Стилове на японски, китайски, ориенталски стил, страна и модерно изкуство

Arbor стилове

Съвременните стилове на беседки се допълват непрекъснато с нови успешни примери за реализиране на идеите за ландшафтен дизайн. Има обаче така наречената "златна класика", която предлага някои стилове на беседки, изпълнени от различни материали. В момента бензиностанциите в ориенталски стил са много популярни. Това са японски и китайски традиции. Широки стилове на страната и модерни.

Градината беседки може да изглежда много необичайно, най-важното е, че стил на трева съответстват на стила на къщата и градина като цяло.

Около къщата, тапицирана сайдинг, например, ще изглежда странно, беседка в стил Арт Нуво, къщата в хай-тек стил не е място кабината на руски приказки, и така нататък. Г.

Да разгледаме някои от най-популярните опции.

Gazebo в стила на странатаСтраната е един от най-често срещаните стилове, символ на крайградския живот. Концепцията за "село" във всяка страна е различна, но винаги е естествени материали, прости форми, функционалност, някои наивити. Шатра в селски стил дървена винаги (най-добре на обла дървесина), с стилизиран руски фурна с клещи, глинени делви и железни саксии, дървени подове или понякога, изработени от естествен камък. Подкрепете атмосферата на руските провинциални бродирани бели покривки и завеси, начертани тъкани килими на пода. На мястото ще има дървени пейки по стените, стар самарвар, желязо с въглища. Основното нещо е да спрете навреме и да не превърнете беседката от дневната в клон на етнографски или местен исторически музей.

Павилиони в арт нуво стил

Nouveau период е продължило малко повече от двадесет години, но беше толкова живо и вдъхновяващо, че интерес към него все още не се губи. Стил Арт Нуво, естествен и изискан в същото време, отличава се с отхвърлянето на прави линии в полза на по-естествени природни форми и течащи форми, активното използване на стилизирани цветя и листа силуети на животни и птици, водни кончета и пеперуди, мекотели, медузи, морски звезди. Цветовете на Арт Нуво са чисти и изразителни, ярки, но с естествени умерени тонове. Особено внимание се отделя на контраста на фактурите.Съвременните създават едновременно естетически красиви и функционални сгради, най-прозаичното нещо, което се превръща в предмет на изкуството. Не е чудно, че всички конструктивни елементи на беседката в този стил са изработени артистично: стълби, стълбове, покрив.

Обръща се внимание не само на външния вид на беседката в стил Арт Нуво, но интериора му, която е доминирана от стилизиран флорален дизайн, широко използван стъкло и художествено коване. Жалко е, че руските градини и беседки те рядко правят в този зашеметяващ стил.

Руска пергола

Рустика беседка е структура, която ще украсява всеки сайт. Латинската дума rusticus буквално се превежда като "проста", "груба". Стените на беседките от този стил са изцяло или частично облицовани с камъни, гъсто прилепнали един към друг, чиято предна страна е много груба или не е otosana изобщо. От такава конструкция е брутална, масивна и силна. Модерните технологии позволяват създаването на селски елементи от облицовка не само от естествен, но и от изкуствен камък.

Gazebo в китайски стил и нейната снимка

В китайската градина виждаме много изолирани, разпръснати из сградите на имения, всяка от които има специфична функция и създава определено настроение. В допълнение към жилищни сгради тук са с тераса, за да съзерцава видове, павилиони и беседки за неприкосновеността на личния живот, кабини на учени уроци, медитация, чай, възпроизвеждането на музика, плуване, готвене отвари, възхищавайки се на снега, дори и следобедна дрямка, и така нататък. D. Всяка сграда е в центъра на околното пространство и организира определено място в градината.

Градивните павилиони в китайски стил са проветриви, светли и елегантни, нямат стени. Колоните, на които се намира покривът, са боядисани с червен или черен лак, предпазвайки дървото от разваляне. Високите и големи, извити покриви са покрити с жълти, зелени или сини плочки. Няма таван в строгия смисъл на думата, таванните тавани са украсени с многоцветни орнаменти.

Китайската градина е диалог с природни и културни принципи. Павилиони не крият, не подтискат природата, но служат като градивни елементи на космическата градина. Градина в Китай винаги е продължение на къщата е жизненото пространство на открито, сграда, построена в градината, така че никой от тях не са били подобни на другия, но свързана с цялостната концепция и има добре дефинирана цел. Градината е удължена полезна площ в съседство с къщата. основно градинска къща или, обратно, градинска къща.

Погледнете китайския стил на беседка в снимките на тази страница:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Държава стил във вътрешността на селска къщаДържава стил във вътрешността на селска къща
Как да изберем стил на интериорен дизайн?Как да изберем стил на интериорен дизайн?
Дизайн на апартаменти в стила на таванското съчетаниеДизайн на апартаменти в стила на таванското съчетание
Ремонт в японски стилРемонт в японски стил
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
Кухненски интериор в ориенталски стилКухненски интериор в ориенталски стил
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Интериорен декор в ориенталски стилИнтериорен декор в ориенталски стил
Декор на стените в хола красивите примери за интериора на стаята на снимкатаДекор на стените в хола красивите примери за интериора на стаята на снимката
Таванът в японски стил се отличава с декор на страната на изгряващото слънцеТаванът в японски стил се отличава с декор на страната на изгряващото слънце
» » Стилове на японски, китайски, ориенталски стил, страна и модерно изкуство