Интериорът на спалнята в зелени тонове С какво да съчетаем зелените тапети в спалнята Какво завеси в зелената спалня да изберем Прочетете в нашата статия как да очертаем спалнята в зелени тонове

Интериор в спалня в зелени цветове

За да получите интериор, който подобрява настроението ви, използвайте материали със зелен цвят. Те превръщат атмосферата, пълни я със свежест и чистота. Спалнята в зелени цветове е актуална тенденция в света на домашния дизайн.

Този цвят се нарича цвят на природата, растеж, младост, прохлада, прераждане. Той се получава от смес от жълто и синьо. С голямо количество синьо се появява студено зелено и с излишък от жълто, топло нюанс на цвета. Много нюанси на зелено може да се види в природата. Цвят Apple, аква, цвят листа, малахит, смарагд, блато, мента и други нюанси на зелено, заобиколен от хора през цялото време, така че те са свикнали да окото.

Този цвят успокоява и релаксира. В интериора той се среща много често. Тя може да се види в декорацията на обществени и жилищни помещения. За стая за почивка тя се вписва перфектно, тъй като премахва нервното напрежение.

Интериор в спалня в зелени цветове

При декорирането на спалнята обикновено се използват меки и ненатрапчиви тонове. Зелените покрития се комбинират с кафяво, бежово и сиво. Сянката определя характера на стаята. Преди ремонта е необходимо да решите за атмосферата, която искате да създадете. Интериорът изглежда естествен и лесен, трябва да използвате светло зелени нюанси.

Тежката атмосфера се получава с излишък от тъмен цвят, например смарагд или нефрит.

Неоново зелено ще предизвика нервно напрежение. Ако светлите покрития пречат на релаксацията, в интериора трябва да се добавят ярки атрибути: покривки, завеси, аксесоари. Не е необходимо да се отказват тъмните нюанси, но е по-добре да се приложи дозировката. Препоръчва се да се даде предимство на меки и спокойни тонове, които предизвикват асоциации с природата.

Зеленият цвят е особено приятен, ако се използва заедно с маслини, кафяви, жълти, зелен чай и вар. За да я засенчи, вземете малахита или смарагда.

Ако стаята е тъмна поради факта, че малкото слънчево греене влиза в прозорците, то е по-добре да я украсите с помощта на шам-фъстък, маслини или зелена ябълка.

Такива тонове се считат за меки, леки и визуално разширяват пространството. Ако прозорците са с южно изложение, естествената светлина може да бъде омекотена, като се използват хладни нюанси - зелен, ментол, киви.

За да създадете най-спокойна атмосфера, дизайнерите се съветват да вземат маслинови и горчични нюанси като основа. Заглушените и неутрални тонове са цветовете на топола и мъх. Има идеални комбинации от зеленина с други цветове:- зелен, син, жълт, син, бял;

- зелен студ, жълт, оранжев, бял, праскова;

- тъмнозелено наситено, бяло, жълто, кафяво.

Идеални са и комбинации от зелен оттенък с бял цвят. Тази функция отдавна е забелязана от дизайнерите. Classic е интериорът в спалнята в бяло-зелен дизайн. Това е много лесно, защото зеленият цвят в бялата компания изглежда хармонично така или иначе.

За една спалня е най-добре да изберете светло зелени материали, комбинирайки ги с бели. Подобна комбинация може да бъде създадена чрез прилагане на бежов цвят. След това зелено-бежовият интериор трябва да бъде допълнен с лимон, теракота, шоколад, червено, жълто.

 Тапет зелен

Цветът на стените в спалнята е от голямо значение за комфорта. В тази стая човек почива, затова трябва да бъде заобиколен от спокойни и приятни нюанси. Важно е да се вземе предвид не само тона на материалите, но и текстурата и рисунките, които влияят върху общата атмосфера.

Зелените тапети са чудесни за декориране на една спалня. Класическото решение е да завършите всички стени със същия тапет. В този вариант се избират тапети, задържани на сянка и рисунка.Зелена тапет в спалнята

Можете също така да използвате този подход: покрийте две стени с тапет с украшение и двама други, за да направите монофонична или ивица. Дизайнерите често нанасят покрития в един диапазон, но с различен модел или обратното, многоцветни тапети със същия печат.

Популярна опция е да се създаде акцент стена в спалнята. Тя може да бъде стена в главата на леглото, която е направена ярка. За акцент, тя е покрита с тапет от сочен цвят с украшение или модел. Останалите стени на стаята остават неутрални.

Зеленият цвят на покритията върху ярката стена се поддържа от аксесоари: текстил, завеси и др. Можете да различите цялата стена, както и нейната част. За да определите ярко място, използвайте первази, корнизи и ламели. Стенните облицовки, декориращи част от стената зад леглото, могат да стигнат до тавана. Тази опция е по-добре да се използва с нисък таван. Тапети, които плавно преминават в тавана визуално удължават стената.

Изборът на зелен тапет е много широк. Това позволява да се използват няколко нюанса едновременно. Например, маслини, липа, жълт и т.н. Тези комбинации оживяват интериора, избягвайки монотонност. Ако стаята ще бъде украсена в ретро стил, класически или еко, можете да си купите стени с цветни орнаменти.

Взимайки тапети за зелена спалня, използвайте препоръките на дизайнерите. Спазвайки прости правила, можете да постигнете най-добрата комбинация от форма, цвят и стил:

- Стаята изглежда по-малко, ако вземете тапет с голям шаблон;

- острите цветови преходи са най-добре избягвани, силните контрасти не са подходящи за спалнята;

- за увеличаване на височината на стените ще помогне вертикални ленти на тапета.

Мебели в зелена спалня

Дизайнът на стаята в зелени тонове обикновено предполага, че тази естествена сянка ще има стени и аксесоари. За тях се избират мебели от друг цвят.

Ако искате да поставите тъмен и дори черен комплект, тогава в интериора не трябва да се използва ярко зелено. По-добре е да използвате меки и пастелни нюанси от този цвят. Ако имате бяла мебел, изработена от дъб или друго дърво, можете да създадете ярки контрасти.

За една зелена спалня, като правило, вземете легло с висок табло, табуретки или покривка с тоалетна до стените. Стаята с леки стени ще изглежда добре в жълто и кафяво обзавеждане. Зелено и кафяво - естествена комбинация, която винаги е приятна за човек. За стените е по-добре да изберете липа, шам фъстък, ябълка, киви. Тогава мебелите могат да имат цвят венге, кестен, шоколад.

Зелена спалня с бели мебели

За зелен интериор се препоръчва също така да вдигате бели предмети, изработени от естествено дърво. Бялата мебелировка изглежда хармонично до маслиновите и фъстъчени стени.

За да създадете бяло-зелен интериор, използвайте сянка от зелена ябълка за стените. За отделните стилове са подходящи плетени продукти, както и атрибути от ратан и бамбук. В класическия интериор трябва да се предпочита заглушен, но тъмнозелен оттенък. В тази стая трябва да инсталирате твърди и солидни мебели. Тя може да има някакъв естествен сянка: тъмно или светло кафяво, венге, дъб и др.

Дизайнерите се ръководят от следното правило, когато избират мебели за зелена спалня: тъмните предмети се използват най-добре в светла стая, бяло и светло - в светла стая.

 щори

За да изберете подходящите завеси в зелената спалня, помислете за сянката на стените. Те трябва да са по-светли или по-тъмни от стените. Стаята в зелени тонове е украсена с завеси от друг цвят, например, черно, кафяво, тъмно синьо, бяло. Ако стаята е готина поради липса на слънчева светлина, изберете плътни завеси с интензивен цвят. Те ще създадат илюзията за топлина.

Завесите от естествени материали са по-подходящи за зелена стая за релакс. За да изглежда атмосферата лесна, закачете светлината и светлинните завеси в спалнята. Завесите могат да бъдат зелени, но сянката им трябва да е различна от сянката на стените. В същото време интериорът трябва да се разрежда с бели аксесоари. За спалня, подходяща за монофонични завеси и завеси с украшение.

Интериорните стилове със зелено

Спалнята може да се различава от стила на провинцията, прованс, класика.

Ярки нюанси могат да се използват за интериор в романтичен стил. Тъмно зеленото помага за създаването на драматична среда. Зеленото се използва и в стилове като японски, морски, арт деко, еко.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Спален дизайн с фото тапетиСпален дизайн с фото тапети
Изберете соларен кухненски интериор в жълт цвятИзберете соларен кухненски интериор в жълт цвят
Зелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериораЗелен цвят във вътрешността на кухнята - най-положителния цвят в интериора
Сини стениСини стени
Как изглежда цветът на мента, цвета на мента в интериора, комбинацията с други нюанси, фото и дизайнКак изглежда цветът на мента, цвета на мента в интериора, комбинацията с други нюанси, фото и дизайн
Какви завеси се поберат на зелени тапети примери с снимкиКакви завеси се поберат на зелени тапети примери с снимки
Завеси под зелен цвят тапет, текстура, стилЗавеси под зелен цвят тапет, текстура, стил
Тапетите за стените в спалнята избират най-добрия вариантТапетите за стените в спалнята избират най-добрия вариант
Кухни с идеи за зелен цвят, съвети, снимкиКухни с идеи за зелен цвят, съвети, снимки
Проста маса за смесване на цветоветеПроста маса за смесване на цветовете
» » Интериорът на спалнята в зелени тонове С какво да съчетаем зелените тапети в спалнята Какво завеси в зелената спалня да изберем Прочетете в нашата статия как да очертаем спалнята в зелени тонове