Френски стил във вътрешността на кухнята

Често фразата "френски стил" е свързана с блясък, изискан лукс, естествено дърво и злато. И в това има някаква истина. В края на краищата, френският стил в интериора възниква в края на седемнадесети век, когато в разгара на модата е лукс. Но днес всичко се промени. Всичко свързано с Франция, преди всичко, е изискано и замислено. Единият стил във френския дизайн не съществува.


Френски стил във вътрешността на кухнята

Досега са създадени три различни посоки:


  1. Двойник стил. Това са изискани интериори за старинни къщи или модерни жилища. Има големи прозорци, величествени високи тавани, естествено дърво, ръчна работа;

  2. Прованс стил. Тази страна на френски език. Характеристики - зидария от тухли, дървени мебели, деликатни пастелни нюанси, наличие на текстил;

  3. Норман стил - комбинация от история и модерност, изискана реколта.


Френски стил във вътрешността на кухнята

Как да характеризираме френския стил в интериора като цяло? На първо място, това е присъствието във вътрешността на едно дърво, което може да продължи векове. Мебелите трябва задължително да са естествени, изкуствено възрастово дърво. Също така във френския интериор се използва естествен камък, ковани, боядисани тухли. За декорация е незаменим елемент от текстил, различни аксесоари, използвани плюшен, сатенени, копринени, кадифе, тафта, органза и памучни тъкани и спално бельо, което ще даде на стаята завършен вид.

Ако мечтаете за частица Франция във вашия дом, трябва да се опитате да създадете модерен кухненски дизайн, за да запазите френския вкус.Интериорът на кухнята във френския стил е направен в светли и пастелни цветове. За облицовка на стените можете да използвате лека керамична плочка. Това ще придаде блясък на интериора. Площта на престилката може да се отбележи с по-тъмни плочки, а пода - с паркет или паркет. Препоръчително е да монтирате тавана от гипсокартон, след това нанесете върху него украшение, което повтаря модела на стените.


Френски стил във вътрешността на кухнята


Основното нещо в кухнята във френския стил е възможността да се готви и да се яде. Следователно е важно да се организира правилно пространството. Препоръчително е да поставите слушалките на една стена на стаята. Кухненските мебели трябва да бъдат кратки и прости. Фигурата на фасадите трябва да повтори стенните орнаменти.Трапезарията във френската кухня е представена от малка кръгла маса и столове.

Важна роля в дизайна на кухнята играят осветлението. Можете да монтирате малка крушка в тавана, а на трапезарията да поставите осветителни тела.

За декора на кухнята а ла Франс използва ръчно изработени килими, вази и различни антични дребни дрехи.


Френски стил във вътрешността на кухнята
Френски стил във вътрешността на кухнята
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стил на реколта в интериораСтил на реколта в интериора
Стилен стил в интериора на 3-стайни апартаментиСтилен стил в интериора на 3-стайни апартаменти
Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.Апартамент в стила на минимализма с площ от 160 кв.м.
Ремонт в японски стилРемонт в японски стил
Ковани мебели във вътрешността на къщатаКовани мебели във вътрешността на къщата
Акценти на интериора в провансалския стил на кухнятаАкценти на интериора в провансалския стил на кухнята
Кухненски интериор в ориенталски стилКухненски интериор в ориенталски стил
Интериор на кухнята в японски стилИнтериор на кухнята в японски стил
Кухненски дизайн в стил в странатаКухненски дизайн в стил в страната
Характеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнятаХарактеристики на скандинавския стил във вътрешността на кухнята
» » Френски стил във вътрешността на кухнята