Китайски стил

Съвременните архитектурни и дизайнерски произведения продължават да се подобряват, създавайки по-изискани стилни интериорни композиции, ориентирани към този или онзи стил. Едно от тези посоки може би е Китай.

От една страна Китайски стил, подобно на източните бойни изкуства, излъчва мекота и деликатес. От друга страна - незабавна реакция със способността за контраатака. Китайска философия по отношение на интериора - практичност при използването на вътрешното пространство, което е отрязано от суматохата на външния свят, а естетиката на изображението е тясно свързана с функционалността.

Китайски стил

Китайските интериорни композиции се отличават с яркостта и тирето на цветовете, с наличието на декоративни облицовки. Любимият любим сянка е червен, което символизира силата и енергията. Червените драперии са свързани със символа на Дракона. Често в интериора има комбинации от червено с тон на въглища или злато. Също така, тонове на теракота, зеленина, жълто, лилаво и горчица ще се вписват перфектно в дизайна.

Интериорът в стила на Китай се характеризира с гладки линии с липсващи остри ъгли и голяма мебелна група. Основната мебелна композиция е представена от доста ниски дивани, които са покрити с малки възглавници и маси за чайна церемония. Повърхностите на стените често са покрити с килими. На такива меки дивани е удобно да се пие чай, като се има предвид аквариумът и живите кълнове от бамбукови стволове.Декорация на мебели в стаята за гости е тапицерия от плат, представена от платна с геометричен печат, характерни за Китай. Използвайки вложки от естествен ратан или мрамор в седалките или столовете, ще бъде възможно да се определи дали дизайнът принадлежи на китайския стил. Класиките са елементи от черна лакирана мебел.

Китайски стилКитайските затворници много умело се научили да използват пространството в помещенията, създавайки ниши и арки, в които декоративните елементи са съхранявани по биологичен начин. За хола е отличен вариант ще бъде шкаф за стелажи, направен от дърво с рафтове, в които ще се поставят порцеланови вази, рамки с бродирани картини, различни фигурки. За празниците, които в Китай са отделно церемониално събитие, препоръчително е да поставите голяма маса, центрирана върху варени ястия.

Специални килими платна с китайски антични модели, направени на ръка, могат да станат специални декорации и гордост на къщата. Допълнете дизайна на цветни композиции в саксии на масата или на външни сагаг-пагода.

За декорация на стенни повърхности е подходящо ориенталски тапет, който от своя страна е бил изобретен в Китай. Друг вид довършителни работи е затягането с тъкани, например под формата на кадифена кадифе.

Елементите, които символизират усъвършенстването на Изтока под формата на китайски фенери, лампи за маса, орхидеи, картини на оризови зърна, ще създадат атмосфера на спокойствие, почтеност, естественост в интериора.

Китайски стил

При организирането на осветлението е важно да се вземе предвид специално правило, което не може да бъде пренебрегнато, което създава китайска концепция в интериора. Основният принцип на осветление на помещения е естествеността. Друга отличителна черта на китайския дизайн са напълно липсващите завеси в прозорците.

След философия "Фън Шуй", интериорът в китайската стилистика олицетворява хармонизацията на човешките отношения с околното пространство.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Романтичен интериорен дизайн на кухнятаРомантичен интериорен дизайн на кухнята
Кухненски интериор в ориенталски стилКухненски интериор в ориенталски стил
Френски стил във вътрешността на кухнятаФренски стил във вътрешността на кухнята
Стилни тапети за стениСтилни тапети за стени
Интериор на китайската кухняИнтериор на китайската кухня
Цвят на теракота в интериорната комбинация, снимки, примери на произведения - художествен проект в…Цвят на теракота в интериорната комбинация, снимки, примери на произведения - художествен проект в…
Простри тавани в интериораПростри тавани в интериора
Оранжева кухня в интериораОранжева кухня в интериора
Древна китайска архитектураДревна китайска архитектура
Проста маса за смесване на цветоветеПроста маса за смесване на цветовете
» » Китайски стил