интериорен декор в ориенталски стилИнтериорен декор в ориенталски стил
Дизайн на дизайна на кухнята Стъпка 2 Изберете стила на кухнятаДизайн на дизайна на кухнята Стъпка 2 Изберете стила на кухнята
Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнятаХарактеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята
Китайски стилКитайски стил
» » Кухненски интериор в ориенталски стил