Сложна гипсокартонова тавана на две нива с кръг в центъра

Комплекс от гипсокартон таван

с кръг в центъра

В този раздел всичко за гипсокартон от А до Я ще научите как да инсталирате сложен гипсокартон таван. В този раздел ще се изкачим как да изчислим и монтираме таван на две нива. с правилния кръг в центъра. Какъв е правилният кръг? Това означава, че по-рано кръгът е съставен не само като кръг от произволна форма, но с определен радиус, в центъра на стаята. Тоест кръгът ще бъде ясно разположен в средата на стаята. В нашия случай, ние ще се монтира двустепенна таван, където кръг в средата на стаята, ще бъде на първо ниво, и ръбовете около него правят второ ниво с известно подценяване. Същността на тази конструкция от гипсокартон е да визуално повдигне средата на тавана нагоре. Но не спускайте центъра на тавана. Такъв дизайн визуално натиска надолу. Понижената централна част на тавана е възможна само на достатъчна височина на помещението. Тази конструкция е симетрична и най-често се използва в квадратни стаи, където всички страни са приблизително еднакви.

Подробно изчисление и монтаж на таван от гипсокартон

От самото начало, първото ниво е напълно монтирано и е зашито с гипсокартон. Освен това до първото ниво се монтира второто. Няма да обсъждаме подробно пълното изчисление и монтаж, тъй като първото ниво се изчислява и се монтира като таван на едно ниво. При изчисляване и инсталиране на сложни гипсокартонени тавани, като този, първо трябва да се справите с обикновени едноетажни тавани.

Разликата между тавана на две нива и окръжността в центъра е, че за обикновен таван на едно ниво не е необходимо да се взема предвид местоположението на профила на второ ниво. За монтаж на таван на едно ниво, една от стените се приема като основна и от нея с стъпка от 600 мм, всички профили са монтирани. Тук ситуацията е малко по-различна.

Дайте всичко в ред.

Да вземем квадратна стая, всяка от която има страни 4000 мм (фиг. 10). В този квадрат трябва да влезем в кръг.

Поемаме радиуса на кръга 1400 мм (1,4 м), където диаметърът е съответно 2800 мм (2,8 м). Кръгът в най-близко точка до ръба на стената, оставете 600 mm, както е показано на фигура 10. На първо място, за което би кръг застана точно в средата на стаята, трябва да се намери в центъра на стаята. Точката на пресичане на двата диагонала (на фигура 10, показана с червени точки) ще бъде центърът на стаята. Дори ако дължината на страните е различна, само този метод трябва да се използва за определяне на центъра на стаята. В центъра на кръга завъртете винта или включете дюбела. Вземете един обикновен кабел, както и от една страна прави малка примка, а от другата страна на кабела, определи центъра на предварително поставени метални винтове (дюбели). Разстоянието между центъра и цикъла трябва да бъде точно определения радиус (1400 mm). В цилиндъра поставете молива и леко издърпайте кабела, очертайте кръг. След това ще анализираме по-точен начин за изчертаване на кръг, но засега това е достатъчно за нас.

По протежение на периметъра, като инсталирането на таван с едно ниво. ние закрепваме стенен профил UD-27. Сега трябва да инсталирате основните профили на CD-60. Няма да се занимаваме с инсталирането на директни закачалки и раци, тъй като всичко това е описано подробно в секцията на тавана на едно ниво. Ще разберем само къде и как да установим профила на CD-60. Тъй като в центъра на тавана, вписаният кръг, всички изчисления и инсталиране започват точно от центъра. Също така помислете за второто ниво на тавана.Рамката от второ ниво е монтирана под формата на греди, разположени в кръг със същото разстояние. За опростена версия централната точка ще се счита за нулева стойност и по-нататъшни изчисления ще се извършват от центъра, а не от ръба. Ако настроим първия профил точно в средата, придвижвайки се настрани със стъпка от 600 мм, което ще надхвърли страната на кръга, имаме нужда от три профила. От друга страна, има и три. По този начин ни трябват три профила от всяка страна и една от центъра, която е 7 бр. Но можете да преместите цялата рамка настрани с 300 мм. Това означава, че от едната страна и другата, на разстояние 300 мм от централната линия, монтираме два проводника CD-60, фиг.11.

Премествайки се отстрани до стените, с стъпка от 600 мм, монтираме още два профила, които ще могат да направят

6 бр. Вторият вариант изглежда по-рационален, с по-малко CD.

Третият профил на центъра, ще бъде около 1500 mm, а кръгът завършва при около 1400 mm от центъра, че ние сме доста доволни, фигура 11. От основаването на нашата стая десен четириъгълник с равни страни, монтиран скачач подобно на основната рамка само напречно под ъгъл от 90 градуса.

От осевата линия се измерва 300 мм и се монтира първата редица от едностранни кръстовидни стави (раци). С стъпка от 600 мм се инсталират всички следващи редове. По същия начин раците са монтирани от другата страна. Между раците се монтират джъмпери от рамката CD-60, както е показано на фиг.Последният ред от джъмперите между екстремния CD-60 и стената,

Не е необходимо да се инсталира, тъй като плочите от гипсокартон няма да бъдат монтирани към тях. По този начин, джъмперите се монтират само между раци. Необходимо е да поставите допълнителен скок в центъра на кръга. Този профил в бъдеще ще бъдем полезни при инсталирането на второто ниво и инсталирането на полилея в центъра. В детайли, как да се монтират раци заедно с джъмперите в инсталационния участък на едноетапен окачен таван. Ако е необходимо, инсталирайте допълнителни джъмпери до първото ниво.

Гипсови плоскости с размери 3000 х 1200 х 9,5 мм - 3 бр.

Нека да пристъпим към изчисляването и инсталирането на второто ниво - комплекс

На първо място, по периметъра, профилът UD-27 е монтиран. Второто ниво е монтирано с известно подценяване, спрямо първото. След периметъра до стената, завъртете напълно UD-27, извършете инсталирането на кръга. Пресичането на двата диагонала, както е описано по-горе, ще ни даде центъра на кръга. В средата, завинтваме винта през гипсовата плоскост към профила. Ето защо допълнителният скок в центъра беше дори полезен. Използвайки рамката CD-60 и молив, черпим от гипсокартон от първото ниво кръг с радиус 1400 мм. На профила направете два отвора с диаметър от 2 до 4 mm. Разстоянието между дупките става точно 1400 мм (радиуса на кръга). Профилът, през една от дупките, е усукан в центъра на кръга. През втората дупка, нарисувайте кръг с молив. По-подробно как да направите това в раздел Монтаж на гипсокартонови арки, на прага на по-рано тухлена стена, фигура 8. теглим чертата в кръг, и е най-големия габарит на второ ниво.

В кръг, по протежение на линията, монтирайте профила UD-27. Няма да се занимаваме с това как профилът е направен и монтиран в кръг, както е описано подробно в раздела на тавана от гипсокартон с ъгли на радиуса. Само един нюанс, профилът е монтиран по линията на кръга, но с вдлъбнатина от 10 mm, тъй като краят е в кръг между двете нива, е необходимо да се завърже агнето с гипсокартон .

Сега можете да монтирате закачалки и да фиксирате проводника CD-60. Фигура 14 показва разположението на окачването и профила на второто ниво. Всеки размер се измерва с лентова мярка. Краят на профила CD-60 не трябва да достига изтегления кръг с 15-20 mm. Българинът трябва да бъде отрязан приблизително по определена дъга на кръга.

На профила UD-27 се правят предварителни разфасовки от двете страни, а формата на дъгата е подобна на монтажа на тавана на първо ниво (виж по-горе). По този начин получихме затворено второ ниво от профилите на стените UD-27. Ако разстоянието от стената до кръга на някои профили е твърде голямо, трябва да инсталирате редица раци с джъмпери.

Фигура 16 показва разрязването на плочи от гипсокартон.

За второто ниво гипсовата плоскост е 2500 х 1200 х 9,5 мм.

Нуждаем се от 6 парчета гипскартон.

2300x1100 мм. -2 бр.

1700x1100 мм. -2 бр.

1800х1100 мм. -2 бр.

За да направите това, вземете 6 гипскартон. Варианти са възможни с използването на по-малко плочи, но в този случай броят на части от гипсокартон ще се увеличи. Следователно броят на ставите също ще се увеличи, което може да доведе до по-голяма вероятност от пукнатини. При рязане на гипсокартон се вземат предвид основните два фактора: това е броят на ставите и целесъобразността от използване на количеството

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван на две нива от инструкцията за гипсокартон за правилна инсталация, видео,…Как да направите таван на две нива от инструкцията за гипсокартон за правилна инсталация, видео,…
Двустепенна тавана на гипсокартон в слънчевата стая на детската стаяДвустепенна тавана на гипсокартон в слънчевата стая на детската стая
Снимки - примери за тавани на две нива от гипсокартон Как да си направите собствени ръце?Снимки - примери за тавани на две нива от гипсокартон Как да си направите собствени ръце?
Многопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръцеМногопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръце
Как да фиксирате окачения таван върху видеото от гипсокартон със собствените си ръцеКак да фиксирате окачения таван върху видеото от гипсокартон със собствените си ръце
Окачени тавани от гипсокартонОкачени тавани от гипсокартон
Как да направите кръгла таван от гипсокартонен фото и видео себе сиКак да направите кръгла таван от гипсокартонен фото и видео себе си
Двустепенни тавани от гипсокартон със собствени ръцеДвустепенни тавани от гипсокартон със собствени ръце
Монтаж на таван на две нива от гипсокартон, монтаж на плочиМонтаж на таван на две нива от гипсокартон, монтаж на плочи
Кръгъл таван, изработен от гипсокартон - удивителен декоративен елемент в стаята виКръгъл таван, изработен от гипсокартон - удивителен декоративен елемент в стаята ви
» » Сложна гипсокартонова тавана на две нива с кръг в центъра